Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૪. ચોરસુત્તં

    4. Corasuttaṃ

    ૮૪. ‘‘અટ્ઠહિ, ભિક્ખવે, અઙ્ગેહિ સમન્નાગતો મહાચોરો ખિપ્પં પરિયાપજ્જતિ, ન ચિરટ્ઠિતિકો હોતિ. કતમેહિ અટ્ઠહિ? અપ્પહરન્તસ્સ પહરતિ, અનવસેસં આદિયતિ, ઇત્થિં હનતિ, કુમારિં દૂસેતિ, પબ્બજિતં વિલુમ્પતિ, રાજકોસં વિલુમ્પતિ, અચ્ચાસન્ને કમ્મં કરોતિ, ન ચ નિધાનકુસલો હોતિ. ઇમેહિ ખો, ભિક્ખવે, અટ્ઠહઙ્ગેહિ સમન્નાગતો મહાચોરો ખિપ્પં પરિયાપજ્જતિ, ન ચિરટ્ઠિતિકો હોતિ.

    84. ‘‘Aṭṭhahi, bhikkhave, aṅgehi samannāgato mahācoro khippaṃ pariyāpajjati, na ciraṭṭhitiko hoti. Katamehi aṭṭhahi? Appaharantassa paharati, anavasesaṃ ādiyati, itthiṃ hanati, kumāriṃ dūseti, pabbajitaṃ vilumpati, rājakosaṃ vilumpati, accāsanne kammaṃ karoti, na ca nidhānakusalo hoti. Imehi kho, bhikkhave, aṭṭhahaṅgehi samannāgato mahācoro khippaṃ pariyāpajjati, na ciraṭṭhitiko hoti.

    ‘‘અટ્ઠહિ, ભિક્ખવે, અઙ્ગેહિ સમન્નાગતો મહાચોરો ન ખિપ્પં પરિયાપજ્જતિ, ચિરટ્ઠિતિકો હોતિ. કતમેહિ અટ્ઠહિ? ન અપ્પહરન્તસ્સ પહરતિ , ન અનવસેસં આદિયતિ, ન ઇત્થિં હનતિ, ન કુમારિં દૂસેતિ, ન પબ્બજિતં વિલુમ્પતિ, ન રાજકોસં વિલુમ્પતિ, ન અચ્ચાસન્ને કમ્મં કરોતિ, નિધાનકુસલો ચ હોતિ. ઇમેહિ ખો, ભિક્ખવે, અટ્ઠહઙ્ગેહિ સમન્નાગતો મહાચોરો ન ખિપ્પં પરિયાપજ્જતિ, ચિરટ્ઠિતિકો હોતી’’તિ. ચતુત્થં.

    ‘‘Aṭṭhahi, bhikkhave, aṅgehi samannāgato mahācoro na khippaṃ pariyāpajjati, ciraṭṭhitiko hoti. Katamehi aṭṭhahi? Na appaharantassa paharati , na anavasesaṃ ādiyati, na itthiṃ hanati, na kumāriṃ dūseti, na pabbajitaṃ vilumpati, na rājakosaṃ vilumpati, na accāsanne kammaṃ karoti, nidhānakusalo ca hoti. Imehi kho, bhikkhave, aṭṭhahaṅgehi samannāgato mahācoro na khippaṃ pariyāpajjati, ciraṭṭhitiko hotī’’ti. Catutthaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૪. ચોરસુત્તવણ્ણના • 4. Corasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૧૦. સદ્ધાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-10. Saddhāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact