Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi

    ૧૨. ચોરિવુટ્ઠાપનસમુટ્ઠાનં

    12. Corivuṭṭhāpanasamuṭṭhānaṃ

    ૨૬૯.

    269.

    ચોરી વાચાય ચિત્તેન, ન તં જાયતિ કાયતો;

    Corī vācāya cittena, na taṃ jāyati kāyato;

    જાયતિ તીહિ દ્વારેહિ, ચોરિવુટ્ઠાપનં ઇદં;

    Jāyati tīhi dvārehi, corivuṭṭhāpanaṃ idaṃ;

    અકતં દ્વિસમુટ્ઠાનં, ધમ્મરાજેન ભાસિતં 1.

    Akataṃ dvisamuṭṭhānaṃ, dhammarājena bhāsitaṃ 2.

    ચોરિવુટ્ઠાપનસમુટ્ઠાનં નિટ્ઠિતં.

    Corivuṭṭhāpanasamuṭṭhānaṃ niṭṭhitaṃ.







    Footnotes:
    1. ઠપિતં (સ્યા॰)
    2. ṭhapitaṃ (syā.)



    Related texts:



    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / દુતિયપારાજિકસમુટ્ઠાનવણ્ણના • Dutiyapārājikasamuṭṭhānavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / સમુટ્ઠાનસીસવણ્ણના • Samuṭṭhānasīsavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact