Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૩૫૮. ચૂળધમ્મપાલજાતકં (૫-૧-૮)

    358. Cūḷadhammapālajātakaṃ (5-1-8)

    ૪૪.

    44.

    અહમેવ દૂસિયા ભૂનહતા, રઞ્ઞો મહાપતાપસ્સ;

    Ahameva dūsiyā bhūnahatā, rañño mahāpatāpassa;

    એતં મુઞ્ચતુ ધમ્મપાલં, હત્થે મે દેવ છેદેહિ.

    Etaṃ muñcatu dhammapālaṃ, hatthe me deva chedehi.

    ૪૫.

    45.

    અહમેવ દૂસિયા ભૂનહતા, રઞ્ઞો મહાપતાપસ્સ;

    Ahameva dūsiyā bhūnahatā, rañño mahāpatāpassa;

    એતં મુઞ્ચતુ ધમ્મપાલં, પાદે મે દેવ છેદેહિ.

    Etaṃ muñcatu dhammapālaṃ, pāde me deva chedehi.

    ૪૬.

    46.

    અહમેવ દૂસિયા ભૂનહતા, રઞ્ઞો મહાપતાપસ્સ;

    Ahameva dūsiyā bhūnahatā, rañño mahāpatāpassa;

    એતં મુઞ્ચતુ ધમ્મપાલં, સીસં મે દેવ છેદેહિ.

    Etaṃ muñcatu dhammapālaṃ, sīsaṃ me deva chedehi.

    ૪૭.

    47.

    ન હિ 1 નૂનિમસ્સ રઞ્ઞો, મિત્તામચ્ચા ચ વિજ્જરે સુહદા;

    Na hi 2 nūnimassa rañño, mittāmaccā ca vijjare suhadā;

    યે ન વદન્તિ રાજાનં, મા ઘાતયિ ઓરસં પુત્તં.

    Ye na vadanti rājānaṃ, mā ghātayi orasaṃ puttaṃ.

    ૪૮.

    48.

    ન હિ 3 નૂનિમસ્સ રઞ્ઞો, ઞાતી મિત્તા ચ વિજ્જરે સુહદા;

    Na hi 4 nūnimassa rañño, ñātī mittā ca vijjare suhadā;

    યે ન વદન્તિ રાજાનં, મા ઘાતયિ અત્રજં પુત્તં.

    Ye na vadanti rājānaṃ, mā ghātayi atrajaṃ puttaṃ.

    ૪૯.

    49.

    ચન્દનસારાનુલિત્તા , બાહા છિજ્જન્તિ ધમ્મપાલસ્સ;

    Candanasārānulittā , bāhā chijjanti dhammapālassa;

    દાયાદસ્સ પથબ્યા, પાણા મે દેવ રુજ્ઝન્તીતિ.

    Dāyādassa pathabyā, pāṇā me deva rujjhantīti.

    ચૂળધમ્મપાલજાતકં અટ્ઠમં.

    Cūḷadhammapālajātakaṃ aṭṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. નહ (સી॰ સ્યા॰ પી॰) એત્થ હ-કારો ખેદે
    2. naha (sī. syā. pī.) ettha ha-kāro khede
    3. નહ (સી॰ સ્યા॰ પી॰) એત્થ હ-કારો ખેદે
    4. naha (sī. syā. pī.) ettha ha-kāro khede



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૩૫૮] ૮. ચૂળધમ્મપાલજાતકવણ્ણના • [358] 8. Cūḷadhammapālajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact