Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૨૨. ચૂળનન્દિયજાતકં (૨-૮-૨)

    222. Cūḷanandiyajātakaṃ (2-8-2)

    ૧૪૩.

    143.

    ઇદં તદાચરિયવચો, પારાસરિયો યદબ્રવિ 1;

    Idaṃ tadācariyavaco, pārāsariyo yadabravi 2;

    માસુ ત્વં અકરિ 3 પાપં, યં ત્વં પચ્છા કતં તપે.

    Māsu tvaṃ akari 4 pāpaṃ, yaṃ tvaṃ pacchā kataṃ tape.

    ૧૪૪.

    144.

    યાનિ કરોતિ પુરિસો, તાનિ અત્તનિ પસ્સતિ;

    Yāni karoti puriso, tāni attani passati;

    કલ્યાણકારી કલ્યાણં, પાપકારી ચ પાપકં;

    Kalyāṇakārī kalyāṇaṃ, pāpakārī ca pāpakaṃ;

    યાદિસં વપતે બીજં, તાદિસં હરતે ફલન્તિ.

    Yādisaṃ vapate bījaṃ, tādisaṃ harate phalanti.

    ચૂળનન્દિયજાતકં દુતિયં.

    Cūḷanandiyajātakaṃ dutiyaṃ.







    Footnotes:
    1. પોરાણાચરિયોબ્રવિ (ક॰)
    2. porāṇācariyobravi (ka.)
    3. અકરા (સી॰ પી॰)
    4. akarā (sī. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૨૨] ૨. ચૂળનન્દિયજાતકવણ્ણના • [222] 2. Cūḷanandiyajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact