Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૬૩. ચૂળપલોભનજાતકં (૩-૨-૩)

    263. Cūḷapalobhanajātakaṃ (3-2-3)

    ૩૭.

    37.

    અભિજ્જમાને વારિસ્મિં, સયં 1 આગમ્મ ઇદ્ધિયા;

    Abhijjamāne vārismiṃ, sayaṃ 2 āgamma iddhiyā;

    મિસ્સીભાવિત્થિયા ગન્ત્વા, સંસીદસિ 3 મહણ્ણવે.

    Missībhāvitthiyā gantvā, saṃsīdasi 4 mahaṇṇave.

    ૩૮.

    38.

    આવટ્ટની મહામાયા, બ્રહ્મચરિયવિકોપના;

    Āvaṭṭanī mahāmāyā, brahmacariyavikopanā;

    સીદન્તિ નં વિદિત્વાન, આરકા પરિવજ્જયે.

    Sīdanti naṃ viditvāna, ārakā parivajjaye.

    ૩૯.

    39.

    યં એતા ઉપસેવન્તિ, છન્દસા વા ધનેન વા;

    Yaṃ etā upasevanti, chandasā vā dhanena vā;

    જાતવેદોવ સં ઠાનં, ખિપ્પં અનુદહન્તિ નન્તિ.

    Jātavedova saṃ ṭhānaṃ, khippaṃ anudahanti nanti.

    ચૂળપલોભન 5 જાતકં તતિયં.

    Cūḷapalobhana 6 jātakaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. અયં (ક॰)
    2. ayaṃ (ka.)
    3. સંસીદતિ (ક॰)
    4. saṃsīdati (ka.)
    5. ચુલ્લપલોભન (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    6. cullapalobhana (sī. syā. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૬૩] ૩. ચૂળપલોભનજાતકવણ્ણના • [263] 3. Cūḷapalobhanajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact