Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi |
૨. દુતિયવગ્ગો
2. Dutiyavaggo
૧. ચૂળવચ્છત્થેરગાથા
1. Cūḷavacchattheragāthā
૧૧.
11.
‘‘પામોજ્જબહુલો ભિક્ખુ, ધમ્મે બુદ્ધપ્પવેદિતે;
‘‘Pāmojjabahulo bhikkhu, dhamme buddhappavedite;
અધિગચ્છે પદં સન્તં, સઙ્ખારૂપસમં સુખ’’ન્તિ.
Adhigacche padaṃ santaṃ, saṅkhārūpasamaṃ sukha’’nti.
Footnotes:
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૧. ચૂળવચ્છત્થેરગાથાવણ્ણના • 1. Cūḷavacchattheragāthāvaṇṇanā