Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૨. ચુન્દીસુત્તવણ્ણના

    2. Cundīsuttavaṇṇanā

    ૩૨. દુતિયે ‘‘અરિયકન્તેહિ સીલેહિ સમન્નાગતો’’તિઆદીસુ (અ॰ નિ॰ ૫.૧૭૯) અરિયકન્તાનીતિ પઞ્ચસીલાનિ આગતાનિ. અરિયકન્તાનિ હિ પઞ્ચસીલાનિ અરિયાનં કન્તાનિ પિયાનિ, ભવન્તરગતાપિ અરિયા તાનિ ન વિજહન્તિ. ઇધ પન ‘‘યાવતા, ચુન્દ, સીલાનિ અરિયકન્તાનિ સીલાનિ, તેસં અગ્ગમક્ખાયતિ…પે॰… અગ્ગે તે પરિપૂરકારિનો’’તિ વુત્તત્તા મગ્ગફલાનિ સીલાનિ અધિપ્પેતાનીતિ આહ ‘‘અરિયકન્તાનિ સીલાનીતિ મગ્ગફલસમ્પયુત્તાનિ સીલાની’’તિ.

    32. Dutiye ‘‘ariyakantehi sīlehi samannāgato’’tiādīsu (a. ni. 5.179) ariyakantānīti pañcasīlāni āgatāni. Ariyakantāni hi pañcasīlāni ariyānaṃ kantāni piyāni, bhavantaragatāpi ariyā tāni na vijahanti. Idha pana ‘‘yāvatā, cunda, sīlāni ariyakantāni sīlāni, tesaṃ aggamakkhāyati…pe… agge te paripūrakārino’’ti vuttattā maggaphalāni sīlāni adhippetānīti āha ‘‘ariyakantāni sīlānīti maggaphalasampayuttāni sīlānī’’ti.

    ચુન્દીસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Cundīsuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૨. ચુન્દીસુત્તં • 2. Cundīsuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૨. ચુન્દીસુત્તવણ્ણના • 2. Cundīsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact