Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૧૮૬. દધિવાહનજાતકં (૨-૪-૬)

    186. Dadhivāhanajātakaṃ (2-4-6)

    ૭૧.

    71.

    વણ્ણગન્ધરસૂપેતો , અમ્બોયં અહુવા પુરે;

    Vaṇṇagandharasūpeto , amboyaṃ ahuvā pure;

    તમેવ પૂજં લભમાનો, કેનમ્બો કટુકપ્ફલો.

    Tameva pūjaṃ labhamāno, kenambo kaṭukapphalo.

    ૭૨.

    72.

    પુચિમન્દપરિવારો, અમ્બો તે દધિવાહન;

    Pucimandaparivāro, ambo te dadhivāhana;

    મૂલં મૂલેન સંસટ્ઠં, સાખા સાખા 1 નિસેવરે 2;

    Mūlaṃ mūlena saṃsaṭṭhaṃ, sākhā sākhā 3 nisevare 4;

    અસાતસન્નિવાસેન, તેનમ્બો કટુકપ્ફલોતિ.

    Asātasannivāsena, tenambo kaṭukapphaloti.

    દધિવાહનજાતકં છટ્ઠં.

    Dadhivāhanajātakaṃ chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. સાખં (સ્યા॰ ક॰)
    2. નિવીસરે (ક॰)
    3. sākhaṃ (syā. ka.)
    4. nivīsare (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૮૬] ૬. દધિવાહનજાતકવણ્ણના • [186] 6. Dadhivāhanajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact