Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    (૧૩) ૩. દાનવગ્ગવણ્ણના

    (13) 3. Dānavaggavaṇṇanā

    ૧૪૨. તતિયસ્સ પઠમે દાનાનીતિ દિય્યનકવસેન દાનાનિ, દેય્યધમ્મસ્સેતં નામં. સવત્થુકા વા ચેતના દાનં, સમ્પત્તિપરિચ્ચાગસ્સેતં નામં. આમિસદાનન્તિ ચત્તારો પચ્ચયા દિય્યનકવસેન આમિસદાનં નામ. ધમ્મદાનન્તિ ઇધેકચ્ચો અમતપત્તિપટિપદં કથેત્વા દેતિ, ઇદં ધમ્મદાનં નામ.

    142. Tatiyassa paṭhame dānānīti diyyanakavasena dānāni, deyyadhammassetaṃ nāmaṃ. Savatthukā vā cetanā dānaṃ, sampattipariccāgassetaṃ nāmaṃ. Āmisadānanti cattāro paccayā diyyanakavasena āmisadānaṃ nāma. Dhammadānanti idhekacco amatapattipaṭipadaṃ kathetvā deti, idaṃ dhammadānaṃ nāma.

    ૧૪૩. દુતિયે ચત્તારો પચ્ચયા યજનકવસેન યાગો નામ ધમ્મોપિ યજનકવસેન યાગોતિ વેદિતબ્બો.

    143. Dutiye cattāro paccayā yajanakavasena yāgo nāma dhammopi yajanakavasena yāgoti veditabbo.

    ૧૪૪. તતિયે આમિસસ્સ ચજનં આમિસચાગો, ધમ્મસ્સ ચજનં ધમ્મચાગો. ચતુત્થે ઉપસગ્ગમત્તં વિસેસો.

    144. Tatiye āmisassa cajanaṃ āmisacāgo, dhammassa cajanaṃ dhammacāgo. Catutthe upasaggamattaṃ viseso.

    ૧૪૬. પઞ્ચમે ચતુન્નં પચ્ચયાનં ભુઞ્જનં આમિસભોગો, ધમ્મસ્સ ભુઞ્જનં ધમ્મભોગો. છટ્ઠે ઉપસગ્ગમત્તં વિસેસો.

    146. Pañcame catunnaṃ paccayānaṃ bhuñjanaṃ āmisabhogo, dhammassa bhuñjanaṃ dhammabhogo. Chaṭṭhe upasaggamattaṃ viseso.

    ૧૪૮. સત્તમે ચતુન્નં પચ્ચયાનં સંવિભજનં આમિસસંવિભાગો, ધમ્મસ્સ સંવિભજનં ધમ્મસંવિભાગો.

    148. Sattame catunnaṃ paccayānaṃ saṃvibhajanaṃ āmisasaṃvibhāgo, dhammassa saṃvibhajanaṃ dhammasaṃvibhāgo.

    ૧૪૯. અટ્ઠમે ચતૂહિ પચ્ચયેહિ સઙ્ગહો આમિસસઙ્ગહો, ધમ્મેન સઙ્ગહો ધમ્મસઙ્ગહો.

    149. Aṭṭhame catūhi paccayehi saṅgaho āmisasaṅgaho, dhammena saṅgaho dhammasaṅgaho.

    ૧૫૦. નવમે ચતૂહિ પચ્ચયેહિ અનુગ્ગણ્હનં આમિસાનુગ્ગહો, ધમ્મેન અનુગ્ગણ્હનં ધમ્માનુગ્ગહો.

    150. Navame catūhi paccayehi anuggaṇhanaṃ āmisānuggaho, dhammena anuggaṇhanaṃ dhammānuggaho.

    ૧૫૧. દસમે ચતૂહિ પચ્ચયેહિ અનુકમ્પનં આમિસાનુકમ્પા, ધમ્મેન અનુકમ્પનં ધમ્માનુકમ્પાતિ.

    151. Dasame catūhi paccayehi anukampanaṃ āmisānukampā, dhammena anukampanaṃ dhammānukampāti.

    દાનવગ્ગો તતિયો.

    Dānavaggo tatiyo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / (૧૩) ૩. દાનવગ્ગો • (13) 3. Dānavaggo

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / (૧૩) ૩. દાનવગ્ગવણ્ણના • (13) 3. Dānavaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact