Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    (૧૩) ૩. દાનવગ્ગવણ્ણના

    (13) 3. Dānavaggavaṇṇanā

    ૧૪૨. તતિયસ્સ પઠમે દીયતીતિ દાનં, દેય્યધમ્મસ્સેતં અધિવચનં. દીયતિ અનેનાતિ વા દાનં, પરિચ્ચાગચેતનાયેતં અધિવચનં. અયં દુવિધોપિ અત્થો ઇધાધિપ્પેતોતિ આહ ‘‘દિય્યનકવસેન દાનાની’’તિઆદિ. તત્થ દિય્યનકવસેનાતિ દાતબ્બવસેન. અમતપત્તિપટિપદન્તિ અમતપ્પત્તિહેતુભૂતં સમ્માપટિપદં.

    142. Tatiyassa paṭhame dīyatīti dānaṃ, deyyadhammassetaṃ adhivacanaṃ. Dīyati anenāti vā dānaṃ, pariccāgacetanāyetaṃ adhivacanaṃ. Ayaṃ duvidhopi attho idhādhippetoti āha ‘‘diyyanakavasena dānānī’’tiādi. Tattha diyyanakavasenāti dātabbavasena. Amatapattipaṭipadanti amatappattihetubhūtaṃ sammāpaṭipadaṃ.

    ૧૪૩-૧૫૧. દુતિયાદીનિ ચ સુવિઞ્ઞેય્યાનેવ.

    143-151. Dutiyādīni ca suviññeyyāneva.

    દાનવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dānavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / (૧૩) ૩. દાનવગ્ગો • (13) 3. Dānavaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / (૧૩) ૩. દાનવગ્ગવણ્ણના • (13) 3. Dānavaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact