Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૩. દાનવત્થુસુત્તવણ્ણના

    3. Dānavatthusuttavaṇṇanā

    ૩૩. તતિયે દાનવત્થૂનીતિ દાનકારણાનિ. છન્દા દાનં દેતીતિ પેમેન દાનં દેતિ. દોસાતિ દોસેન કુદ્ધો હુત્વા યં અત્થિ, તં વેગેન ગણ્હિત્વા દેતિ. મોહાતિ મોહેન મૂળ્હો દેતિ. ભયાતિ ગરહભયેન વા અપાયભયેન વા, તસ્સ તસ્સેવ વા પન ભયેન દેતિ. કુલવંસન્તિ કુલપવેણિં.

    33. Tatiye dānavatthūnīti dānakāraṇāni. Chandā dānaṃ detīti pemena dānaṃ deti. Dosāti dosena kuddho hutvā yaṃ atthi, taṃ vegena gaṇhitvā deti. Mohāti mohena mūḷho deti. Bhayāti garahabhayena vā apāyabhayena vā, tassa tasseva vā pana bhayena deti. Kulavaṃsanti kulapaveṇiṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૩. દાનવત્થુસુત્તં • 3. Dānavatthusuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૪. પઠમદાનસુત્તાદિવણ્ણના • 1-4. Paṭhamadānasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact