Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૧૦. દસમસિક્ખાપદં

    10. Dasamasikkhāpadaṃ

    ૧૦૬૨. દસમે દ્વે કાયા ઉપરિમકાયો હેટ્ઠિમકાયોતિ. તત્થ કટિતો ઉદ્ધં ઉપરિમકાયો, હેટ્ઠા હેટ્ઠિમકાયો. તત્થ ‘‘પસાખે’’તિ ઇદં હેટ્ઠિમકાયસ્સ નામન્તિ આહ ‘‘અધોકાયે’’તિ. હીતિ સચ્ચં. તતોતિ અધોકાયતો. ઇમિના પઞ્ચમીબાહિરત્થસમાસં દસ્સેતિ. રુક્ખસ્સ સાખા પભિજ્જિત્વા ગતા વિય ઉભો ઊરૂ પભિજ્જિત્વા ગતાતિ યોજના.

    1062. Dasame dve kāyā uparimakāyo heṭṭhimakāyoti. Tattha kaṭito uddhaṃ uparimakāyo, heṭṭhā heṭṭhimakāyo. Tattha ‘‘pasākhe’’ti idaṃ heṭṭhimakāyassa nāmanti āha ‘‘adhokāye’’ti. ti saccaṃ. Tatoti adhokāyato. Iminā pañcamībāhiratthasamāsaṃ dasseti. Rukkhassa sākhā pabhijjitvā gatā viya ubho ūrū pabhijjitvā gatāti yojanā.

    ૧૦૬૫. ફાલેહીતિ એત્થ ઇતિસદ્દો આદ્યત્થો. તેન ‘‘ધોવા’’તિઆદીનિ ચત્તારિ પદાનિ સઙ્ગણ્હાતિ. આણત્તિદુક્કટાનીતિ હેટ્ઠા વુત્તેસુ અટ્ઠસુ દુક્કટેસુ વિનયદુક્કટમેવ. સેસેસૂતિ ભિન્દનતો સેસેસુ ફાલનાદીસૂતિ. દસમં.

    1065.Phālehīti ettha itisaddo ādyattho. Tena ‘‘dhovā’’tiādīni cattāri padāni saṅgaṇhāti. Āṇattidukkaṭānīti heṭṭhā vuttesu aṭṭhasu dukkaṭesu vinayadukkaṭameva. Sesesūti bhindanato sesesu phālanādīsūti. Dasamaṃ.

    આરામવગ્ગો છટ્ઠો.

    Ārāmavaggo chaṭṭho.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga / ૧૦. દસમસિક્ખાપદં • 10. Dasamasikkhāpadaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૧૦. દસમસિક્ખાપદવણ્ણના • 10. Dasamasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૧. પઠમાદિસિક્ખાપદવણ્ણના • 1. Paṭhamādisikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact