Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi

    ૨. દેસનાગામિનિયાદિઆપત્તિ

    2. Desanāgāminiyādiāpatti

    ૪૭૫.

    475.

    કતિ દેસનાગામિનિયો, કતિ સપ્પટિકમ્મા કતા;

    Kati desanāgāminiyo, kati sappaṭikammā katā;

    કતેત્થ અપ્પટિકમ્મા વુત્તા, બુદ્ધેનાદિચ્ચબન્ધુના.

    Katettha appaṭikammā vuttā, buddhenādiccabandhunā.

    પઞ્ચ દેસનાગામિનિયો, છ સપ્પટિકમ્મા કતા;

    Pañca desanāgāminiyo, cha sappaṭikammā katā;

    એકેત્થ અપ્પટિકમ્મા વુત્તા, બુદ્ધેનાદિચ્ચબન્ધુના.

    Ekettha appaṭikammā vuttā, buddhenādiccabandhunā.

    વિનયગરુકા કતિ વુત્તા, કાયવાચસિકાનિ ચ;

    Vinayagarukā kati vuttā, kāyavācasikāni ca;

    કતિ વિકાલે ધઞ્ઞરસો, કતિ ઞત્તિચતુત્થેન સમ્મુતિ.

    Kati vikāle dhaññaraso, kati ñatticatutthena sammuti.

    વિનયગરુકા દ્વે વુત્તા, કાયવાચસિકાનિ ચ;

    Vinayagarukā dve vuttā, kāyavācasikāni ca;

    એકો વિકાલે ધઞ્ઞરસો, એકા ઞત્તિચતુત્થેન સમ્મુતિ.

    Eko vikāle dhaññaraso, ekā ñatticatutthena sammuti.

    પારાજિકા કાયિકા કતિ, કતિ સંવાસકભૂમિયો;

    Pārājikā kāyikā kati, kati saṃvāsakabhūmiyo;

    કતિનં રત્તિચ્છેદો, પઞ્ઞત્તા દ્વઙ્ગુલા કતિ.

    Katinaṃ ratticchedo, paññattā dvaṅgulā kati.

    પારાજિકા કાયિકા દ્વે, દ્વે સંવાસકભૂમિયો;

    Pārājikā kāyikā dve, dve saṃvāsakabhūmiyo;

    દ્વિન્નં રત્તિચ્છેદો, પઞ્ઞત્તા દ્વઙ્ગુલા દુવે.

    Dvinnaṃ ratticchedo, paññattā dvaṅgulā duve.

    કતત્તાનં વધિત્વાન, કતિહિ સઙ્ઘો ભિજ્જતિ;

    Katattānaṃ vadhitvāna, katihi saṅgho bhijjati;

    કતેત્થ પઠમાપત્તિકા, ઞત્તિયા કરણા કતિ.

    Katettha paṭhamāpattikā, ñattiyā karaṇā kati.

    દ્વે અત્તાનં વધિત્વાન, દ્વીહિ સઙ્ઘો ભિજ્જતિ;

    Dve attānaṃ vadhitvāna, dvīhi saṅgho bhijjati;

    દ્વેત્થ પઠમાપત્તિકા, ઞત્તિયા કરણા દુવે.

    Dvettha paṭhamāpattikā, ñattiyā karaṇā duve.

    પાણાતિપાતે કતિ આપત્તિયો, વાચા પારાજિકા કતિ;

    Pāṇātipāte kati āpattiyo, vācā pārājikā kati;

    ઓભાસના કતિ વુત્તા, સઞ્ચરિત્તેન વા કતિ.

    Obhāsanā kati vuttā, sañcarittena vā kati.

    પાણાતિપાતે તિસ્સો આપત્તિયો;

    Pāṇātipāte tisso āpattiyo;

    વાચા પારાજિકા તયો;

    Vācā pārājikā tayo;

    ઓભાસના તયો વુત્તા;

    Obhāsanā tayo vuttā;

    સઞ્ચરિત્તેન વા તયો.

    Sañcarittena vā tayo.

    કતિ પુગ્ગલા ન ઉપસમ્પાદેતબ્બા, કતિ કમ્માનં સઙ્ગહા;

    Kati puggalā na upasampādetabbā, kati kammānaṃ saṅgahā;

    નાસિતકા કતિ વુત્તા, કતિનં એકવાચિકા.

    Nāsitakā kati vuttā, katinaṃ ekavācikā.

    તયો પુગ્ગલા ન ઉપસમ્પાદેતબ્બા, તયો કમ્માનં સઙ્ગહા;

    Tayo puggalā na upasampādetabbā, tayo kammānaṃ saṅgahā;

    નાસિતકા તયો વુત્તા, તિણ્ણન્નં એકવાચિકા.

    Nāsitakā tayo vuttā, tiṇṇannaṃ ekavācikā.

    અદિન્નાદાને કતિ આપત્તિયો, કતિ મેથુનપચ્ચયા;

    Adinnādāne kati āpattiyo, kati methunapaccayā;

    છિન્દન્તસ્સ કતિ આપત્તિયો, કતિ છડ્ડિતપચ્ચયા.

    Chindantassa kati āpattiyo, kati chaḍḍitapaccayā.

    અદિન્નાદાને તિસ્સો આપત્તિયો, ચતસ્સો મેથુનપચ્ચયા;

    Adinnādāne tisso āpattiyo, catasso methunapaccayā;

    છિન્દન્તસ્સ તિસ્સો આપત્તિયો, પઞ્ચ છડ્ડિતપચ્ચયા.

    Chindantassa tisso āpattiyo, pañca chaḍḍitapaccayā.

    ભિક્ખુનોવાદકવગ્ગસ્મિં , પાચિત્તિયેન દુક્કટા;

    Bhikkhunovādakavaggasmiṃ , pācittiyena dukkaṭā;

    કતેત્થ નવકા વુત્તા, કતિનં ચીવરેન ચ.

    Katettha navakā vuttā, katinaṃ cīvarena ca.

    ભિક્ખુનોવાદકવગ્ગસ્મિં , પાચિત્તિયેન દુક્કટા કતા;

    Bhikkhunovādakavaggasmiṃ , pācittiyena dukkaṭā katā;

    ચતુરેત્થ નવકા વુત્તા, દ્વિન્નં ચીવરેન ચ.

    Caturettha navakā vuttā, dvinnaṃ cīvarena ca.

    ભિક્ખુનીનઞ્ચ અક્ખાતા, પાટિદેસનિયા કતિ;

    Bhikkhunīnañca akkhātā, pāṭidesaniyā kati;

    ભુઞ્જન્તામકધઞ્ઞેન, પાચિત્તિયેન દુક્કટા કતિ.

    Bhuñjantāmakadhaññena, pācittiyena dukkaṭā kati.

    ભિક્ખુનીનઞ્ચ અક્ખાતા, અટ્ઠ પાટિદેસનીયા કતા;

    Bhikkhunīnañca akkhātā, aṭṭha pāṭidesanīyā katā;

    ભુઞ્જન્તામકધઞ્ઞેન, પાચિત્તિયેન દુક્કટા કતા.

    Bhuñjantāmakadhaññena, pācittiyena dukkaṭā katā.

    ગચ્છન્તસ્સ કતિ આપત્તિયો, ઠિતસ્સ ચાપિ કિત્તકા;

    Gacchantassa kati āpattiyo, ṭhitassa cāpi kittakā;

    નિસિન્નસ્સ કતિ આપત્તિયો, નિપન્નસ્સાપિ કિત્તકા.

    Nisinnassa kati āpattiyo, nipannassāpi kittakā.

    ગચ્છન્તસ્સ ચતસ્સો આપત્તિયો, ઠિતસ્સ ચાપિ તત્તકા;

    Gacchantassa catasso āpattiyo, ṭhitassa cāpi tattakā;

    નિસિન્નસ્સ ચતસ્સો આપત્તિયો, નિપન્નસ્સાપિ તત્તકા.

    Nisinnassa catasso āpattiyo, nipannassāpi tattakā.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / (૨) દેસનાગામિનિયાદિવણ્ણના • (2) Desanāgāminiyādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / દેસનાગામિનિયાદિવણ્ણના • Desanāgāminiyādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / કાયિકાદિઆપત્તિવણ્ણના • Kāyikādiāpattivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / કાયિકાદિઆપત્તિવણ્ણના • Kāyikādiāpattivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / (૨) દેસનાગામિનિયાદિવણ્ણના • (2) Desanāgāminiyādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact