Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૮. દેવલોકસુત્તં

    8. Devalokasuttaṃ

    ૧૮. ‘‘સચે વો, ભિક્ખવે, અઞ્ઞતિત્થિયા પરિબ્બાજકા એવં પુચ્છેય્યું – ‘દેવલોકૂપપત્તિયા, આવુસો, સમણે ગોતમે બ્રહ્મચરિયં વુસ્સથા’તિ? નનુ તુમ્હે, ભિક્ખવે, એવં પુટ્ઠા અટ્ટીયેય્યાથ હરાયેય્યાથ જિગુચ્છેય્યાથા’’તિ? ‘‘એવં, ભન્તે’’. ‘‘ઇતિ કિર તુમ્હે, ભિક્ખવે, દિબ્બેન આયુના અટ્ટીયથ હરાયથ જિગુચ્છથ, દિબ્બેન વણ્ણેન દિબ્બેન સુખેન દિબ્બેન યસેન દિબ્બેનાધિપતેય્યેન અટ્ટીયથ હરાયથ જિગુચ્છથ; પગેવ ખો પન, ભિક્ખવે, તુમ્હેહિ કાયદુચ્ચરિતેન અટ્ટીયિતબ્બં હરાયિતબ્બં જિગુચ્છિતબ્બં, વચીદુચ્ચરિતેન… મનોદુચ્ચરિતેન અટ્ટીયિતબ્બં હરાયિતબ્બં જિગુચ્છિતબ્બ’’ન્તિ. અટ્ઠમં.

    18. ‘‘Sace vo, bhikkhave, aññatitthiyā paribbājakā evaṃ puccheyyuṃ – ‘devalokūpapattiyā, āvuso, samaṇe gotame brahmacariyaṃ vussathā’ti? Nanu tumhe, bhikkhave, evaṃ puṭṭhā aṭṭīyeyyātha harāyeyyātha jiguccheyyāthā’’ti? ‘‘Evaṃ, bhante’’. ‘‘Iti kira tumhe, bhikkhave, dibbena āyunā aṭṭīyatha harāyatha jigucchatha, dibbena vaṇṇena dibbena sukhena dibbena yasena dibbenādhipateyyena aṭṭīyatha harāyatha jigucchatha; pageva kho pana, bhikkhave, tumhehi kāyaduccaritena aṭṭīyitabbaṃ harāyitabbaṃ jigucchitabbaṃ, vacīduccaritena… manoduccaritena aṭṭīyitabbaṃ harāyitabbaṃ jigucchitabba’’nti. Aṭṭhamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૮. દેવલોકસુત્તવણ્ણના • 8. Devalokasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૮. દેવલોકસુત્તવણ્ણના • 8. Devalokasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact