Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૯. દેવતાસુત્તવણ્ણના

    9. Devatāsuttavaṇṇanā

    ૧૯. નવમે વિપ્પટિસારિનિયોતિ વિપ્પટિસારિતં મઙ્કુભાવં આપજ્જિમ્હ. હીનં કાયન્તિ ઉપરિદેવલોકં ઉપાદાય હેટ્ઠિમો હીનોતિ વુચ્ચતિ. નો ચ ખો યથાસત્તિ યથાબલં સંવિભજિમ્હાતિ અત્તનો સત્તિયા ચ બલસ્સ ચ અનુરૂપેન સીલવન્તાનં સંવિભાગં કત્વા ન ભુઞ્જિમ્હા.

    19. Navame vippaṭisāriniyoti vippaṭisāritaṃ maṅkubhāvaṃ āpajjimha. Hīnaṃ kāyanti uparidevalokaṃ upādāya heṭṭhimo hīnoti vuccati. No ca kho yathāsatti yathābalaṃ saṃvibhajimhāti attano sattiyā ca balassa ca anurūpena sīlavantānaṃ saṃvibhāgaṃ katvā na bhuñjimhā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૯. દેવતાસુત્તં • 9. Devatāsuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૫-૯. ગણ્ડસુત્તાદિવણ્ણના • 5-9. Gaṇḍasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact