Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi

    ૧૦. ધમ્મદેસનાસમુટ્ઠાનં

    10. Dhammadesanāsamuṭṭhānaṃ

    ૨૬૭.

    267.

    છત્તપાણિસ્સ સદ્ધમ્મં, ન દેસેન્તિ તથાગતા;

    Chattapāṇissa saddhammaṃ, na desenti tathāgatā;

    એવમેવ 1 દણ્ડપાણિસ્સ, સત્થઆવુધપાણિનં.

    Evameva 2 daṇḍapāṇissa, satthaāvudhapāṇinaṃ.

    પાદુકુપાહના યાનં, સેય્યપલ્લત્થિકાય ચ;

    Pādukupāhanā yānaṃ, seyyapallatthikāya ca;

    વેઠિતોગુણ્ઠિતો ચેવ, એકાદસમનૂનકા.

    Veṭhitoguṇṭhito ceva, ekādasamanūnakā.

    વાચાચિત્તેન જાયન્તિ, ન તે જાયન્તિ કાયતો;

    Vācācittena jāyanti, na te jāyanti kāyato;

    સબ્બે એકસમુટ્ઠાના, સમકા ધમ્મદેસને.

    Sabbe ekasamuṭṭhānā, samakā dhammadesane.

    ધમ્મદેસનાસમુટ્ઠાનં નિટ્ઠિતં.

    Dhammadesanāsamuṭṭhānaṃ niṭṭhitaṃ.







    Footnotes:
    1. તથેવ (સી॰ સ્યા॰)
    2. tatheva (sī. syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / ધમ્મદેસનાસમુટ્ઠાનવણ્ણના • Dhammadesanāsamuṭṭhānavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / સમુટ્ઠાનસીસવણ્ણના • Samuṭṭhānasīsavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ધમ્મદેસનાસમુટ્ઠાનવણ્ણના • Dhammadesanāsamuṭṭhānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact