Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / મિલિન્દપઞ્હપાળિ • Milindapañhapāḷi

    ૪. ધમ્મદિટ્ઠપઞ્હો

    4. Dhammadiṭṭhapañho

    . રાજા આહ ‘‘ભન્તે નાગસેન, ધમ્મો તયા દિટ્ઠો’’તિ. ‘‘બુદ્ધનેત્તિયા ખો, મહારાજ, બુદ્ધપઞ્ઞત્તિયા યાવજીવં સાવકેહિ વત્તિતબ્બ’’ન્તિ.

    4. Rājā āha ‘‘bhante nāgasena, dhammo tayā diṭṭho’’ti. ‘‘Buddhanettiyā kho, mahārāja, buddhapaññattiyā yāvajīvaṃ sāvakehi vattitabba’’nti.

    ‘‘કલ્લોસિ, ભન્તે નાગસેના’’તિ.

    ‘‘Kallosi, bhante nāgasenā’’ti.

    ધમ્મદિટ્ઠપઞ્હો ચતુત્થો.

    Dhammadiṭṭhapañho catuttho.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact