Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પટ્ઠાનપાળિ • Paṭṭhānapāḷi

    ધમ્માનુલોમપચ્ચનીયે દુકતિકપટ્ઠાનં

    Dhammānulomapaccanīye dukatikapaṭṭhānaṃ

    ૧-૧. હેતુદુક-કુસલત્તિકં

    1-1. Hetuduka-kusalattikaṃ

    ૧. કુસલપદં

    1. Kusalapadaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    . હેતું કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતું કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નનહેતુ નકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. હેતું કુસલઞ્ચ નહેતું કુસલઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ (ચિત્તસમુટ્ઠાનમેવ, આરમ્મણં નત્થિ).

    1. Hetuṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca nanahetu nakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Hetuṃ kusalañca nahetuṃ kusalañca dhammaṃ paṭicca nahetu nakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi (cittasamuṭṭhānameva, ārammaṇaṃ natthi).

    હેતુયા તીણિ, અધિપતિયા તીણિ…પે॰… અવિગતે તીણિ.

    Hetuyā tīṇi, adhipatiyā tīṇi…pe… avigate tīṇi.

    (સહજાતવારમ્પિ…પે॰… નિસ્સયવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં.)

    (Sahajātavārampi…pe… nissayavārampi paṭiccavārasadisaṃ.)

    . હેતુ કુસલો ધમ્મો નહેતુસ્સ નકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)

    2. Hetu kusalo dhammo nahetussa nakusalassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)

    હેતુ કુસલો ધમ્મો નહેતુસ્સ નકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.

    Hetu kusalo dhammo nahetussa nakusalassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… tīṇi.

    નહેતુ કુસલો ધમ્મો નનહેતુસ્સ નકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.

    Nahetu kusalo dhammo nanahetussa nakusalassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… tīṇi.

    હેતુ કુસલો ચ નહેતુ કુસલો ચ ધમ્મા નહેતુસ્સ નકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ. (સંખિત્તં.)

    Hetu kusalo ca nahetu kusalo ca dhammā nahetussa nakusalassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… tīṇi. (Saṃkhittaṃ.)

    . હેતુયા એકં, આરમ્મણે નવ, અધિપતિયા નવ…પે॰… અવિગતે તીણિ. (પઞ્હાવારમ્પિ વિત્થારેતબ્બં.)

    3. Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe nava, adhipatiyā nava…pe… avigate tīṇi. (Pañhāvārampi vitthāretabbaṃ.)

    ૨. અકુસલપદં

    2. Akusalapadaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    . હેતું અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    4. Hetuṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    નહેતું અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Nahetuṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    હેતું અકુસલઞ્ચ નહેતું અકુસલઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.) હેતુયા તીણિ, અધિપતિયા તીણિ…પે॰… અવિગતે તીણિ.

    Hetuṃ akusalañca nahetuṃ akusalañca dhammaṃ paṭicca nahetu naakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.) Hetuyā tīṇi, adhipatiyā tīṇi…pe… avigate tīṇi.

    (સહજાતવારમ્પિ…પે॰… નિસ્સયવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં.)

    (Sahajātavārampi…pe… nissayavārampi paṭiccavārasadisaṃ.)

    . હેતુ અકુસલો ધમ્મો નહેતુસ્સ નઅકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)

    5. Hetu akusalo dhammo nahetussa naakusalassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)

    હેતુ અકુસલો ધમ્મો નહેતુસ્સ નઅકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.

    Hetu akusalo dhammo nahetussa naakusalassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… tīṇi.

    નહેતુ અકુસલો ધમ્મો નનહેતુસ્સ નઅકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.

    Nahetu akusalo dhammo nanahetussa naakusalassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… tīṇi.

    હેતુ અકુસલો ચ નહેતુ અકુસલો ચ ધમ્મા નહેતુસ્સ નઅકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ. (સંખિત્તં.)

    Hetu akusalo ca nahetu akusalo ca dhammā nahetussa naakusalassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… tīṇi. (Saṃkhittaṃ.)

    . હેતુયા એકં, આરમ્મણે નવ, અધિપતિયા એકં…પે॰… અવિગતે તીણિ.

    6. Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe nava, adhipatiyā ekaṃ…pe… avigate tīṇi.

    ૩. અબ્યાકતપદં

    3. Abyākatapadaṃ

    ૩. પચ્ચયવારો

    3. Paccayavāro

    . નહેતું અબ્યાકતં ધમ્મં પચ્ચયા નનહેતુ નઅબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ. (નિસ્સયવારમ્પિ…પે॰… પઞ્હાવારમ્પિ વિત્થારેતબ્બં.)

    7. Nahetuṃ abyākataṃ dhammaṃ paccayā nanahetu naabyākato dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi. (Nissayavārampi…pe… pañhāvārampi vitthāretabbaṃ.)

    ૧-૨. હેતુદુક-વેદનાત્તિકં

    1-2. Hetuduka-vedanāttikaṃ

    . હેતું સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    8. Hetuṃ sukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nasukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    નહેતું સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Nahetuṃ sukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nasukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    હેતું સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તઞ્ચ નહેતું સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.) હેતુયા તીણિ, આરમ્મણે તીણિ…પે॰… અવિગતે તીણિ.

    Hetuṃ sukhāya vedanāya sampayuttañca nahetuṃ sukhāya vedanāya sampayuttañca dhammaṃ paṭicca nahetu nasukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.) Hetuyā tīṇi, ārammaṇe tīṇi…pe… avigate tīṇi.

    (સહજાતવારમ્પિ…પે॰… પઞ્હાવારમ્પિ વિત્થારેતબ્બં.)

    (Sahajātavārampi…pe… pañhāvārampi vitthāretabbaṃ.)

    . હેતું દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નદુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (સંખિત્તં.) હેતુયા તીણિ. (સબ્બત્થ વિત્થારો.)

    9. Hetuṃ dukkhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nadukkhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. (Saṃkhittaṃ.) Hetuyā tīṇi. (Sabbattha vitthāro.)

    ૧૦. હેતું અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (સંખિત્તં.) હેતુયા તીણિ. (સબ્બત્થ વિત્થારો.)

    10. Hetuṃ adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naadukkhamasukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. (Saṃkhittaṃ.) Hetuyā tīṇi. (Sabbattha vitthāro.)

    ૧-૩. હેતુદુક-વિપાકત્તિકં

    1-3. Hetuduka-vipākattikaṃ

    ૧૧. હેતું વિપાકં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નવિપાકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    11. Hetuṃ vipākaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu navipāko dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    હેતું વિપાકધમ્મધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નવિપાકધમ્મધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Hetuṃ vipākadhammadhammaṃ paṭicca nahetu navipākadhammadhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    નહેતું નેવવિપાકનવિપાકધમ્મધમ્મં પટિચ્ચ નનહેતુ નનેવવિપાકનવિપાકધમ્મધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Nahetuṃ nevavipākanavipākadhammadhammaṃ paṭicca nanahetu nanevavipākanavipākadhammadhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    ૧-૪. હેતુદુક-ઉપાદિન્નત્તિકં

    1-4. Hetuduka-upādinnattikaṃ

    ૧૨. હેતું ઉપાદિન્નુપાદાનિયં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઉપાદિન્નુપાદાનિયો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    12. Hetuṃ upādinnupādāniyaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naupādinnupādāniyo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    નહેતું અનુપાદિન્નઅનુપાદાનિયં ધમ્મં પટિચ્ચ નનહેતુ નઅનુપાદિન્નઅનુપાદાનિયો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા.

    Nahetuṃ anupādinnaanupādāniyaṃ dhammaṃ paṭicca nanahetu naanupādinnaanupādāniyo dhammo uppajjati hetupaccayā.

    હેતું અનુપાદિન્નઅનુપાદાનિયં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅનુપાદિન્નઅનુપાદાનિયો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Hetuṃ anupādinnaanupādāniyaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naanupādinnaanupādāniyo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    ૧-૫. હેતુદુક-સંકિલિટ્ઠત્તિકં

    1-5. Hetuduka-saṃkiliṭṭhattikaṃ

    ૧૩. હેતું સંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    13. Hetuṃ saṃkiliṭṭhasaṃkilesikaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nasaṃkiliṭṭhasaṃkilesiko dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    નહેતું અસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકં ધમ્મં પટિચ્ચ નનહેતુ નઅસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Nahetuṃ asaṃkiliṭṭhasaṃkilesikaṃ dhammaṃ paṭicca nanahetu naasaṃkiliṭṭhasaṃkilesiko dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    હેતું અસંકિલિટ્ઠઅસંકિલેસિકં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅસંકિલિટ્ઠઅસંકિલેસિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Hetuṃ asaṃkiliṭṭhaasaṃkilesikaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naasaṃkiliṭṭhaasaṃkilesiko dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    ૧-૬. હેતુદુક-વિતક્કત્તિકં

    1-6. Hetuduka-vitakkattikaṃ

    ૧૪. હેતું સવિતક્કસવિચારં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નસવિતક્કસવિચારો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    14. Hetuṃ savitakkasavicāraṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nasavitakkasavicāro dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    હેતું અવિતક્કવિચારમત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅવિતક્કવિચારમત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Hetuṃ avitakkavicāramattaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naavitakkavicāramatto dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    નહેતું અવિતક્કઅવિચારં ધમ્મં પટિચ્ચ નનહેતુ નઅવિતક્કઅવિચારો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Nahetuṃ avitakkaavicāraṃ dhammaṃ paṭicca nanahetu naavitakkaavicāro dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    ૧-૭. હેતુદુક-પીતિત્તિકં

    1-7. Hetuduka-pītittikaṃ

    ૧૫. હેતું પીતિસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નપીતિસહગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    15. Hetuṃ pītisahagataṃ dhammaṃ paṭicca nahetu napītisahagato dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    હેતું સુખસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નસુખસહગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Hetuṃ sukhasahagataṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nasukhasahagato dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    હેતું ઉપેક્ખાસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઉપેક્ખાસહગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Hetuṃ upekkhāsahagataṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naupekkhāsahagato dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    ૧-૮. હેતુદુક-દસ્સનત્તિકં

    1-8. Hetuduka-dassanattikaṃ

    ૧૬. હેતું દસ્સનેન પહાતબ્બં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નદસ્સનેન પહાતબ્બો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    16. Hetuṃ dassanena pahātabbaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nadassanena pahātabbo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    હેતું ભાવનાય પહાતબ્બં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નભાવનાય પહાતબ્બો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Hetuṃ bhāvanāya pahātabbaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nabhāvanāya pahātabbo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    નહેતું નેવદસ્સનેન નભાવનાય પહાતબ્બં ધમ્મં પચ્ચયા નનહેતુ નનેવદસ્સનેન નભાવનાય પહાતબ્બો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Nahetuṃ nevadassanena nabhāvanāya pahātabbaṃ dhammaṃ paccayā nanahetu nanevadassanena nabhāvanāya pahātabbo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    ૧-૯. હેતુદુક-દસ્સનહેતુત્તિકં

    1-9. Hetuduka-dassanahetuttikaṃ

    ૧૭. હેતું દસ્સનેન પહાતબ્બહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નદસ્સનેન પહાતબ્બહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    17. Hetuṃ dassanena pahātabbahetukaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nadassanena pahātabbahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    હેતું ભાવનાય પહાતબ્બહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નભાવનાય પહાતબ્બહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Hetuṃ bhāvanāya pahātabbahetukaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nabhāvanāya pahātabbahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    હેતું નેવદસ્સનેન નભાવનાય પહાતબ્બહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નનેવદસ્સનેન નભાવનાય પહાતબ્બહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. હેતુયા એકં.

    Hetuṃ nevadassanena nabhāvanāya pahātabbahetukaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nanevadassanena nabhāvanāya pahātabbahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. Hetuyā ekaṃ.

    ૧-૧૦. હેતુદુક-આચયગામિત્તિકં

    1-10. Hetuduka-ācayagāmittikaṃ

    ૧૮. હેતું આચયગામિં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઆચયગામી ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    18. Hetuṃ ācayagāmiṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naācayagāmī dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    હેતું અપચયગામિં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅપચયગામી ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Hetuṃ apacayagāmiṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naapacayagāmī dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    નહેતું નેવાચયગામિનાપચયગામિં ધમ્મં પચ્ચયા નનહેતુ નનેવાચયગામિનાપચયગામી ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Nahetuṃ nevācayagāmināpacayagāmiṃ dhammaṃ paccayā nanahetu nanevācayagāmināpacayagāmī dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    ૧-૧૧. હેતુદુક-સેક્ખત્તિકં

    1-11. Hetuduka-sekkhattikaṃ

    ૧૯. હેતું સેક્ખં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નસેક્ખો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    19. Hetuṃ sekkhaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nasekkho dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    હેતું અસેક્ખં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅસેક્ખો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Hetuṃ asekkhaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naasekkho dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    નહેતું નેવસેક્ખનાસેક્ખં ધમ્મં પચ્ચયા નનહેતુ નનેવસેક્ખનાસેક્ખો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Nahetuṃ nevasekkhanāsekkhaṃ dhammaṃ paccayā nanahetu nanevasekkhanāsekkho dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    ૧-૧૨. હેતુદુક-પરિત્તત્તિકં

    1-12. Hetuduka-parittattikaṃ

    ૨૦. નહેતું પરિત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ નનહેતુ નપરિત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… (તીણિ).

    20. Nahetuṃ parittaṃ dhammaṃ paṭicca nanahetu naparitto dhammo uppajjati hetupaccayā… (tīṇi).

    હેતું મહગ્ગતં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નમહગ્ગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Hetuṃ mahaggataṃ dhammaṃ paṭicca nahetu namahaggato dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    હેતું અપ્પમાણં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅપ્પમાણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Hetuṃ appamāṇaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naappamāṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    ૧-૧૩. હેતુદુક-પરિત્તારમ્મણત્તિકં

    1-13. Hetuduka-parittārammaṇattikaṃ

    ૨૧. હેતું પરિત્તારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નપરિત્તારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… (તીણિ).

    21. Hetuṃ parittārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naparittārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… (tīṇi).

    હેતું મહગ્ગતારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નમહગ્ગતારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… (તીણિ).

    Hetuṃ mahaggatārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu namahaggatārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… (tīṇi).

    હેતું અપ્પમાણારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅપ્પમાણારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Hetuṃ appamāṇārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naappamāṇārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    ૧-૧૪. હેતુદુક-હીનત્તિકં

    1-14. Hetuduka-hīnattikaṃ

    ૨૨. હેતું હીનં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નહીનો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    22. Hetuṃ hīnaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nahīno dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    નહેતું મજ્ઝિમં ધમ્મં પચ્ચયા નનહેતુ નમજ્ઝિમો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Nahetuṃ majjhimaṃ dhammaṃ paccayā nanahetu namajjhimo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    હેતું પણીતં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નપણીતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Hetuṃ paṇītaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu napaṇīto dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    ૧-૧૫. હેતુદુક-મિચ્છત્તનિયતત્તિકં

    1-15. Hetuduka-micchattaniyatattikaṃ

    ૨૩. હેતું મિચ્છત્તનિયતં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નમિચ્છત્તનિયતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… (તીણિ).

    23. Hetuṃ micchattaniyataṃ dhammaṃ paṭicca nahetu namicchattaniyato dhammo uppajjati hetupaccayā… (tīṇi).

    હેતું સમ્મત્તનિયતં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નસમ્મત્તનિયતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા … (તીણિ).

    Hetuṃ sammattaniyataṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nasammattaniyato dhammo uppajjati hetupaccayā … (tīṇi).

    નહેતું અનિયતં ધમ્મં પચ્ચયા નનહેતુ નઅનિયતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Nahetuṃ aniyataṃ dhammaṃ paccayā nanahetu naaniyato dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    ૧-૧૬. હેતુદુક-મગ્ગારમ્મણત્તિકં

    1-16. Hetuduka-maggārammaṇattikaṃ

    ૨૪. હેતું મગ્ગારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નમગ્ગારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… (તીણિ).

    24. Hetuṃ maggārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu namaggārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… (tīṇi).

    હેતું મગ્ગહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નમગ્ગહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… (તીણિ).

    Hetuṃ maggahetukaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu namaggahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā… (tīṇi).

    હેતું મગ્ગાધિપતિં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નમગ્ગાધિપતિ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Hetuṃ maggādhipatiṃ dhammaṃ paṭicca nahetu namaggādhipati dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    ૧-૧૭. હેતુદુક-ઉપ્પન્નત્તિકં

    1-17. Hetuduka-uppannattikaṃ

    ૨૫. હેતુ અનુપ્પન્નો ધમ્મો નહેતુસ્સ નઅનુપ્પન્નસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… આરમ્મણે નવ, અધિપતિયા ઉપનિસ્સયે નવ.

    25. Hetu anuppanno dhammo nahetussa naanuppannassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… ārammaṇe nava, adhipatiyā upanissaye nava.

    હેતુ ઉપ્પાદી ધમ્મો નહેતુસ્સ નઉપ્પાદિસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… આરમ્મણે નવ.

    Hetu uppādī dhammo nahetussa nauppādissa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… ārammaṇe nava.

    ૧-૧૮. હેતુદુક-અતીતત્તિકં

    1-18. Hetuduka-atītattikaṃ

    ૨૬. હેતુ અતીતો ધમ્મો નહેતુસ્સ નઅતીતસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… આરમ્મણે નવ.

    26. Hetu atīto dhammo nahetussa naatītassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… ārammaṇe nava.

    હેતુ અનાગતો ધમ્મો નહેતુસ્સ નઅનાગતસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… આરમ્મણે નવ.

    Hetu anāgato dhammo nahetussa naanāgatassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… ārammaṇe nava.

    ૧-૧૯. હેતુદુક-અતીતારમ્મણત્તિકં

    1-19. Hetuduka-atītārammaṇattikaṃ

    ૨૭. હેતું અતીતારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅતીતારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    27. Hetuṃ atītārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naatītārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    હેતું અનાગતારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅનાગતારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Hetuṃ anāgatārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naanāgatārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    હેતું પચ્ચુપ્પન્નારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નપચ્ચુપ્પન્નારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Hetuṃ paccuppannārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu napaccuppannārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    ૧-૨૦. હેતુદુક-અજ્ઝત્તારમ્મણત્તિકં

    1-20. Hetuduka-ajjhattārammaṇattikaṃ

    ૨૮. હેતું અજ્ઝત્તારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅજ્ઝત્તારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… (તીણિ).

    28. Hetuṃ ajjhattārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naajjhattārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… (tīṇi).

    હેતું બહિદ્ધારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નબહિદ્ધારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Hetuṃ bahiddhārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nabahiddhārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    ૧-૨૧. હેતુદુક-સનિદસ્સનત્તિકં

    1-21. Hetuduka-sanidassanattikaṃ

    ૨૯. નહેતુ સનિદસ્સનસપ્પટિઘો ધમ્મો નનહેતુસ્સ નસનિદસ્સનસપ્પટિઘસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો…પે॰… નહેતુ સનિદસ્સનસપ્પટિઘો ધમ્મો નહેતુસ્સ નસનિદસ્સનસપ્પટિઘસ્સ ચ નનહેતુસ્સ નસનિદસ્સનસપ્પટિઘસ્સ ચ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. આરમ્મણે તીણિ, અધિપતિયા ઉપનિસ્સયે પુરેજાતે અત્થિયા અવિગતે તીણિ.

    29. Nahetu sanidassanasappaṭigho dhammo nanahetussa nasanidassanasappaṭighassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo…pe… nahetu sanidassanasappaṭigho dhammo nahetussa nasanidassanasappaṭighassa ca nanahetussa nasanidassanasappaṭighassa ca dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Ārammaṇe tīṇi, adhipatiyā upanissaye purejāte atthiyā avigate tīṇi.

    નહેતું અનિદસ્સનસપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. હેતુયા એકં…પે॰… અવિગતે એકં.

    Nahetuṃ anidassanasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naanidassanasappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā. Hetuyā ekaṃ…pe… avigate ekaṃ.

    હેતું અનિદસ્સનઅપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅનિદસ્સનઅપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતું અનિદસ્સનઅપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅનિદસ્સનઅપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. હેતું અનિદસ્સનઅપ્પટિઘઞ્ચ નહેતું અનિદસ્સનઅપ્પટિઘઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅનિદસ્સનઅપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૩) હેતુયા તીણિ.

    Hetuṃ anidassanaappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naanidassanaappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuṃ anidassanaappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naanidassanaappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā. Hetuṃ anidassanaappaṭighañca nahetuṃ anidassanaappaṭighañca dhammaṃ paṭicca nahetu naanidassanaappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā. (3) Hetuyā tīṇi.

    ૨-૧. સહેતુકદુક-કુસલત્તિકં

    2-1. Sahetukaduka-kusalattikaṃ

    ૩૦. સહેતુકં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નસહેતુકો નકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. હેતુયા એકં.

    30. Sahetukaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca nasahetuko nakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Hetuyā ekaṃ.

    સહેતુકં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નસહેતુકો નઅકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Sahetukaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca nasahetuko naakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    અહેતુકં અબ્યાકતં ધમ્મં પચ્ચયા નઅહેતુકો નઅબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. હેતુયા એકં.

    Ahetukaṃ abyākataṃ dhammaṃ paccayā naahetuko naabyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. Hetuyā ekaṃ.

    ૩-૧. હેતુસમ્પયુત્તદુક-કુસલત્તિકં

    3-1. Hetusampayuttaduka-kusalattikaṃ

    ૩૧. હેતુસમ્પયુત્તં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુસમ્પયુત્તો નકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. હેતુયા એકં.

    31. Hetusampayuttaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca nahetusampayutto nakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Hetuyā ekaṃ.

    હેતુસમ્પયુત્તં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુસમ્પયુત્તો નઅકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Hetusampayuttaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca nahetusampayutto naakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    હેતુવિપ્પયુત્તં અબ્યાકતં ધમ્મં પચ્ચયા નહેતુવિપ્પયુત્તો નઅબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. હેતુયા એકં.

    Hetuvippayuttaṃ abyākataṃ dhammaṃ paccayā nahetuvippayutto naabyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. Hetuyā ekaṃ.

    ૪-૫-૧. હેતુસહેતુકાદિદુકાનિ-કુસલત્તિકં

    4-5-1. Hetusahetukādidukāni-kusalattikaṃ

    ૩૨. હેતુ ચેવ સહેતુકો ચ કુસલો ધમ્મો નહેતુસ્સ ચેવ નઅહેતુકસ્સ ચ નકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. હેતુ ચેવ સહેતુકો ચ કુસલો ધમ્મો નઅહેતુકસ્સ ચેવ નન ચ હેતુસ્સ નકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. હેતુ ચેવ સહેતુકો ચ કુસલો ધમ્મો નહેતુસ્સ ચેવ નઅહેતુકસ્સ ચ નકુસલસ્સ ચ નઅહેતુકસ્સ ચેવ નન ચ હેતુસ્સ નકુસલસ્સ ચ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૩)

    32. Hetu ceva sahetuko ca kusalo dhammo nahetussa ceva naahetukassa ca nakusalassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Hetu ceva sahetuko ca kusalo dhammo naahetukassa ceva nana ca hetussa nakusalassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Hetu ceva sahetuko ca kusalo dhammo nahetussa ceva naahetukassa ca nakusalassa ca naahetukassa ceva nana ca hetussa nakusalassa ca dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. (3)

    સહેતુકો ચેવ ન ચ હેતુ કુસલો ધમ્મો નઅહેતુકસ્સ ચેવ નન ચ હેતુસ્સ નકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. સહેતુકો ચેવ ન ચ હેતુ કુસલો ધમ્મો નહેતુસ્સ ચેવ નઅહેતુકસ્સ ચ નકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. સહેતુકો ચેવ ન ચ હેતુ કુસલો ધમ્મો નહેતુસ્સ ચેવ નઅહેતુકસ્સ ચ નકુસલસ્સ ચ નઅહેતુકસ્સ ચેવ નન ચ હેતુસ્સ નકુસલસ્સ ચ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૩)

    Sahetuko ceva na ca hetu kusalo dhammo naahetukassa ceva nana ca hetussa nakusalassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Sahetuko ceva na ca hetu kusalo dhammo nahetussa ceva naahetukassa ca nakusalassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Sahetuko ceva na ca hetu kusalo dhammo nahetussa ceva naahetukassa ca nakusalassa ca naahetukassa ceva nana ca hetussa nakusalassa ca dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. (3)

    હેતુ ચેવ સહેતુકો કુસલો ચ સહેતુકો ચેવ ન ચ હેતુ કુસલો ચ ધમ્મા નહેતુસ્સ ચેવ નઅહેતુકસ્સ નકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. હેતુ ચેવ સહેતુકો કુસલો ચ સહેતુકો ચેવ ન ચ હેતુ કુસલો ચ ધમ્મા નઅહેતુકસ્સ ચેવ નન ચ હેતુસ્સ નકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. હેતુ ચેવ સહેતુકો કુસલો ચ સહેતુકો ચેવ ન ચ હેતુ કુસલો ચ ધમ્મા નહેતુસ્સ ચેવ નઅહેતુકસ્સ નકુસલસ્સ ચ નઅહેતુકસ્સ ચેવ નન હેતુસ્સ નકુસલસ્સ ચ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૩)

    Hetu ceva sahetuko kusalo ca sahetuko ceva na ca hetu kusalo ca dhammā nahetussa ceva naahetukassa nakusalassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Hetu ceva sahetuko kusalo ca sahetuko ceva na ca hetu kusalo ca dhammā naahetukassa ceva nana ca hetussa nakusalassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Hetu ceva sahetuko kusalo ca sahetuko ceva na ca hetu kusalo ca dhammā nahetussa ceva naahetukassa nakusalassa ca naahetukassa ceva nana hetussa nakusalassa ca dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. (3)

    આરમ્મણે નવ.

    Ārammaṇe nava.

    ૩૩. હેતુ ચેવ સહેતુકો ચ અકુસલો ધમ્મો નહેતુસ્સ ચેવ નઅહેતુકસ્સ નઅકુસલસ્સ ચ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. (એતેન ઉપાયેન નવ પઞ્હા કાતબ્બા.)

    33. Hetu ceva sahetuko ca akusalo dhammo nahetussa ceva naahetukassa naakusalassa ca dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. (Etena upāyena nava pañhā kātabbā.)

    ૩૪. હેતુ ચેવ સહેતુકો ચ અબ્યાકતો ધમ્મો નહેતુસ્સ ચેવ નઅહેતુકસ્સ ચ નઅબ્યાકતસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. (નવ પઞ્હા કાતબ્બા.) (સંખિત્તં, હેતુહેતુસમ્પયુત્તદુકં હેતુસહેતુકદુકસદિસં. સંખિત્તં. નવ પઞ્હા.)

    34. Hetu ceva sahetuko ca abyākato dhammo nahetussa ceva naahetukassa ca naabyākatassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. (Nava pañhā kātabbā.) (Saṃkhittaṃ, hetuhetusampayuttadukaṃ hetusahetukadukasadisaṃ. Saṃkhittaṃ. Nava pañhā.)

    ૬-૧. નહેતુસહેતુકદુક-કુસલત્તિકં

    6-1. Nahetusahetukaduka-kusalattikaṃ

    ૩૫. નહેતું સહેતુકં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નસહેતુકો નકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. હેતુયા એકં.

    35. Nahetuṃ sahetukaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nasahetuko nakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Hetuyā ekaṃ.

    નહેતું સહેતુકં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નસહેતુકો નઅકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. હેતુયા એકં.

    Nahetuṃ sahetukaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nasahetuko naakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Hetuyā ekaṃ.

    નહેતું અહેતુકં અબ્યાકતં ધમ્મં પચ્ચયા નહેતુ નઅહેતુકો નઅબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા . હેતુયા એકં.

    Nahetuṃ ahetukaṃ abyākataṃ dhammaṃ paccayā nahetu naahetuko naabyākato dhammo uppajjati hetupaccayā . Hetuyā ekaṃ.

    હેતુગોચ્છકં નિટ્ઠિતં.

    Hetugocchakaṃ niṭṭhitaṃ.

    ૭-૮-૧. સપ્પચ્ચયાદિદુકાનિ-કુસલત્તિકં

    7-8-1. Sappaccayādidukāni-kusalattikaṃ

    ૩૬. સપ્પચ્ચયં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નઅપ્પચ્ચયો નકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. હેતુયા એકં.

    36. Sappaccayaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca naappaccayo nakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Hetuyā ekaṃ.

    સપ્પચ્ચયં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નઅપ્પચ્ચયો નઅકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. હેતુયા એકં.

    Sappaccayaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca naappaccayo naakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Hetuyā ekaṃ.

    સપ્પચ્ચયં અબ્યાકતં ધમ્મં પચ્ચયા નઅપ્પચ્ચયો નઅબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. હેતુયા એકં…પે॰… (સંખિત્તં સપ્પચ્ચયસદિસં).

    Sappaccayaṃ abyākataṃ dhammaṃ paccayā naappaccayo naabyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. Hetuyā ekaṃ…pe… (saṃkhittaṃ sappaccayasadisaṃ).

    ૯-૧૦-૧. સનિદસ્સનાદિદુકાનિ-કુસલત્તિકં

    9-10-1. Sanidassanādidukāni-kusalattikaṃ

    ૩૭. અનિદસ્સનં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નઅનિદસ્સનો નકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ. (અકુસલં કુસલસદિસં.)

    37. Anidassanaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca naanidassano nakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi. (Akusalaṃ kusalasadisaṃ.)

    અનિદસ્સનં અબ્યાકતં ધમ્મં પચ્ચયા નસનિદસ્સનો નઅબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. હેતુયા એકં.

    Anidassanaṃ abyākataṃ dhammaṃ paccayā nasanidassano naabyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. Hetuyā ekaṃ.

    અપ્પટિઘં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નઅપ્પટિઘો નકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Appaṭighaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca naappaṭigho nakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    અપ્પટિઘં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નઅપ્પટિઘો નઅકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Appaṭighaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca naappaṭigho naakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    અબ્યાકતો એકં.

    Abyākato ekaṃ.

    ૧૧-૧. રૂપીદુક-કુસલત્તિકં

    11-1. Rūpīduka-kusalattikaṃ

    ૩૮. અરૂપિં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નઅરૂપી નકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. હેતુયા એકં.

    38. Arūpiṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca naarūpī nakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Hetuyā ekaṃ.

    અરૂપિં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નઅરૂપી નઅકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. હેતુયા એકં.

    Arūpiṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca naarūpī naakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Hetuyā ekaṃ.

    રૂપિં અબ્યાકતં ધમ્મં પચ્ચયા નરૂપી નઅબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. હેતુયા એકં.

    Rūpiṃ abyākataṃ dhammaṃ paccayā narūpī naabyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. Hetuyā ekaṃ.

    ૧૨-૧. લોકિયદુક-કુસલત્તિકં

    12-1. Lokiyaduka-kusalattikaṃ

    ૩૯. લોકિયં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નલોકુત્તરો નકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા દ્વે.

    39. Lokiyaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca nalokuttaro nakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā dve.

    લોકિયં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નલોકુત્તરો નઅકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. હેતુયા એકં.

    Lokiyaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca nalokuttaro naakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Hetuyā ekaṃ.

    લોકિયં અબ્યાકતં ધમ્મં પચ્ચયા નલોકિયો નઅબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા દ્વે.

    Lokiyaṃ abyākataṃ dhammaṃ paccayā nalokiyo naabyākato dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā dve.

    ૧૩-૧. કેનચિવિઞ્ઞેય્યદુક-કુસલત્તિકં

    13-1. Kenaciviññeyyaduka-kusalattikaṃ

    ૪૦. કેનચિ વિઞ્ઞેય્યં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નકેનચિ વિઞ્ઞેય્યો નકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.

    40. Kenaci viññeyyaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca nakenaci viññeyyo nakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    કેનચિ વિઞ્ઞેય્યં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નકેનચિ વિઞ્ઞેય્યો નઅકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.

    Kenaci viññeyyaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca nakenaci viññeyyo naakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    કેનચિ વિઞ્ઞેય્યં અબ્યાકતં ધમ્મં પચ્ચયા નકેનચિ વિઞ્ઞેય્યો નઅબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.

    Kenaci viññeyyaṃ abyākataṃ dhammaṃ paccayā nakenaci viññeyyo naabyākato dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    ચૂળન્તરદુકં નિટ્ઠિતં.

    Cūḷantaradukaṃ niṭṭhitaṃ.

    ૧૪-૧. આસવદુક-કુસલત્તિકં

    14-1. Āsavaduka-kusalattikaṃ

    ૪૧. નોઆસવં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નોઆસવો નકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. હેતુયા એકં.

    41. Noāsavaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca noāsavo nakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Hetuyā ekaṃ.

    આસવં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નોઆસવો નઅકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Āsavaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca noāsavo naakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    નોઆસવં અબ્યાકતં ધમ્મં પચ્ચયા નનોઆસવો નઅબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.

    Noāsavaṃ abyākataṃ dhammaṃ paccayā nanoāsavo naabyākato dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.

    ૧૫-૧. સાસવદુક-કુસલત્તિકં

    15-1. Sāsavaduka-kusalattikaṃ

    ૪૨. સાસવં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નઅનાસવો નકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. અનાસવં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નઅનાસવો નકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા દ્વે.
