Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પટ્ઠાનપાળિ • Paṭṭhānapāḷi |
નમો તસ્સ ભગવતો અરહતો સમ્માસમ્બુદ્ધસ્સ
Namo tassa bhagavato arahato sammāsambuddhassa
અભિધમ્મપિટકે
Abhidhammapiṭake
પટ્ઠાનપાળિ
Paṭṭhānapāḷi
(પઞ્ચમો ભાગો)
(Pañcamo bhāgo)
ધમ્માનુલોમે તિકતિકપટ્ઠાનં
Dhammānulome tikatikapaṭṭhānaṃ
૧-૧. કુસલત્તિક-વેદનાત્તિકં
1-1. Kusalattika-vedanāttikaṃ
૧. સુખાયવેદનાયસમ્પયુત્તપદં
1. Sukhāyavedanāyasampayuttapadaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
પચ્ચયચતુક્કં
Paccayacatukkaṃ
હેતુપચ્ચયો
Hetupaccayo
૧. કુસલં સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
1. Kusalaṃ sukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo sukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અકુસલં સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
Akusalaṃ sukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo sukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અબ્યાકતં સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)
Abyākataṃ sukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato sukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)
૨. હેતુયા તીણિ, આરમ્મણે તીણિ…પે॰… અવિગતે તીણિ. (સંખિત્તં…પે॰… સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં.)
2. Hetuyā tīṇi, ārammaṇe tīṇi…pe… avigate tīṇi. (Saṃkhittaṃ…pe… sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ.)
૩. કુસલો સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો કુસલસ્સ સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)
3. Kusalo sukhāya vedanāya sampayutto dhammo kusalassa sukhāya vedanāya sampayuttassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)
અકુસલો સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો અકુસલસ્સ સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)
Akusalo sukhāya vedanāya sampayutto dhammo akusalassa sukhāya vedanāya sampayuttassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)
અબ્યાકતો સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)
Abyākato sukhāya vedanāya sampayutto dhammo abyākatassa sukhāya vedanāya sampayuttassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)
કુસલો સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો કુસલસ્સ સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. (સંખિત્તં.)
Kusalo sukhāya vedanāya sampayutto dhammo kusalassa sukhāya vedanāya sampayuttassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. (Saṃkhittaṃ.)
૪. હેતુયા તીણિ, આરમ્મણે નવ. (સંખિત્તં.)
4. Hetuyā tīṇi, ārammaṇe nava. (Saṃkhittaṃ.)
(યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં એવં વિત્થારેતબ્બં.)
(Yathā kusalattike pañhāvāraṃ evaṃ vitthāretabbaṃ.)
૨. દુક્ખાયવેદનાયસમ્પયુત્તપદં
2. Dukkhāyavedanāyasampayuttapadaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
પચ્ચયચતુક્કં
Paccayacatukkaṃ
હેતુ-આરમ્મણપચ્ચયા
Hetu-ārammaṇapaccayā
૫. અકુસલં દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
5. Akusalaṃ dukkhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo dukkhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અકુસલં દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ આરમ્મણપચ્ચયા. (૧)
Akusalaṃ dukkhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo dukkhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati ārammaṇapaccayā. (1)
અબ્યાકતં દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ આરમ્મણપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)
Abyākataṃ dukkhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato dukkhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati ārammaṇapaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)
૬. હેતુયા એકં, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે દ્વે. (સંખિત્તં.) (સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં.)
6. Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe dve…pe… avigate dve. (Saṃkhittaṃ.) (Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ.)
૭. અકુસલો દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો અકુસલસ્સ દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)
7. Akusalo dukkhāya vedanāya sampayutto dhammo akusalassa dukkhāya vedanāya sampayuttassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)
અકુસલો દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો અકુસલસ્સ દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)
Akusalo dukkhāya vedanāya sampayutto dhammo akusalassa dukkhāya vedanāya sampayuttassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. (1)
અબ્યાકતો દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો અકુસલસ્સ દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧) (સંખિત્તં.)
Abyākato dukkhāya vedanāya sampayutto dhammo akusalassa dukkhāya vedanāya sampayuttassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. (1) (Saṃkhittaṃ.)
૮. હેતુયા એકં, આરમ્મણે દ્વે. (સંખિત્તં. યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં એવં વિત્થારેતબ્બં.)
8. Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe dve. (Saṃkhittaṃ. Yathā kusalattike pañhāvāraṃ evaṃ vitthāretabbaṃ.)
૩. અદુક્ખમસુખવેદનાયસમ્પયુત્તપદં
3. Adukkhamasukhavedanāyasampayuttapadaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
પચ્ચયચતુક્કં
Paccayacatukkaṃ
હેતુપચ્ચયો
Hetupaccayo
૯. કુસલં અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
9. Kusalaṃ adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo adukkhamasukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અકુસલં અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
Akusalaṃ adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo adukkhamasukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અબ્યાકતં અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
Abyākataṃ adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato adukkhamasukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
૧૦. હેતુયા તીણિ, આરમ્મણે તીણિ…પે॰… અવિગતે તીણિ. (સંખિત્તં. સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં).
10. Hetuyā tīṇi, ārammaṇe tīṇi…pe… avigate tīṇi. (Saṃkhittaṃ. Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ).
૧૧. કુસલો અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો કુસલસ્સ અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)
11. Kusalo adukkhamasukhāya vedanāya sampayutto dhammo kusalassa adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)
અકુસલો અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો અકુસલસ્સ અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)
Akusalo adukkhamasukhāya vedanāya sampayutto dhammo akusalassa adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)
અબ્યાકતો અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧) (સંખિત્તં.)
Abyākato adukkhamasukhāya vedanāya sampayutto dhammo abyākatassa adukkhamasukhāya vedanāya sampayuttassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1) (Saṃkhittaṃ.)
૧૨. હેતુયા તીણિ, આરમ્મણે નવ, અધિપતિયા સત્ત, અનન્તરે સત્ત…પે॰… ઉપનિસ્સયે નવ, અવિગતે તીણિ. (સંખિત્તં. યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં એવં વિત્થારેતબ્બં.)
12. Hetuyā tīṇi, ārammaṇe nava, adhipatiyā satta, anantare satta…pe… upanissaye nava, avigate tīṇi. (Saṃkhittaṃ. Yathā kusalattike pañhāvāraṃ evaṃ vitthāretabbaṃ.)
૧-૨. કુસલત્તિક-વિપાકત્તિકં
1-2. Kusalattika-vipākattikaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
પચ્ચયચતુક્કં
Paccayacatukkaṃ
૧૩. અબ્યાકતં વિપાકં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો વિપાકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (સંખિત્તં.)
13. Abyākataṃ vipākaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato vipāko dhammo uppajjati hetupaccayā. (Saṃkhittaṃ.)
હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં. (સંખિત્તં.)
Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ. (Saṃkhittaṃ.)
(સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)
(Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)
૧૪. કુસલં વિપાકધમ્મધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો વિપાકધમ્મધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
14. Kusalaṃ vipākadhammadhammaṃ paṭicca kusalo vipākadhammadhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અકુસલં વિપાકધમ્મધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો વિપાકધમ્મધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)
Akusalaṃ vipākadhammadhammaṃ paṭicca akusalo vipākadhammadhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)
હેતુયા દ્વે, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે દ્વે. (સંખિત્તં.)
Hetuyā dve, ārammaṇe dve…pe… avigate dve. (Saṃkhittaṃ.)
(સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં.)
(Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ.)
૧૫. કુસલો વિપાકધમ્મધમ્મો કુસલસ્સ વિપાકધમ્મધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)
15. Kusalo vipākadhammadhammo kusalassa vipākadhammadhammassa hetupaccayena paccayo. (1)
અકુસલો વિપાકધમ્મધમ્મો અકુસલસ્સ વિપાકધમ્મધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)
Akusalo vipākadhammadhammo akusalassa vipākadhammadhammassa hetupaccayena paccayo. (1)
કુસલો વિપાકધમ્મધમ્મો કુસલસ્સ વિપાકધમ્મધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. કુસલો વિપાકધમ્મધમ્મો અકુસલસ્સ વિપાકધમ્મધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૨)
Kusalo vipākadhammadhammo kusalassa vipākadhammadhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Kusalo vipākadhammadhammo akusalassa vipākadhammadhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. (2)
અકુસલો વિપાકધમ્મધમ્મો અકુસલસ્સ વિપાકધમ્મધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. અકુસલો વિપાકધમ્મધમ્મો કુસલસ્સ વિપાકધમ્મધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૨) (સંખિત્તં.)
Akusalo vipākadhammadhammo akusalassa vipākadhammadhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Akusalo vipākadhammadhammo kusalassa vipākadhammadhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. (2) (Saṃkhittaṃ.)
૧૬. હેતુયા દ્વે, આરમ્મણે ચત્તારિ, અધિપતિયા તીણિ, અનન્તરે દ્વે…પે॰… સહજાતે દ્વે, ઉપનિસ્સયે ચત્તારિ…પે॰… અવિગતે દ્વે. (સંખિત્તં. યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં એવં વિત્થારેતબ્બં.)
16. Hetuyā dve, ārammaṇe cattāri, adhipatiyā tīṇi, anantare dve…pe… sahajāte dve, upanissaye cattāri…pe… avigate dve. (Saṃkhittaṃ. Yathā kusalattike pañhāvāraṃ evaṃ vitthāretabbaṃ.)
૧૭. અબ્યાકતં નેવવિપાકનવિપાકધમ્મધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો નેવવિપાકનવિપાકધમ્મધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (સંખિત્તં.)
17. Abyākataṃ nevavipākanavipākadhammadhammaṃ paṭicca abyākato nevavipākanavipākadhammadhammo uppajjati hetupaccayā. (Saṃkhittaṃ.)
હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં. (સંખિત્તં.)
Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ. (Saṃkhittaṃ.)
(સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)
(Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)
૧-૩. કુસલત્તિક-ઉપાદિન્નત્તિકં
1-3. Kusalattika-upādinnattikaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
પચ્ચયચતુક્કં
Paccayacatukkaṃ
૧૮. અબ્યાકતં ઉપાદિન્નુપાદાનિયં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો ઉપાદિન્નુપાદાનિયો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (સંખિત્તં.)
18. Abyākataṃ upādinnupādāniyaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato upādinnupādāniyo dhammo uppajjati hetupaccayā. (Saṃkhittaṃ.)
હેતુયા એકં…પે॰… અવિગતે એકં. (સંખિત્તં.)
Hetuyā ekaṃ…pe… avigate ekaṃ. (Saṃkhittaṃ.)
(સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)
(Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)
૧૯. કુસલં અનુપાદિન્નુપાદાનિયં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો અનુપાદિન્નુપાદાનિયો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
19. Kusalaṃ anupādinnupādāniyaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo anupādinnupādāniyo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
અકુસલં અનુપાદિન્નુપાદાનિયં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો અનુપાદિન્નુપાદાનિયો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
Akusalaṃ anupādinnupādāniyaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo anupādinnupādāniyo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
અબ્યાકતં અનુપાદિન્નુપાદાનિયં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અનુપાદિન્નુપાદાનિયો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
Abyākataṃ anupādinnupādāniyaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato anupādinnupādāniyo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
કુસલં અનુપાદિન્નુપાદાનિયઞ્ચ અબ્યાકતં અનુપાદિન્નુપાદાનિયઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અનુપાદિન્નુપાદાનિયો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
Kusalaṃ anupādinnupādāniyañca abyākataṃ anupādinnupādāniyañca dhammaṃ paṭicca abyākato anupādinnupādāniyo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અકુસલં અનુપાદિન્નુપાદાનિયઞ્ચ અબ્યાકતં અનુપાદિન્નુપાદાનિયઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અનુપાદિન્નુપાદાનિયો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)
Akusalaṃ anupādinnupādāniyañca abyākataṃ anupādinnupādāniyañca dhammaṃ paṭicca abyākato anupādinnupādāniyo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)
૨૦. હેતુયા નવ, અવિગતે નવ. (સંખિત્તં. સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં.)
20. Hetuyā nava, avigate nava. (Saṃkhittaṃ. Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ.)
૨૧. કુસલો અનુપાદિન્નુપાદાનિયો ધમ્મો કુસલસ્સ અનુપાદિન્નુપાદાનિયસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.
21. Kusalo anupādinnupādāniyo dhammo kusalassa anupādinnupādāniyassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.
અકુસલો અનુપાદિન્નુપાદાનિયો ધમ્મો અકુસલસ્સ અનુપાદિન્નુપાદાનિયસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.
Akusalo anupādinnupādāniyo dhammo akusalassa anupādinnupādāniyassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.
અબ્યાકતો અનુપાદિન્નુપાદાનિયો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ અનુપાદિન્નુપાદાનિયસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)
Abyākato anupādinnupādāniyo dhammo abyākatassa anupādinnupādāniyassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)
૨૨. કુસલો અનુપાદિન્નુપાદાનિયો ધમ્મો કુસલસ્સ અનુપાદિન્નુપાદાનિયસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.
22. Kusalo anupādinnupādāniyo dhammo kusalassa anupādinnupādāniyassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… tīṇi.
અકુસલો અનુપાદિન્નુપાદાનિયો ધમ્મો અકુસલસ્સ અનુપાદિન્નુપાદાનિયસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.
Akusalo anupādinnupādāniyo dhammo akusalassa anupādinnupādāniyassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… tīṇi.
અબ્યાકતો અનુપાદિન્નુપાદાનિયો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ અનુપાદિન્નુપાદાનિયસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ. (સંખિત્તં.)
Abyākato anupādinnupādāniyo dhammo abyākatassa anupādinnupādāniyassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… tīṇi. (Saṃkhittaṃ.)
૨૩. હેતુયા સત્ત, આરમ્મણે નવ, અવિગતે એકાદસ. (સંખિત્તં.)
23. Hetuyā satta, ārammaṇe nava, avigate ekādasa. (Saṃkhittaṃ.)
(યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં એવં વિત્થારેતબ્બં.)
(Yathā kusalattike pañhāvāraṃ evaṃ vitthāretabbaṃ.)
૨૪. કુસલં અનુપાદિન્નઅનુપાદાનિયં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો અનુપાદિન્નુપાદાનિયો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
24. Kusalaṃ anupādinnaanupādāniyaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo anupādinnupādāniyo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અબ્યાકતં અનુપાદિન્નઅનુપાદાનિયં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અનુપાદિન્નઅનુપાદાનિયો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)
Abyākataṃ anupādinnaanupādāniyaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato anupādinnaanupādāniyo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)
હેતુયા દ્વે, અવિગતે દ્વે. (સંખિત્તં, સહજાતવારમ્પિ…પે॰… પઞ્હાવારમ્પિ સબ્બત્થ વિત્થારો.)
Hetuyā dve, avigate dve. (Saṃkhittaṃ, sahajātavārampi…pe… pañhāvārampi sabbattha vitthāro.)
૧-૪. કુસલત્તિક-સંકિલિટ્ઠત્તિકં
1-4. Kusalattika-saṃkiliṭṭhattikaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
પચ્ચયચતુક્કં
Paccayacatukkaṃ
૨૫. અકુસલં સંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો સંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (સંખિત્તં.)
25. Akusalaṃ saṃkiliṭṭhasaṃkilesikaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo saṃkiliṭṭhasaṃkilesiko dhammo uppajjati hetupaccayā. (Saṃkhittaṃ.)
હેતુયા એકં…પે॰… અવિગતે એકં. (સંખિત્તં.)
Hetuyā ekaṃ…pe… avigate ekaṃ. (Saṃkhittaṃ.)
(સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)
(Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)
૨૬. કુસલં અસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો અસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
26. Kusalaṃ asaṃkiliṭṭhasaṃkilesikaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo asaṃkiliṭṭhasaṃkilesiko dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
અબ્યાકતં અસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
Abyākataṃ asaṃkiliṭṭhasaṃkilesikaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato asaṃkiliṭṭhasaṃkilesiko dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
કુસલં અસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકઞ્ચ અબ્યાકતં અસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
Kusalaṃ asaṃkiliṭṭhasaṃkilesikañca abyākataṃ asaṃkiliṭṭhasaṃkilesikañca dhammaṃ paṭicca abyākato asaṃkiliṭṭhasaṃkilesiko dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
૨૭. હેતુયા પઞ્ચ, અવિગતે પઞ્ચ. (સંખિત્તં. સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ વિત્થારો.)
27. Hetuyā pañca, avigate pañca. (Saṃkhittaṃ. Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha vitthāro.)
૨૮. કુસલં અસંકિલિટ્ઠઅસંકિલેસિકં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો અસંકિલિટ્ઠઅસંકિલેસિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
28. Kusalaṃ asaṃkiliṭṭhaasaṃkilesikaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo asaṃkiliṭṭhaasaṃkilesiko dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અબ્યાકતં અસંકિલિટ્ઠઅસંકિલેસિકં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અસંકિલિટ્ઠઅસંકિલેસિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)
Abyākataṃ asaṃkiliṭṭhaasaṃkilesikaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato asaṃkiliṭṭhaasaṃkilesiko dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)
હેતુયા દ્વે…પે॰… અવિગતે દ્વે. (સંખિત્તં. સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ વિત્થારેતબ્બં.)
Hetuyā dve…pe… avigate dve. (Saṃkhittaṃ. Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha vitthāretabbaṃ.)
૧-૫. કુસલત્તિક-વિતક્કત્તિકં
1-5. Kusalattika-vitakkattikaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
પચ્ચયચતુક્કં
Paccayacatukkaṃ
હેતુપચ્ચયો
Hetupaccayo
૨૯. કુસલં સવિતક્કસવિચારં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો સવિતક્કસવિચારો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
29. Kusalaṃ savitakkasavicāraṃ dhammaṃ paṭicca kusalo savitakkasavicāro dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અકુસલં સવિતક્કસવિચારં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો સવિતક્કસવિચારો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
Akusalaṃ savitakkasavicāraṃ dhammaṃ paṭicca akusalo savitakkasavicāro dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અબ્યાકતં સવિતક્કસવિચારં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો સવિતક્કસવિચારો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)
Abyākataṃ savitakkasavicāraṃ dhammaṃ paṭicca abyākato savitakkasavicāro dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)
હેતુયા તીણિ, આરમ્મણે તીણિ, અવિગતે તીણિ. (સંખિત્તં. સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં.)
Hetuyā tīṇi, ārammaṇe tīṇi, avigate tīṇi. (Saṃkhittaṃ. Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ.)
૩૦. કુસલો સવિતક્કસવિચારો ધમ્મો કુસલસ્સ સવિતક્કસવિચારસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)
30. Kusalo savitakkasavicāro dhammo kusalassa savitakkasavicārassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)
અકુસલો સવિતક્કસવિચારો ધમ્મો અકુસલસ્સ સવિતક્કસવિચારસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)
Akusalo savitakkasavicāro dhammo akusalassa savitakkasavicārassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)
અબ્યાકતો સવિતક્કસવિચારો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ સવિતક્કસવિચારસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧) (સંખિત્તં.)
Abyākato savitakkasavicāro dhammo abyākatassa savitakkasavicārassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1) (Saṃkhittaṃ.)
૩૧. હેતુયા તીણિ, આરમ્મણે નવ, અવિગતે તીણિ. (સંખિત્તં.) (યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં એવં વિત્થારેતબ્બં).
31. Hetuyā tīṇi, ārammaṇe nava, avigate tīṇi. (Saṃkhittaṃ.) (Yathā kusalattike pañhāvāraṃ evaṃ vitthāretabbaṃ).
૩૨. કુસલં અવિતક્કવિચારમત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો અવિતક્કવિચારમત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
32. Kusalaṃ avitakkavicāramattaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo avitakkavicāramatto dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અબ્યાકતં અવિતક્કવિચારમત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અવિતક્કવિચારમત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)
Abyākataṃ avitakkavicāramattaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato avitakkavicāramatto dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)
હેતુયા દ્વે, અવિગતે દ્વે. (સંખિત્તં.)
Hetuyā dve, avigate dve. (Saṃkhittaṃ.)
(સહજાતવારેપિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારેપિ પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ વિત્થારો.)
(Sahajātavārepi…pe… sampayuttavārepi pañhāvārepi sabbattha vitthāro.)
૩૩. કુસલં અવિતક્કઅવિચારં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો અવિતક્કઅવિચારો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
33. Kusalaṃ avitakkaavicāraṃ dhammaṃ paṭicca kusalo avitakkaavicāro dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
અબ્યાકતં અવિતક્કઅવિચારં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અવિતક્કઅવિચારો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
Abyākataṃ avitakkaavicāraṃ dhammaṃ paṭicca abyākato avitakkaavicāro dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
કુસલં અવિતક્કઅવિચારઞ્ચ અબ્યાકતં અવિતક્કઅવિચારઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અવિતક્કઅવિચારો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)
Kusalaṃ avitakkaavicārañca abyākataṃ avitakkaavicārañca dhammaṃ paṭicca abyākato avitakkaavicāro dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)
હેતુયા પઞ્ચ, આરમ્મણે દ્વે, અવિગતે પઞ્ચ. (સંખિત્તં. સહજાતવારમ્પિ…પે॰… પઞ્હાવારમ્પિ વિત્થારેતબ્બં.)
Hetuyā pañca, ārammaṇe dve, avigate pañca. (Saṃkhittaṃ. Sahajātavārampi…pe… pañhāvārampi vitthāretabbaṃ.)
૧-૬. કુસલત્તિક-પીતિત્તિકં
1-6. Kusalattika-pītittikaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
પચ્ચયચતુક્કં
Paccayacatukkaṃ
હેતુપચ્ચયો
Hetupaccayo
૩૪. કુસલં પીતિસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો પીતિસહગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
34. Kusalaṃ pītisahagataṃ dhammaṃ paṭicca kusalo pītisahagato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અકુસલં પીતિસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો પીતિસહગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
Akusalaṃ pītisahagataṃ dhammaṃ paṭicca akusalo pītisahagato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અબ્યાકતં પીતિસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો પીતિસહગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)
Abyākataṃ pītisahagataṃ dhammaṃ paṭicca abyākato pītisahagato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)
હેતુયા તીણિ, આરમ્મણે તીણિ, અવિગતે તીણિ. (સંખિત્તં. સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં.)
Hetuyā tīṇi, ārammaṇe tīṇi, avigate tīṇi. (Saṃkhittaṃ. Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ.)
૩૫. કુસલો પીતિસહગતો ધમ્મો કુસલસ્સ પીતિસહગતસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)
35. Kusalo pītisahagato dhammo kusalassa pītisahagatassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)
અકુસલો પીતિસહગતો ધમ્મો અકુસલસ્સ પીતિસહગતસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)
Akusalo pītisahagato dhammo akusalassa pītisahagatassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)
અબ્યાકતો પીતિસહગતો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ પીતિસહગતસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧) (સંખિત્તં.)
Abyākato pītisahagato dhammo abyākatassa pītisahagatassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1) (Saṃkhittaṃ.)
હેતુયા તીણિ, આરમ્મણે નવ, અધિપતિયા સત્ત, અનન્તરે પઞ્ચ અવિગતે તીણિ. (સંખિત્તં.)
Hetuyā tīṇi, ārammaṇe nava, adhipatiyā satta, anantare pañca avigate tīṇi. (Saṃkhittaṃ.)
(યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં એવં વિત્થારેતબ્બં.)
(Yathā kusalattike pañhāvāraṃ evaṃ vitthāretabbaṃ.)
૩૬. કુસલં સુખસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો સુખસહગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
36. Kusalaṃ sukhasahagataṃ dhammaṃ paṭicca kusalo sukhasahagato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અકુસલં સુખસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો સુખસહગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
Akusalaṃ sukhasahagataṃ dhammaṃ paṭicca akusalo sukhasahagato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અબ્યાકતં સુખસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો સુખસહગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)
Abyākataṃ sukhasahagataṃ dhammaṃ paṭicca abyākato sukhasahagato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)
હેતુયા તીણિ, આરમ્મણે તીણિ, અવિગતે તીણિ. (સંખિત્તં. સહજાતવારમ્પિ…પે॰… પઞ્હાવારમ્પિ વિત્થારેતબ્બં.)
Hetuyā tīṇi, ārammaṇe tīṇi, avigate tīṇi. (Saṃkhittaṃ. Sahajātavārampi…pe… pañhāvārampi vitthāretabbaṃ.)
૩૭. કુસલં ઉપેક્ખાસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો ઉપેક્ખાસહગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
37. Kusalaṃ upekkhāsahagataṃ dhammaṃ paṭicca kusalo upekkhāsahagato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અકુસલં ઉપેક્ખાસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો ઉપેક્ખાસહગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
Akusalaṃ upekkhāsahagataṃ dhammaṃ paṭicca akusalo upekkhāsahagato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અબ્યાકતં ઉપેક્ખાસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો ઉપેક્ખાસહગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)
Abyākataṃ upekkhāsahagataṃ dhammaṃ paṭicca abyākato upekkhāsahagato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)
હેતુયા તીણિ, અવિગતે તીણિ. (સંખિત્તં.)
Hetuyā tīṇi, avigate tīṇi. (Saṃkhittaṃ.)
(સહજાતવારમ્પિ…પે॰… પઞ્હાવારમ્પિ વિત્થારેતબ્બં.)
(Sahajātavārampi…pe… pañhāvārampi vitthāretabbaṃ.)
૧-૭. કુસલત્તિક-દસ્સનત્તિકં
1-7. Kusalattika-dassanattikaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
પચ્ચયચતુક્કં
Paccayacatukkaṃ
૩૮. અકુસલં દસ્સનેન પહાતબ્બં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો દસ્સનેન પહાતબ્બો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (સંખિત્તં.)
38. Akusalaṃ dassanena pahātabbaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo dassanena pahātabbo dhammo uppajjati hetupaccayā. (Saṃkhittaṃ.)
હેતુયા એકં…પે॰… અવિગતે એકં. (સંખિત્તં.)
Hetuyā ekaṃ…pe… avigate ekaṃ. (Saṃkhittaṃ.)
(સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)
(Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)
૩૯. અકુસલં ભાવનાય પહાતબ્બં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો ભાવનાય પહાતબ્બો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)
39. Akusalaṃ bhāvanāya pahātabbaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo bhāvanāya pahātabbo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)
હેતુયા એકં…પે॰… અવિગતે એકં. (સંખિત્તં.)
Hetuyā ekaṃ…pe… avigate ekaṃ. (Saṃkhittaṃ.)
૪૦. કુસલં નેવદસ્સનેન નભાવનાય પહાતબ્બં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો નેવદસ્સનેન નભાવનાય પહાતબ્બો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
40. Kusalaṃ nevadassanena nabhāvanāya pahātabbaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo nevadassanena nabhāvanāya pahātabbo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
અબ્યાકતં નેવદસ્સનેન નભાવનાય પહાતબ્બં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો નેવદસ્સનેન નભાવનાય પહાતબ્બો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
Abyākataṃ nevadassanena nabhāvanāya pahātabbaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato nevadassanena nabhāvanāya pahātabbo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
કુસલં નેવદસ્સનેન નભાવનાય પહાતબ્બઞ્ચ અબ્યાકતં નેવદસ્સનેન નભાવનાય પહાતબ્બઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો નેવદસ્સનેન નભાવનાય પહાતબ્બો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)
Kusalaṃ nevadassanena nabhāvanāya pahātabbañca abyākataṃ nevadassanena nabhāvanāya pahātabbañca dhammaṃ paṭicca abyākato nevadassanena nabhāvanāya pahātabbo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)
હેતુયા પઞ્ચ, અવિગતે પઞ્ચ. (સંખિત્તં. સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ વિત્થારો.)
Hetuyā pañca, avigate pañca. (Saṃkhittaṃ. Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha vitthāro.)
૧-૮. કુસલત્તિક-દસ્સનહેતુકત્તિકં
1-8. Kusalattika-dassanahetukattikaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
પચ્ચયચતુક્કં
Paccayacatukkaṃ
૪૧. અકુસલં દસ્સનેન પહાતબ્બહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો દસ્સનેન પહાતબ્બહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા.
41. Akusalaṃ dassanena pahātabbahetukaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo dassanena pahātabbahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā.
હેતુયા એકં…પે॰… અવિગતે એકં. (સંખિત્તં.)
Hetuyā ekaṃ…pe… avigate ekaṃ. (Saṃkhittaṃ.)
૪૨. અકુસલં ભાવનાય પહાતબ્બહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો ભાવનાય પહાતબ્બહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા.
42. Akusalaṃ bhāvanāya pahātabbahetukaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo bhāvanāya pahātabbahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā.
હેતુયા એકં…પે॰… અવિગતે એકં. (સંખિત્તં.)
Hetuyā ekaṃ…pe… avigate ekaṃ. (Saṃkhittaṃ.)
૪૩. કુસલં નેવદસ્સનેન નભાવનાય પહાતબ્બહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો નેવદસ્સનેન નભાવનાય પહાતબ્બહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (સંખિત્તં.)
43. Kusalaṃ nevadassanena nabhāvanāya pahātabbahetukaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo nevadassanena nabhāvanāya pahātabbahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. (Saṃkhittaṃ.)
હેતુયા સત્ત, આરમ્મણે દ્વે, અવિગતે સત્ત. (સંખિત્તં. સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ વિત્થારો.)
Hetuyā satta, ārammaṇe dve, avigate satta. (Saṃkhittaṃ. Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha vitthāro.)
૧-૯. કુસલત્તિક-આચયગામિત્તિકં
1-9. Kusalattika-ācayagāmittikaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
પચ્ચયચતુક્કં
Paccayacatukkaṃ
૪૪. કુસલં આચયગામિં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો આચયગામી ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
44. Kusalaṃ ācayagāmiṃ dhammaṃ paṭicca kusalo ācayagāmī dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અકુસલં આચયગામિં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો આચયગામી ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)
Akusalaṃ ācayagāmiṃ dhammaṃ paṭicca akusalo ācayagāmī dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)
હેતુયા દ્વે…પે॰… અવિગતે દ્વે. (સંખિત્તં.)
Hetuyā dve…pe… avigate dve. (Saṃkhittaṃ.)
(સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ વિત્થારો.)
(Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha vitthāro.)
૪૫. કુસલં અપચયગામિં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો અપચયગામી ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (સંખિત્તં. પટિચ્ચવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)
45. Kusalaṃ apacayagāmiṃ dhammaṃ paṭicca kusalo apacayagāmī dhammo uppajjati hetupaccayā. (Saṃkhittaṃ. Paṭiccavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)
૪૬. અબ્યાકતં નેવાચયગામિનાપચયગામિં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો નેવાચયગામિનાપચયગામી ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (સંખિત્તં.)
46. Abyākataṃ nevācayagāmināpacayagāmiṃ dhammaṃ paṭicca abyākato nevācayagāmināpacayagāmī dhammo uppajjati hetupaccayā. (Saṃkhittaṃ.)
હેતુયા એકં…પે॰… અવિગતે એકં. (સંખિત્તં. સહજાતવારમ્પિ…પે॰… પઞ્હાવારમ્પિ વિત્થારેતબ્બં.)
Hetuyā ekaṃ…pe… avigate ekaṃ. (Saṃkhittaṃ. Sahajātavārampi…pe… pañhāvārampi vitthāretabbaṃ.)
૧-૧૦. કુસલત્તિક-સેક્ખત્તિકં
1-10. Kusalattika-sekkhattikaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
પચ્ચયચતુક્કં
Paccayacatukkaṃ
૪૭. કુસલં સેક્ખં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો સેક્ખો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
47. Kusalaṃ sekkhaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo sekkho dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
અબ્યાકતં સેક્ખં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો સેક્ખો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)
Abyākataṃ sekkhaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato sekkho dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)
હેતુયા દ્વે, અવિગતે દ્વે. (સંખિત્તં. સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ વિત્થારો.)
Hetuyā dve, avigate dve. (Saṃkhittaṃ. Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha vitthāro.)
૪૮. અબ્યાકતં અસેક્ખં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અસેક્ખો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (સંખિત્તં.)
48. Abyākataṃ asekkhaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato asekkho dhammo uppajjati hetupaccayā. (Saṃkhittaṃ.)
હેતુયા એકં…પે॰… અવિગતે એકં. (સંખિત્તં.)
Hetuyā ekaṃ…pe… avigate ekaṃ. (Saṃkhittaṃ.)
(સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)
(Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)
૪૯. કુસલં નેવસેક્ખનાસેક્ખં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો નેવસેક્ખનાસેક્ખો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
49. Kusalaṃ nevasekkhanāsekkhaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo nevasekkhanāsekkho dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
અકુસલં નેવસેક્ખનાસેક્ખં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો નેવસેક્ખનાસેક્ખો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
Akusalaṃ nevasekkhanāsekkhaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo nevasekkhanāsekkho dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
અબ્યાકતં નેવસેક્ખનાસેક્ખં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો નેવસેક્ખનાસેક્ખો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ. (૧)
Abyākataṃ nevasekkhanāsekkhaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato nevasekkhanāsekkho dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi. (1)
હેતુયા નવ, અવિગતે નવ. (સંખિત્તં. સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં.)
Hetuyā nava, avigate nava. (Saṃkhittaṃ. Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ.)
૫૦. કુસલો નેવસેક્ખનાસેક્ખો ધમ્મો કુસલસ્સ નેવસેક્ખનાસેક્ખસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (સંખિત્તં.)
50. Kusalo nevasekkhanāsekkho dhammo kusalassa nevasekkhanāsekkhassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (Saṃkhittaṃ.)
હેતુયા સત્ત, આરમ્મણે નવ, અવિગતે તેરસ. (સંખિત્તં. યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં એવં વિત્થારેતબ્બં.)
Hetuyā satta, ārammaṇe nava, avigate terasa. (Saṃkhittaṃ. Yathā kusalattike pañhāvāraṃ evaṃ vitthāretabbaṃ.)
૧-૧૧. કુસલત્તિક-પરિત્તત્તિકં
1-11. Kusalattika-parittattikaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
પચ્ચયચતુક્કં
Paccayacatukkaṃ
૫૧. કુસલં પરિત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો પરિત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. કુસલં પરિત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો પરિત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. કુસલં પરિત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો પરિત્તો ચ અબ્યાકતો પરિત્તો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)