Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பட்டா²னபாளி • Paṭṭhānapāḷi

    த⁴ம்மபச்சனீயானுலோமே து³கபட்டா²னங்

    Dhammapaccanīyānulome dukapaṭṭhānaṃ

    1-6. ஹேதுகொ³ச்ச²கங்

    1-6. Hetugocchakaṃ

    1-7. படிச்சவாராதி³

    1-7. Paṭiccavārādi

    1. நஹேதுங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஹேது த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஹேதுங் த⁴ம்மங் படிச்ச நஹேது த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஹேதுங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஹேது ச நஹேது ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா. (3)

    1. Nahetuṃ dhammaṃ paṭicca hetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuṃ dhammaṃ paṭicca nahetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuṃ dhammaṃ paṭicca hetu ca nahetu ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    நனஹேதுங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஹேது த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நனஹேதுங் த⁴ம்மங் படிச்ச நஹேது த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நனஹேதுங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஹேது ச நஹேது ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா. (3)

    Nanahetuṃ dhammaṃ paṭicca hetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Nanahetuṃ dhammaṃ paṭicca nahetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Nanahetuṃ dhammaṃ paṭicca hetu ca nahetu ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    நஹேதுஞ்ச நனஹேதுஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச ஹேது த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஹேதுஞ்ச நனஹேதுஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச நஹேது த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஹேதுஞ்ச நனஹேதுஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச ஹேது ச நஹேது ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா. (3) (ஸங்கி²த்தங்.) ஹேதுயா நவ, ஆரம்மணே நவ…பே॰… அவிக³தே நவ.

    Nahetuñca nanahetuñca dhammaṃ paṭicca hetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuñca nanahetuñca dhammaṃ paṭicca nahetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuñca nanahetuñca dhammaṃ paṭicca hetu ca nahetu ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3) (Saṃkhittaṃ.) Hetuyā nava, ārammaṇe nava…pe… avigate nava.

    (ஸஹஜாதவாரம்பி…பே॰… பஞ்ஹாவாரம்பி வித்தா²ரேதப்³ப³ங்.)

    (Sahajātavārampi…pe… pañhāvārampi vitthāretabbaṃ.)

    2. நஸஹேதுகங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஸஹேதுகோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஸஹேதுகங் த⁴ம்மங் படிச்ச அஹேதுகோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஸஹேதுகங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஸஹேதுகோ ச அஹேதுகோ ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா. தீணி.

    2. Nasahetukaṃ dhammaṃ paṭicca sahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasahetukaṃ dhammaṃ paṭicca ahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasahetukaṃ dhammaṃ paṭicca sahetuko ca ahetuko ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.

    நஅஹேதுகங் த⁴ம்மங் படிச்ச அஹேதுகோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஅஹேதுகங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஸஹேதுகோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஅஹேதுகங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஸஹேதுகோ ச அஹேதுகோ ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா. தீணி.

    Naahetukaṃ dhammaṃ paṭicca ahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. Naahetukaṃ dhammaṃ paṭicca sahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. Naahetukaṃ dhammaṃ paṭicca sahetuko ca ahetuko ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.

    நஸஹேதுகஞ்ச நஅஹேதுகஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச ஸஹேதுகோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஸஹேதுகஞ்ச நஅஹேதுகஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச அஹேதுகோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஸஹேதுகஞ்ச நஅஹேதுகஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச ஸஹேதுகோ ச அஹேதுகோ ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா. தீணி. ஹேதுயா நவ.

    Nasahetukañca naahetukañca dhammaṃ paṭicca sahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasahetukañca naahetukañca dhammaṃ paṭicca ahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasahetukañca naahetukañca dhammaṃ paṭicca sahetuko ca ahetuko ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi. Hetuyā nava.

    3. நஹேதுஸம்பயுத்தங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஹேதுஸம்பயுத்தோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… ஹேதுயா நவ.

    3. Nahetusampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca hetusampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    4. நஹேதுஞ்சேவ நஅஹேதுகஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச ஹேது சேவ ஸஹேதுகோ ச த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… ஹேதுயா நவ.

    4. Nahetuñceva naahetukañca dhammaṃ paṭicca hetu ceva sahetuko ca dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    5. நஹேதுஞ்சேவ நஹேதுவிப்பயுத்தஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச ஹேது சேவ ஹேதுஸம்பயுத்தோ ச த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… ஹேதுயா நவ.

    5. Nahetuñceva nahetuvippayuttañca dhammaṃ paṭicca hetu ceva hetusampayutto ca dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    6. நஹேதுங் நஸஹேதுகங் த⁴ம்மங் படிச்ச நஹேது ஸஹேதுகோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… ஹேதுயா நவ.

    6. Nahetuṃ nasahetukaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu sahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    7-13. சூளந்தரது³காதி³

    7-13. Cūḷantaradukādi

    7. நஅப்பச்சயங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஸப்பச்சயோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. ஹேதுயா ஏகங்.

    7. Naappaccayaṃ dhammaṃ paṭicca sappaccayo dhammo uppajjati hetupaccayā. Hetuyā ekaṃ.

    8. நஅஸங்க²தங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஸங்க²தோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. ஹேதுயா ஏகங்.

    8. Naasaṅkhataṃ dhammaṃ paṭicca saṅkhato dhammo uppajjati hetupaccayā. Hetuyā ekaṃ.

    9. நஸனித³ஸ்ஸனங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஸனித³ஸ்ஸனோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஸனித³ஸ்ஸனங் த⁴ம்மங் படிச்ச அனித³ஸ்ஸனோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஸனித³ஸ்ஸனங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஸனித³ஸ்ஸனோ ச அனித³ஸ்ஸனோ ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா. ஹேதுயா தீணி.

    9. Nasanidassanaṃ dhammaṃ paṭicca sanidassano dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasanidassanaṃ dhammaṃ paṭicca anidassano dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasanidassanaṃ dhammaṃ paṭicca sanidassano ca anidassano ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Hetuyā tīṇi.

    நஸனித³ஸ்ஸனோ த⁴ம்மோ ஸனித³ஸ்ஸனஸ்ஸ த⁴ம்மஸ்ஸ ஹேதுபச்சயேன பச்சயோ… தீணி.

    Nasanidassano dhammo sanidassanassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.

    நஸனித³ஸ்ஸனோ த⁴ம்மோ அனித³ஸ்ஸனஸ்ஸ த⁴ம்மஸ்ஸ ஆரம்மணபச்சயேன பச்சயோ. நஅனித³ஸ்ஸனோ த⁴ம்மோ அனித³ஸ்ஸனஸ்ஸ த⁴ம்மஸ்ஸ ஆரம்மணபச்சயேன பச்சயோ.

    Nasanidassano dhammo anidassanassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Naanidassano dhammo anidassanassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo.

    10. நஸப்படிக⁴ங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஸப்படிகோ⁴ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஸப்படிக⁴ங் த⁴ம்மங் படிச்ச அப்படிகோ⁴ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஸப்படிக⁴ங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஸப்படிகோ⁴ ச அப்படிகோ⁴ ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா. தீணி.

    10. Nasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca sappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca appaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca sappaṭigho ca appaṭigho ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.

    நஅப்படிக⁴ங் த⁴ம்மங் படிச்ச அப்படிகோ⁴ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஅப்படிக⁴ங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஸப்படிகோ⁴ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஅப்படிக⁴ங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஸப்படிகோ⁴ ச அப்படிகோ⁴ ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா. தீணி.

    Naappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca appaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā. Naappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca sappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā. Naappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca sappaṭigho ca appaṭigho ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.

    நஸப்படிக⁴ஞ்ச நஅப்படிக⁴ஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச ஸப்படிகோ⁴ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… தீணி. ஹேதுயா நவ.

    Nasappaṭighañca naappaṭighañca dhammaṃ paṭicca sappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi. Hetuyā nava.

    11. நரூபிங் த⁴ம்மங் படிச்ச ரூபீ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… ஹேதுயா நவ.

    11. Narūpiṃ dhammaṃ paṭicca rūpī dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    12. நலோகியங் த⁴ம்மங் படிச்ச லோகியோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நலோகியங் த⁴ம்மங் படிச்ச லோகுத்தரோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நலோகியங் த⁴ம்மங் படிச்ச லோகியோ ச லோகுத்தரோ ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா. (3)

    12. Nalokiyaṃ dhammaṃ paṭicca lokiyo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nalokiyaṃ dhammaṃ paṭicca lokuttaro dhammo uppajjati hetupaccayā. Nalokiyaṃ dhammaṃ paṭicca lokiyo ca lokuttaro ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    நலோகுத்தரங் த⁴ம்மங் படிச்ச லோகியோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. (1)

    Nalokuttaraṃ dhammaṃ paṭicca lokiyo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    நலோகியஞ்ச நலோகுத்தரஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச லோகியோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. (1). ஹேதுயா பஞ்ச.

    Nalokiyañca nalokuttarañca dhammaṃ paṭicca lokiyo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1). Hetuyā pañca.

    13. நகேனசி விஞ்ஞெய்யங் த⁴ம்மங் படிச்ச கேனசி விஞ்ஞெய்யோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… ஹேதுயா நவ.

    13. Nakenaci viññeyyaṃ dhammaṃ paṭicca kenaci viññeyyo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    14-19. ஆஸவகொ³ச்ச²கங்

    14-19. Āsavagocchakaṃ

    14. நஆஸவங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஆஸவோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஆஸவங் த⁴ம்மங் படிச்ச நோஆஸவோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஆஸவங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஆஸவோ ச நோஆஸவோ ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா. தீணி.

    14. Naāsavaṃ dhammaṃ paṭicca āsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. Naāsavaṃ dhammaṃ paṭicca noāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. Naāsavaṃ dhammaṃ paṭicca āsavo ca noāsavo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.

    நனோஆஸவங் த⁴ம்மங் படிச்ச நோஆஸவோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நனோஆஸவங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஆஸவோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நனோஆஸவங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஆஸவோ ச நோஆஸவோ ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா. தீணி.

    Nanoāsavaṃ dhammaṃ paṭicca noāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nanoāsavaṃ dhammaṃ paṭicca āsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nanoāsavaṃ dhammaṃ paṭicca āsavo ca noāsavo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.

    நஆஸவஞ்ச நனோஆஸவஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச ஆஸவோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… தீணி. ஹேதுயா நவ.

    Naāsavañca nanoāsavañca dhammaṃ paṭicca āsavo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi. Hetuyā nava.

    15. நஸாஸவங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஸாஸவோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஸாஸவங் த⁴ம்மங் படிச்ச அனாஸவோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஸாஸவங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஸாஸவோ ச அனாஸவோ ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா. தீணி.

    15. Nasāsavaṃ dhammaṃ paṭicca sāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasāsavaṃ dhammaṃ paṭicca anāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasāsavaṃ dhammaṃ paṭicca sāsavo ca anāsavo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.

    நஅனாஸவங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஸாஸவோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. ஏகங்.

    Naanāsavaṃ dhammaṃ paṭicca sāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ.

    நஸாஸவஞ்ச நஅனாஸவஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச ஸாஸவோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. ஏகங். (ஸங்கி²த்தங்.) ஹேதுயா பஞ்ச.

    Nasāsavañca naanāsavañca dhammaṃ paṭicca sāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ. (Saṃkhittaṃ.) Hetuyā pañca.

    16. நஆஸவஸம்பயுத்தங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஆஸவஸம்பயுத்தோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… ஹேதுயா நவ.

    16. Naāsavasampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca āsavasampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    17. நஆஸவஞ்சேவ அனாஸவஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச ஆஸவோ சேவ ஸாஸவோ ச த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… ஹேதுயா நவ.

    17. Naāsavañceva anāsavañca dhammaṃ paṭicca āsavo ceva sāsavo ca dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    18. நஆஸவஞ்சேவ நஆஸவவிப்பயுத்தஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச ஆஸவோ சேவ ஆஸவஸம்பயுத்தோ ச த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… ஹேதுயா நவ.

    18. Naāsavañceva naāsavavippayuttañca dhammaṃ paṭicca āsavo ceva āsavasampayutto ca dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    19. ஆஸவவிப்பயுத்தங் நஸாஸவங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஆஸவவிப்பயுத்தோ ஸாஸவோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… ஹேதுயா பஞ்ச.

    19. Āsavavippayuttaṃ nasāsavaṃ dhammaṃ paṭicca āsavavippayutto sāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā pañca.

    20-54. ஸஞ்ஞோஜனாதி³ச²கொ³ச்ச²கானி

    20-54. Saññojanādichagocchakāni

    20. நஸஞ்ஞோஜனங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஸஞ்ஞோஜனோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா…பே॰….

    20. Nasaññojanaṃ dhammaṃ paṭicca saññojano dhammo uppajjati hetupaccayā…pe….

    நக³ந்த²ங் த⁴ம்மங் படிச்ச க³ந்தோ² த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா…பே॰….

    Naganthaṃ dhammaṃ paṭicca gantho dhammo uppajjati hetupaccayā…pe….

    நஓக⁴ங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஓகோ⁴ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா …பே॰….

    Naoghaṃ dhammaṃ paṭicca ogho dhammo uppajjati hetupaccayā …pe….

    நயோக³ங் த⁴ம்மங் படிச்ச யோகோ³ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா…பே॰….

    Nayogaṃ dhammaṃ paṭicca yogo dhammo uppajjati hetupaccayā…pe….

    நனீவரணங் த⁴ம்மங் படிச்ச நீவரணோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா…

    Nanīvaraṇaṃ dhammaṃ paṭicca nīvaraṇo dhammo uppajjati hetupaccayā…

    21. நபராமாஸங் த⁴ம்மங் படிச்ச பராமாஸோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா….

    21. Naparāmāsaṃ dhammaṃ paṭicca parāmāso dhammo uppajjati hetupaccayā….

    55-68. மஹந்தரது³காதி³

    55-68. Mahantaradukādi

    22. நஸாரம்மணங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஸாரம்மணோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஸாரம்மணங் த⁴ம்மங் படிச்ச அனாரம்மணோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஸாரம்மணங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஸாரம்மணோ ச அனாரம்மணோ ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா. தீணி.

    22. Nasārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca sārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca anārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca sārammaṇo ca anārammaṇo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.

    நஅனாரம்மணங் த⁴ம்மங் படிச்ச அனாரம்மணோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… தீணி.

    Naanārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca anārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    நஸாரம்மணஞ்ச நஅனாரம்மணஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச ஸாரம்மணோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… தீணி. ஹேதுயா நவ.

    Nasārammaṇañca naanārammaṇañca dhammaṃ paṭicca sārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi. Hetuyā nava.

    23. நசித்தங் த⁴ம்மங் படிச்ச சித்தோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நசித்தங் த⁴ம்மங் படிச்ச நோசித்தோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நசித்தங் த⁴ம்மங் படிச்ச சித்தோ ச நோசித்தோ ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா. தீணி.

    23. Nacittaṃ dhammaṃ paṭicca citto dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacittaṃ dhammaṃ paṭicca nocitto dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacittaṃ dhammaṃ paṭicca citto ca nocitto ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.

    நனோசித்தங் த⁴ம்மங் படிச்ச நோசித்தோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. ஏகங்.

    Nanocittaṃ dhammaṃ paṭicca nocitto dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ.

    நசித்தஞ்ச நனோசித்தஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச நோசித்தோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா . ஏகங். ஹேதுயா பஞ்ச.

    Nacittañca nanocittañca dhammaṃ paṭicca nocitto dhammo uppajjati hetupaccayā . Ekaṃ. Hetuyā pañca.

    24. நசேதஸிகங் த⁴ம்மங் படிச்ச சேதஸிகோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நசேதஸிகங் த⁴ம்மங் படிச்ச அசேதஸிகோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நசேதஸிகங் த⁴ம்மங் படிச்ச சேதஸிகோ ச அசேதஸிகோ ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா. ஹேதுயா நவ.

    24. Nacetasikaṃ dhammaṃ paṭicca cetasiko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacetasikaṃ dhammaṃ paṭicca acetasiko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacetasikaṃ dhammaṃ paṭicca cetasiko ca acetasiko ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Hetuyā nava.

    25. நசித்தஸம்பயுத்தங் த⁴ம்மங் படிச்ச சித்தஸம்பயுத்தோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நசித்தஸம்பயுத்தங் த⁴ம்மங் படிச்ச சித்தவிப்பயுத்தோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நசித்தஸம்பயுத்தங் த⁴ம்மங் படிச்ச சித்தஸம்பயுத்தோ ச சித்தவிப்பயுத்தோ ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா. (3)

    25. Nacittasampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca cittasampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacittasampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca cittavippayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacittasampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca cittasampayutto ca cittavippayutto ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    நசித்தவிப்பயுத்தங் த⁴ம்மங் படிச்ச சித்தவிப்பயுத்தோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நசித்தவிப்பயுத்தங் த⁴ம்மங் படிச்ச சித்தஸம்பயுத்தோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நசித்தவிப்பயுத்தங் த⁴ம்மங் படிச்ச சித்தஸம்பயுத்தோ ச சித்தவிப்பயுத்தோ ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா. (3)

    Nacittavippayuttaṃ dhammaṃ paṭicca cittavippayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacittavippayuttaṃ dhammaṃ paṭicca cittasampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacittavippayuttaṃ dhammaṃ paṭicca cittasampayutto ca cittavippayutto ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    நசித்தஸம்பயுத்தஞ்ச நசித்தவிப்பயுத்தஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச சித்தஸம்பயுத்தோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… தீணி. ஹேதுயா நவ.

    Nacittasampayuttañca nacittavippayuttañca dhammaṃ paṭicca cittasampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi. Hetuyā nava.

    26. நசித்தஸங்ஸட்ட²ங் த⁴ம்மங் படிச்ச சித்தஸங்ஸட்டோ² த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நசித்தஸங்ஸட்ட²ங் த⁴ம்மங் படிச்ச சித்தவிஸங்ஸட்டோ² த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நசித்தஸங்ஸட்ட²ங் த⁴ம்மங் படிச்ச சித்தஸங்ஸட்டோ² ச சித்தவிஸங்ஸட்டோ² ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா… ஹேதுயா நவ.

    26. Nacittasaṃsaṭṭhaṃ dhammaṃ paṭicca cittasaṃsaṭṭho dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacittasaṃsaṭṭhaṃ dhammaṃ paṭicca cittavisaṃsaṭṭho dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacittasaṃsaṭṭhaṃ dhammaṃ paṭicca cittasaṃsaṭṭho ca cittavisaṃsaṭṭho ca dhammā uppajjanti hetupaccayā… hetuyā nava.

    27. நசித்தஸமுட்டா²னங் த⁴ம்மங் படிச்ச சித்தஸமுட்டா²னோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நசித்தஸமுட்டா²னங் த⁴ம்மங் படிச்ச நோசித்தஸமுட்டா²னோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நசித்தஸமுட்டா²னங் த⁴ம்மங் படிச்ச சித்தஸமுட்டா²னோ ச நோசித்தஸமுட்டா²னோ ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா… ஹேதுயா நவ.

    27. Nacittasamuṭṭhānaṃ dhammaṃ paṭicca cittasamuṭṭhāno dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacittasamuṭṭhānaṃ dhammaṃ paṭicca nocittasamuṭṭhāno dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacittasamuṭṭhānaṃ dhammaṃ paṭicca cittasamuṭṭhāno ca nocittasamuṭṭhāno ca dhammā uppajjanti hetupaccayā… hetuyā nava.

    28. நசித்தஸஹபு⁴ங் த⁴ம்மங் படிச்ச சித்தஸஹபூ⁴ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நசித்தஸஹபு⁴ங் த⁴ம்மங் படிச்ச நோசித்தஸஹபூ⁴ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நசித்தஸஹபு⁴ங் த⁴ம்மங் படிச்ச சித்தஸஹபூ⁴ ச நோசித்தஸஹபூ⁴ ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா… ஹேதுயா நவ.

    28. Nacittasahabhuṃ dhammaṃ paṭicca cittasahabhū dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacittasahabhuṃ dhammaṃ paṭicca nocittasahabhū dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacittasahabhuṃ dhammaṃ paṭicca cittasahabhū ca nocittasahabhū ca dhammā uppajjanti hetupaccayā… hetuyā nava.

    29. நசித்தானுபரிவத்திங் த⁴ம்மங் படிச்ச சித்தானுபரிவத்தீ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நசித்தானுபரிவத்திங் த⁴ம்மங் படிச்ச நோசித்தானுபரிவத்தீ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நசித்தானுபரிவத்திங் த⁴ம்மங் படிச்ச சித்தானுபரிவத்தீ ச நோசித்தானுபரிவத்தீ ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா… ஹேதுயா நவ.

    29. Nacittānuparivattiṃ dhammaṃ paṭicca cittānuparivattī dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacittānuparivattiṃ dhammaṃ paṭicca nocittānuparivattī dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacittānuparivattiṃ dhammaṃ paṭicca cittānuparivattī ca nocittānuparivattī ca dhammā uppajjanti hetupaccayā… hetuyā nava.

    30. நசித்தஸங்ஸட்ட²ஸமுட்டா²னங் த⁴ம்மங் படிச்ச சித்தஸங்ஸட்ட²ஸமுட்டா²னோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… ஹேதுயா நவ.

    30. Nacittasaṃsaṭṭhasamuṭṭhānaṃ dhammaṃ paṭicca cittasaṃsaṭṭhasamuṭṭhāno dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    31. நசித்தஸங்ஸட்ட²ஸமுட்டா²னஸஹபு⁴ங் த⁴ம்மங் படிச்ச சித்தஸங்ஸட்ட²ஸமுட்டா²னஸஹபூ⁴ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… ஹேதுயா நவ.

    31. Nacittasaṃsaṭṭhasamuṭṭhānasahabhuṃ dhammaṃ paṭicca cittasaṃsaṭṭhasamuṭṭhānasahabhū dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    32. நசித்தஸங்ஸட்ட²ஸமுட்டா²னானுபரிவத்திங் த⁴ம்மங் படிச்ச சித்தஸங்ஸட்ட²ஸமுட்டா²னானுபரிவத்தீ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… ஹேதுயா நவ.

    32. Nacittasaṃsaṭṭhasamuṭṭhānānuparivattiṃ dhammaṃ paṭicca cittasaṃsaṭṭhasamuṭṭhānānuparivattī dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    33. நஅஜ்ஜ²த்திகங் த⁴ம்மங் படிச்ச அஜ்ஜ²த்திகோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… தீணி.

    33. Naajjhattikaṃ dhammaṃ paṭicca ajjhattiko dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    நபா³ஹிரங் த⁴ம்மங் படிச்ச பா³ஹிரோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… தீணி.

    Nabāhiraṃ dhammaṃ paṭicca bāhiro dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    நஅஜ்ஜ²த்திகஞ்ச நபா³ஹிரஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச அஜ்ஜ²த்திகோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… தீணி. ஹேதுயா நவ.

    Naajjhattikañca nabāhirañca dhammaṃ paṭicca ajjhattiko dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi. Hetuyā nava.

    34. நஉபாதா³ த⁴ம்மங் படிச்ச உபாதா³ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… ஹேதுயா பஞ்ச.

    34. Naupādā dhammaṃ paṭicca upādā dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā pañca.

    35. நஉபாதி³ன்னங் த⁴ம்மங் படிச்ச அனுபாதி³ன்னோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… ஹேதுயா பஞ்ச.

    35. Naupādinnaṃ dhammaṃ paṭicca anupādinno dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā pañca.

    69-74. உபாதா³னகொ³ச்ச²கங்

    69-74. Upādānagocchakaṃ

    36. நஉபாதா³னங் த⁴ம்மங் படிச்ச உபாதா³னோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… (ஸங்கி²த்தங்).

    36. Naupādānaṃ dhammaṃ paṭicca upādāno dhammo uppajjati hetupaccayā… (saṃkhittaṃ).

    75-82. கிலேஸகொ³ச்ச²கங்

    75-82. Kilesagocchakaṃ

    37. நகிலேஸங் த⁴ம்மங் படிச்ச கிலேஸோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… (ஸங்கி²த்தங்).

    37. Nakilesaṃ dhammaṃ paṭicca kileso dhammo uppajjati hetupaccayā… (saṃkhittaṃ).

    83-99. பிட்டி²து³கங்

    83-99. Piṭṭhidukaṃ

    38. நத³ஸ்ஸனேன பஹாதப்³ப³ங் த⁴ம்மங் படிச்ச நத³ஸ்ஸனேன பஹாதப்³போ³ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. ஏகங்.

    38. Nadassanena pahātabbaṃ dhammaṃ paṭicca nadassanena pahātabbo dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ.

    நனத³ஸ்ஸனேன பஹாதப்³ப³ங் த⁴ம்மங் படிச்ச த³ஸ்ஸனேன பஹாதப்³போ³ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நனத³ஸ்ஸனேன பஹாதப்³ப³ங் த⁴ம்மங் படிச்ச நத³ஸ்ஸனேன பஹாதப்³போ³ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நனத³ஸ்ஸனேன பஹாதப்³ப³ங் த⁴ம்மங் படிச்ச த³ஸ்ஸனேன பஹாதப்³போ³ ச நத³ஸ்ஸனேன பஹாதப்³போ³ ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா. தீணி.

    Nanadassanena pahātabbaṃ dhammaṃ paṭicca dassanena pahātabbo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nanadassanena pahātabbaṃ dhammaṃ paṭicca nadassanena pahātabbo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nanadassanena pahātabbaṃ dhammaṃ paṭicca dassanena pahātabbo ca nadassanena pahātabbo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.

    நத³ஸ்ஸனேன பஹாதப்³ப³ஞ்ச நனத³ஸ்ஸனேன பஹாதப்³ப³ஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச நத³ஸ்ஸனேன பஹாதப்³போ³ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. ஏகங். ஹேதுயா பஞ்ச.

    Nadassanena pahātabbañca nanadassanena pahātabbañca dhammaṃ paṭicca nadassanena pahātabbo dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ. Hetuyā pañca.

    39. நபா⁴வனாய பஹாதப்³ப³ங் த⁴ம்மங் படிச்ச நபா⁴வனாய பஹாதப்³போ³ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… ஹேதுயா பஞ்ச.

    39. Nabhāvanāya pahātabbaṃ dhammaṃ paṭicca nabhāvanāya pahātabbo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā pañca.

    40. நத³ஸ்ஸனேன பஹாதப்³ப³ஹேதுகங் த⁴ம்மங் படிச்ச த³ஸ்ஸனேன பஹாதப்³ப³ஹேதுகோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… ஹேதுயா நவ.

    40. Nadassanena pahātabbahetukaṃ dhammaṃ paṭicca dassanena pahātabbahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    41. நபா⁴வனாய பஹாதப்³ப³ஹேதுகங் த⁴ம்மங் படிச்ச பா⁴வனாய பஹாதப்³ப³ஹேதுகோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… ஹேதுயா நவ.

    41. Nabhāvanāya pahātabbahetukaṃ dhammaṃ paṭicca bhāvanāya pahātabbahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    42. நஸவிதக்கங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஸவிதக்கோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஸவிதக்கங் த⁴ம்மங் படிச்ச அவிதக்கோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஸவிதக்கங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஸவிதக்கோ ச அவிதக்கோ ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா. தீணி.

    42. Nasavitakkaṃ dhammaṃ paṭicca savitakko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasavitakkaṃ dhammaṃ paṭicca avitakko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasavitakkaṃ dhammaṃ paṭicca savitakko ca avitakko ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.

    நஅவிதக்கங் த⁴ம்மங் படிச்ச அவிதக்கோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஅவிதக்கங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஸவிதக்கோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஅவிதக்கங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஸவிதக்கோ ச அவிதக்கோ ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா. (3)

    Naavitakkaṃ dhammaṃ paṭicca avitakko dhammo uppajjati hetupaccayā. Naavitakkaṃ dhammaṃ paṭicca savitakko dhammo uppajjati hetupaccayā. Naavitakkaṃ dhammaṃ paṭicca savitakko ca avitakko ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    நஸவிதக்கஞ்ச நஅவிதக்கஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச ஸவிதக்கோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஸவிதக்கஞ்ச நஅவிதக்கஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச அவிதக்கோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஸவிதக்கஞ்ச நஅவிதக்கஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச ஸவிதக்கோ ச அவிதக்கோ ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா. (3) ஹேதுயா நவ.

    Nasavitakkañca naavitakkañca dhammaṃ paṭicca savitakko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasavitakkañca naavitakkañca dhammaṃ paṭicca avitakko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasavitakkañca naavitakkañca dhammaṃ paṭicca savitakko ca avitakko ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3) Hetuyā nava.

    43. நஸவிசாரங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஸவிசாரோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா … ஹேதுயா நவ.

    43. Nasavicāraṃ dhammaṃ paṭicca savicāro dhammo uppajjati hetupaccayā … hetuyā nava.

    44. நஸப்பீதிகங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஸப்பீதிகோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… ஹேதுயா நவ.

    44. Nasappītikaṃ dhammaṃ paṭicca sappītiko dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    45. நபீதிஸஹக³தங் த⁴ம்மங் படிச்ச பீதிஸஹக³தோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… ஹேதுயா நவ.

    45. Napītisahagataṃ dhammaṃ paṭicca pītisahagato dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    46. நஸுக²ஸஹக³தங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஸுக²ஸஹக³தோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… ஹேதுயா நவ.

    46. Nasukhasahagataṃ dhammaṃ paṭicca sukhasahagato dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    47. நஉபெக்கா²ஸஹக³தங் த⁴ம்மங் படிச்ச உபெக்கா²ஸஹக³தோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஉபெக்கா²ஸஹக³தங் த⁴ம்மங் படிச்ச நஉபெக்கா²ஸஹக³தோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஉபெக்கா²ஸஹக³தங் த⁴ம்மங் படிச்ச உபெக்கா²ஸஹக³தோ ச நஉபெக்கா²ஸஹக³தோ ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா. தீணி.

    47. Naupekkhāsahagataṃ dhammaṃ paṭicca upekkhāsahagato dhammo uppajjati hetupaccayā. Naupekkhāsahagataṃ dhammaṃ paṭicca naupekkhāsahagato dhammo uppajjati hetupaccayā. Naupekkhāsahagataṃ dhammaṃ paṭicca upekkhāsahagato ca naupekkhāsahagato ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.

    நனஉபெக்கா²ஸஹக³தங் த⁴ம்மங் படிச்ச நஉபெக்கா²ஸஹக³தோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… தீணி.

    Nanaupekkhāsahagataṃ dhammaṃ paṭicca naupekkhāsahagato dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    நஉபெக்கா²ஸஹக³தஞ்ச நனஉபெக்கா²ஸஹக³தஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச உபெக்கா²ஸஹக³தோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஉபெக்கா²ஸஹக³தஞ்ச நனஉபெக்கா²ஸஹக³தஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச நஉபெக்கா²ஸஹக³தோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஉபெக்கா²ஸஹக³தஞ்ச நனஉபெக்கா²ஸஹக³தஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச உபெக்கா²ஸஹக³தோ ச நஉபெக்கா²ஸஹக³தோ ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா. தீணி. ஹேதுயா நவ.

    Naupekkhāsahagatañca nanaupekkhāsahagatañca dhammaṃ paṭicca upekkhāsahagato dhammo uppajjati hetupaccayā. Naupekkhāsahagatañca nanaupekkhāsahagatañca dhammaṃ paṭicca naupekkhāsahagato dhammo uppajjati hetupaccayā. Naupekkhāsahagatañca nanaupekkhāsahagatañca dhammaṃ paṭicca upekkhāsahagato ca naupekkhāsahagato ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi. Hetuyā nava.

    48. நகாமாவசரங் த⁴ம்மங் படிச்ச காமாவசரோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நகாமாவசரங் த⁴ம்மங் படிச்ச நகாமாவசரோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நகாமாவசரங் த⁴ம்மங் படிச்ச காமாவசரோ ச நகாமாவசரோ ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா… தீணி.

    48. Nakāmāvacaraṃ dhammaṃ paṭicca kāmāvacaro dhammo uppajjati hetupaccayā. Nakāmāvacaraṃ dhammaṃ paṭicca nakāmāvacaro dhammo uppajjati hetupaccayā. Nakāmāvacaraṃ dhammaṃ paṭicca kāmāvacaro ca nakāmāvacaro ca dhammā uppajjanti hetupaccayā… tīṇi.

    நனகாமாவசரங் த⁴ம்மங் படிச்ச நகாமாவசரோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… தீணி.

    Nanakāmāvacaraṃ dhammaṃ paṭicca nakāmāvacaro dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    நகாமாவசரஞ்ச நனகாமாவசரஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச காமாவசரோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… தீணி. ஹேதுயா நவ.

    Nakāmāvacarañca nanakāmāvacarañca dhammaṃ paṭicca kāmāvacaro dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi. Hetuyā nava.

    49. நரூபாவசரங் த⁴ம்மங் படிச்ச ரூபாவசரோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… ஹேதுயா நவ.

    49. Narūpāvacaraṃ dhammaṃ paṭicca rūpāvacaro dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    50. நஅரூபாவசரங் த⁴ம்மங் படிச்ச நஅரூபாவசரோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… ஹேதுயா பஞ்ச.

    50. Naarūpāvacaraṃ dhammaṃ paṭicca naarūpāvacaro dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā pañca.

    51. நபரியாபன்னங் த⁴ம்மங் படிச்ச பரியாபன்னோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… தீணி.

    51. Napariyāpannaṃ dhammaṃ paṭicca pariyāpanno dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    நஅபரியாபன்னங் த⁴ம்மங் படிச்ச பரியாபன்னோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. ஏகங்.

    Naapariyāpannaṃ dhammaṃ paṭicca pariyāpanno dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ.

    நபரியாபன்னஞ்ச நஅபரியாபன்னஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச பரியாபன்னோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. ஏகங். ஹேதுயா பஞ்ச.

    Napariyāpannañca naapariyāpannañca dhammaṃ paṭicca pariyāpanno dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ. Hetuyā pañca.

    52. நனிய்யானிகங் த⁴ம்மங் படிச்ச அனிய்யானிகோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. ஏகங்.

    52. Naniyyānikaṃ dhammaṃ paṭicca aniyyāniko dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ.

    நஅனிய்யானிகங் த⁴ம்மங் படிச்ச அனிய்யானிகோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… தீணி.

    Naaniyyānikaṃ dhammaṃ paṭicca aniyyāniko dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    நனிய்யானிகஞ்ச நஅனிய்யானிகஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச அனிய்யானிகோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. ஏகங். ஹேதுயா பஞ்ச.

    Naniyyānikañca naaniyyānikañca dhammaṃ paṭicca aniyyāniko dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ. Hetuyā pañca.

    53. நனியதங் த⁴ம்மங் படிச்ச அனியதோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. ஏகங்.

    53. Naniyataṃ dhammaṃ paṭicca aniyato dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ.

    நஅனியதங் த⁴ம்மங் படிச்ச அனியதோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… தீணி.

    Naaniyataṃ dhammaṃ paṭicca aniyato dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    நனியதஞ்ச நஅனியதஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச அனியதோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. ஏகங். ஹேதுயா பஞ்ச.

    Naniyatañca naaniyatañca dhammaṃ paṭicca aniyato dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ. Hetuyā pañca.

    54. நஸஉத்தரங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஸஉத்தரோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஸஉத்தரங் த⁴ம்மங் படிச்ச அனுத்தரோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. நஸஉத்தரங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஸஉத்தரோ ச அனுத்தரோ ச த⁴ம்மா உப்பஜ்ஜந்தி ஹேதுபச்சயா. தீணி.

    54. Nasauttaraṃ dhammaṃ paṭicca sauttaro dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasauttaraṃ dhammaṃ paṭicca anuttaro dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasauttaraṃ dhammaṃ paṭicca sauttaro ca anuttaro ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.

    நஅனுத்தரங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஸஉத்தரோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. ஏகங்.

    Naanuttaraṃ dhammaṃ paṭicca sauttaro dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ.

    நஸஉத்தரஞ்ச நஅனுத்தரஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச ஸஉத்தரோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… ஹேதுயா பஞ்ச.

    Nasauttarañca naanuttarañca dhammaṃ paṭicca sauttaro dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā pañca.

    100. ஸரணது³கங்

    100. Saraṇadukaṃ

    1-7. படிச்சவாராதி³

    1-7. Paṭiccavārādi

    55. நஸரணங் த⁴ம்மங் படிச்ச அரணோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. ஏகங்.

    55. Nasaraṇaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ.

    நஅரணங் த⁴ம்மங் படிச்ச அரணோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா… தீணி.

    Naaraṇaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    நஸரணஞ்ச நஅரணஞ்ச த⁴ம்மங் படிச்ச அரணோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி ஹேதுபச்சயா. ஏகங். ஹேதுயா பஞ்ச, ஆரம்மணே த்³வே…பே॰… அவிக³தே பஞ்ச.

    Nasaraṇañca naaraṇañca dhammaṃ paṭicca araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ. Hetuyā pañca, ārammaṇe dve…pe… avigate pañca.

    பச்சனீயங்

    Paccanīyaṃ

    நஹேதுபச்சயோ

    Nahetupaccayo

    56. நஸரணங் த⁴ம்மங் படிச்ச அரணோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி நஹேதுபச்சயா. நஅரணங் த⁴ம்மங் படிச்ச ஸரணோ த⁴ம்மோ உப்பஜ்ஜதி நஹேதுபச்சயா (ஸங்கி²த்தங்).

    56. Nasaraṇaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo dhammo uppajjati nahetupaccayā. Naaraṇaṃ dhammaṃ paṭicca saraṇo dhammo uppajjati nahetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    நஹேதுயா த்³வே, நஆரம்மணே தீணி…பே॰… நோவிக³தே தீணி.

    Nahetuyā dve, naārammaṇe tīṇi…pe… novigate tīṇi.

    (ஸஹஜாதவாரம்பி…பே॰… ஸம்பயுத்தவாரம்பி படிச்சவாரஸதி³ஸங்.)

    (Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ.)

    ஹேது-ஆரம்மணபச்சயா

    Hetu-ārammaṇapaccayā

    57. நஸரணோ த⁴ம்மோ அரணஸ்ஸ த⁴ம்மஸ்ஸ ஹேதுபச்சயேன பச்சயோ. (1)

    57. Nasaraṇo dhammo araṇassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)

    நஅரணோ த⁴ம்மோ அரணஸ்ஸ த⁴ம்மஸ்ஸ ஹேதுபச்சயேன பச்சயோ. நஅரணோ த⁴ம்மோ ஸரணஸ்ஸ த⁴ம்மஸ்ஸ ஹேதுபச்சயேன பச்சயோ. நஅரணோ த⁴ம்மோ ஸரணஸ்ஸ ச அரணஸ்ஸ ச த⁴ம்மஸ்ஸ ஹேதுபச்சயேன பச்சயோ. (3)
