Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પટ્ઠાનપાળિ • Paṭṭhānapāḷi

    ધમ્મપચ્ચનીયાનુલોમે દુકપટ્ઠાનં

    Dhammapaccanīyānulome dukapaṭṭhānaṃ

    ૧-૬. હેતુગોચ્છકં

    1-6. Hetugocchakaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    . નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ હેતુ ચ નહેતુ ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    1. Nahetuṃ dhammaṃ paṭicca hetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuṃ dhammaṃ paṭicca nahetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuṃ dhammaṃ paṭicca hetu ca nahetu ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નનહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નનહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નનહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ હેતુ ચ નહેતુ ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    Nanahetuṃ dhammaṃ paṭicca hetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Nanahetuṃ dhammaṃ paṭicca nahetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Nanahetuṃ dhammaṃ paṭicca hetu ca nahetu ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નહેતુઞ્ચ નનહેતુઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતુઞ્ચ નનહેતુઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતુઞ્ચ નનહેતુઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ હેતુ ચ નહેતુ ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩) (સંખિત્તં.) હેતુયા નવ, આરમ્મણે નવ…પે॰… અવિગતે નવ.

    Nahetuñca nanahetuñca dhammaṃ paṭicca hetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuñca nanahetuñca dhammaṃ paṭicca nahetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuñca nanahetuñca dhammaṃ paṭicca hetu ca nahetu ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3) (Saṃkhittaṃ.) Hetuyā nava, ārammaṇe nava…pe… avigate nava.

    (સહજાતવારમ્પિ…પે॰… પઞ્હાવારમ્પિ વિત્થારેતબ્બં.)

    (Sahajātavārampi…pe… pañhāvārampi vitthāretabbaṃ.)

    . નસહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ સહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ અહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ સહેતુકો ચ અહેતુકો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. તીણિ.

    2. Nasahetukaṃ dhammaṃ paṭicca sahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasahetukaṃ dhammaṃ paṭicca ahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasahetukaṃ dhammaṃ paṭicca sahetuko ca ahetuko ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.

    નઅહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ અહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ સહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ સહેતુકો ચ અહેતુકો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. તીણિ.

    Naahetukaṃ dhammaṃ paṭicca ahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. Naahetukaṃ dhammaṃ paṭicca sahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. Naahetukaṃ dhammaṃ paṭicca sahetuko ca ahetuko ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.

    નસહેતુકઞ્ચ નઅહેતુકઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ સહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસહેતુકઞ્ચ નઅહેતુકઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસહેતુકઞ્ચ નઅહેતુકઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ સહેતુકો ચ અહેતુકો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. તીણિ. હેતુયા નવ.

    Nasahetukañca naahetukañca dhammaṃ paṭicca sahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasahetukañca naahetukañca dhammaṃ paṭicca ahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasahetukañca naahetukañca dhammaṃ paṭicca sahetuko ca ahetuko ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi. Hetuyā nava.

    . નહેતુસમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ હેતુસમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.

    3. Nahetusampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca hetusampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    . નહેતુઞ્ચેવ નઅહેતુકઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ હેતુ ચેવ સહેતુકો ચ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.

    4. Nahetuñceva naahetukañca dhammaṃ paṭicca hetu ceva sahetuko ca dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    . નહેતુઞ્ચેવ નહેતુવિપ્પયુત્તઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ હેતુ ચેવ હેતુસમ્પયુત્તો ચ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.

    5. Nahetuñceva nahetuvippayuttañca dhammaṃ paṭicca hetu ceva hetusampayutto ca dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    . નહેતું નસહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ સહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.

    6. Nahetuṃ nasahetukaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu sahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    ૭-૧૩. ચૂળન્તરદુકાદિ

    7-13. Cūḷantaradukādi

    . નઅપ્પચ્ચયં ધમ્મં પટિચ્ચ સપ્પચ્ચયો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. હેતુયા એકં.

    7. Naappaccayaṃ dhammaṃ paṭicca sappaccayo dhammo uppajjati hetupaccayā. Hetuyā ekaṃ.

    . નઅસઙ્ખતં ધમ્મં પટિચ્ચ સઙ્ખતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. હેતુયા એકં.

    8. Naasaṅkhataṃ dhammaṃ paṭicca saṅkhato dhammo uppajjati hetupaccayā. Hetuyā ekaṃ.

    . નસનિદસ્સનં ધમ્મં પટિચ્ચ સનિદસ્સનો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસનિદસ્સનં ધમ્મં પટિચ્ચ અનિદસ્સનો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસનિદસ્સનં ધમ્મં પટિચ્ચ સનિદસ્સનો ચ અનિદસ્સનો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. હેતુયા તીણિ.

    9. Nasanidassanaṃ dhammaṃ paṭicca sanidassano dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasanidassanaṃ dhammaṃ paṭicca anidassano dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasanidassanaṃ dhammaṃ paṭicca sanidassano ca anidassano ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Hetuyā tīṇi.

    નસનિદસ્સનો ધમ્મો સનિદસ્સનસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.

    Nasanidassano dhammo sanidassanassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.

    નસનિદસ્સનો ધમ્મો અનિદસ્સનસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. નઅનિદસ્સનો ધમ્મો અનિદસ્સનસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો.

    Nasanidassano dhammo anidassanassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Naanidassano dhammo anidassanassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo.

    ૧૦. નસપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ સપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ અપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ સપ્પટિઘો ચ અપ્પટિઘો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. તીણિ.

    10. Nasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca sappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca appaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca sappaṭigho ca appaṭigho ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.

    નઅપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ અપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ સપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ સપ્પટિઘો ચ અપ્પટિઘો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. તીણિ.

    Naappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca appaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā. Naappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca sappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā. Naappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca sappaṭigho ca appaṭigho ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.

    નસપ્પટિઘઞ્ચ નઅપ્પટિઘઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ સપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ. હેતુયા નવ.

    Nasappaṭighañca naappaṭighañca dhammaṃ paṭicca sappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi. Hetuyā nava.

    ૧૧. નરૂપિં ધમ્મં પટિચ્ચ રૂપી ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.

    11. Narūpiṃ dhammaṃ paṭicca rūpī dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    ૧૨. નલોકિયં ધમ્મં પટિચ્ચ લોકિયો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નલોકિયં ધમ્મં પટિચ્ચ લોકુત્તરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નલોકિયં ધમ્મં પટિચ્ચ લોકિયો ચ લોકુત્તરો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    12. Nalokiyaṃ dhammaṃ paṭicca lokiyo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nalokiyaṃ dhammaṃ paṭicca lokuttaro dhammo uppajjati hetupaccayā. Nalokiyaṃ dhammaṃ paṭicca lokiyo ca lokuttaro ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નલોકુત્તરં ધમ્મં પટિચ્ચ લોકિયો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Nalokuttaraṃ dhammaṃ paṭicca lokiyo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    નલોકિયઞ્ચ નલોકુત્તરઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ લોકિયો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧). હેતુયા પઞ્ચ.

    Nalokiyañca nalokuttarañca dhammaṃ paṭicca lokiyo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1). Hetuyā pañca.

    ૧૩. નકેનચિ વિઞ્ઞેય્યં ધમ્મં પટિચ્ચ કેનચિ વિઞ્ઞેય્યો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.

    13. Nakenaci viññeyyaṃ dhammaṃ paṭicca kenaci viññeyyo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    ૧૪-૧૯. આસવગોચ્છકં

    14-19. Āsavagocchakaṃ

    ૧૪. નઆસવં ધમ્મં પટિચ્ચ આસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઆસવં ધમ્મં પટિચ્ચ નોઆસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઆસવં ધમ્મં પટિચ્ચ આસવો ચ નોઆસવો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. તીણિ.

    14. Naāsavaṃ dhammaṃ paṭicca āsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. Naāsavaṃ dhammaṃ paṭicca noāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. Naāsavaṃ dhammaṃ paṭicca āsavo ca noāsavo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.

    નનોઆસવં ધમ્મં પટિચ્ચ નોઆસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નનોઆસવં ધમ્મં પટિચ્ચ આસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નનોઆસવં ધમ્મં પટિચ્ચ આસવો ચ નોઆસવો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. તીણિ.

    Nanoāsavaṃ dhammaṃ paṭicca noāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nanoāsavaṃ dhammaṃ paṭicca āsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nanoāsavaṃ dhammaṃ paṭicca āsavo ca noāsavo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.

    નઆસવઞ્ચ નનોઆસવઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ આસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ. હેતુયા નવ.

    Naāsavañca nanoāsavañca dhammaṃ paṭicca āsavo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi. Hetuyā nava.

    ૧૫. નસાસવં ધમ્મં પટિચ્ચ સાસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસાસવં ધમ્મં પટિચ્ચ અનાસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસાસવં ધમ્મં પટિચ્ચ સાસવો ચ અનાસવો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. તીણિ.

    15. Nasāsavaṃ dhammaṃ paṭicca sāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasāsavaṃ dhammaṃ paṭicca anāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasāsavaṃ dhammaṃ paṭicca sāsavo ca anāsavo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.

    નઅનાસવં ધમ્મં પટિચ્ચ સાસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. એકં.

    Naanāsavaṃ dhammaṃ paṭicca sāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ.

    નસાસવઞ્ચ નઅનાસવઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ સાસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. એકં. (સંખિત્તં.) હેતુયા પઞ્ચ.

    Nasāsavañca naanāsavañca dhammaṃ paṭicca sāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ. (Saṃkhittaṃ.) Hetuyā pañca.

    ૧૬. નઆસવસમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ આસવસમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.

    16. Naāsavasampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca āsavasampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    ૧૭. નઆસવઞ્ચેવ અનાસવઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ આસવો ચેવ સાસવો ચ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.

    17. Naāsavañceva anāsavañca dhammaṃ paṭicca āsavo ceva sāsavo ca dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    ૧૮. નઆસવઞ્ચેવ નઆસવવિપ્પયુત્તઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ આસવો ચેવ આસવસમ્પયુત્તો ચ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.

    18. Naāsavañceva naāsavavippayuttañca dhammaṃ paṭicca āsavo ceva āsavasampayutto ca dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    ૧૯. આસવવિપ્પયુત્તં નસાસવં ધમ્મં પટિચ્ચ આસવવિપ્પયુત્તો સાસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા પઞ્ચ.

    19. Āsavavippayuttaṃ nasāsavaṃ dhammaṃ paṭicca āsavavippayutto sāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā pañca.

    ૨૦-૫૪. સઞ્ઞોજનાદિછગોચ્છકાનિ

    20-54. Saññojanādichagocchakāni

    ૨૦. નસઞ્ઞોજનં ધમ્મં પટિચ્ચ સઞ્ઞોજનો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા…પે॰….

    20. Nasaññojanaṃ dhammaṃ paṭicca saññojano dhammo uppajjati hetupaccayā…pe….

    નગન્થં ધમ્મં પટિચ્ચ ગન્થો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા…પે॰….

    Naganthaṃ dhammaṃ paṭicca gantho dhammo uppajjati hetupaccayā…pe….

    નઓઘં ધમ્મં પટિચ્ચ ઓઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા …પે॰….

    Naoghaṃ dhammaṃ paṭicca ogho dhammo uppajjati hetupaccayā …pe….

    નયોગં ધમ્મં પટિચ્ચ યોગો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા…પે॰….

    Nayogaṃ dhammaṃ paṭicca yogo dhammo uppajjati hetupaccayā…pe….

    નનીવરણં ધમ્મં પટિચ્ચ નીવરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા…

    Nanīvaraṇaṃ dhammaṃ paṭicca nīvaraṇo dhammo uppajjati hetupaccayā…

    ૨૧. નપરામાસં ધમ્મં પટિચ્ચ પરામાસો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા….

    21. Naparāmāsaṃ dhammaṃ paṭicca parāmāso dhammo uppajjati hetupaccayā….

    ૫૫-૬૮. મહન્તરદુકાદિ

    55-68. Mahantaradukādi

    ૨૨. નસારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ સારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ અનારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ સારમ્મણો ચ અનારમ્મણો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. તીણિ.

    22. Nasārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca sārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca anārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca sārammaṇo ca anārammaṇo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.

    નઅનારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ અનારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Naanārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca anārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    નસારમ્મણઞ્ચ નઅનારમ્મણઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ સારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ. હેતુયા નવ.

    Nasārammaṇañca naanārammaṇañca dhammaṃ paṭicca sārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi. Hetuyā nava.

    ૨૩. નચિત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ ચિત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નચિત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ નોચિત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નચિત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ ચિત્તો ચ નોચિત્તો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. તીણિ.

    23. Nacittaṃ dhammaṃ paṭicca citto dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacittaṃ dhammaṃ paṭicca nocitto dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacittaṃ dhammaṃ paṭicca citto ca nocitto ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.

    નનોચિત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ નોચિત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. એકં.

    Nanocittaṃ dhammaṃ paṭicca nocitto dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ.

    નચિત્તઞ્ચ નનોચિત્તઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નોચિત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા . એકં. હેતુયા પઞ્ચ.

    Nacittañca nanocittañca dhammaṃ paṭicca nocitto dhammo uppajjati hetupaccayā . Ekaṃ. Hetuyā pañca.

    ૨૪. નચેતસિકં ધમ્મં પટિચ્ચ ચેતસિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નચેતસિકં ધમ્મં પટિચ્ચ અચેતસિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નચેતસિકં ધમ્મં પટિચ્ચ ચેતસિકો ચ અચેતસિકો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. હેતુયા નવ.

    24. Nacetasikaṃ dhammaṃ paṭicca cetasiko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacetasikaṃ dhammaṃ paṭicca acetasiko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacetasikaṃ dhammaṃ paṭicca cetasiko ca acetasiko ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Hetuyā nava.

    ૨૫. નચિત્તસમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ ચિત્તસમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નચિત્તસમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ ચિત્તવિપ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નચિત્તસમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ ચિત્તસમ્પયુત્તો ચ ચિત્તવિપ્પયુત્તો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    25. Nacittasampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca cittasampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacittasampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca cittavippayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacittasampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca cittasampayutto ca cittavippayutto ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નચિત્તવિપ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ ચિત્તવિપ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નચિત્તવિપ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ ચિત્તસમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નચિત્તવિપ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ ચિત્તસમ્પયુત્તો ચ ચિત્તવિપ્પયુત્તો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    Nacittavippayuttaṃ dhammaṃ paṭicca cittavippayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacittavippayuttaṃ dhammaṃ paṭicca cittasampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacittavippayuttaṃ dhammaṃ paṭicca cittasampayutto ca cittavippayutto ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નચિત્તસમ્પયુત્તઞ્ચ નચિત્તવિપ્પયુત્તઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ ચિત્તસમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ. હેતુયા નવ.

    Nacittasampayuttañca nacittavippayuttañca dhammaṃ paṭicca cittasampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi. Hetuyā nava.

    ૨૬. નચિત્તસંસટ્ઠં ધમ્મં પટિચ્ચ ચિત્તસંસટ્ઠો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નચિત્તસંસટ્ઠં ધમ્મં પટિચ્ચ ચિત્તવિસંસટ્ઠો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નચિત્તસંસટ્ઠં ધમ્મં પટિચ્ચ ચિત્તસંસટ્ઠો ચ ચિત્તવિસંસટ્ઠો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.

    26. Nacittasaṃsaṭṭhaṃ dhammaṃ paṭicca cittasaṃsaṭṭho dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacittasaṃsaṭṭhaṃ dhammaṃ paṭicca cittavisaṃsaṭṭho dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacittasaṃsaṭṭhaṃ dhammaṃ paṭicca cittasaṃsaṭṭho ca cittavisaṃsaṭṭho ca dhammā uppajjanti hetupaccayā… hetuyā nava.

    ૨૭. નચિત્તસમુટ્ઠાનં ધમ્મં પટિચ્ચ ચિત્તસમુટ્ઠાનો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નચિત્તસમુટ્ઠાનં ધમ્મં પટિચ્ચ નોચિત્તસમુટ્ઠાનો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નચિત્તસમુટ્ઠાનં ધમ્મં પટિચ્ચ ચિત્તસમુટ્ઠાનો ચ નોચિત્તસમુટ્ઠાનો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.

    27. Nacittasamuṭṭhānaṃ dhammaṃ paṭicca cittasamuṭṭhāno dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacittasamuṭṭhānaṃ dhammaṃ paṭicca nocittasamuṭṭhāno dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacittasamuṭṭhānaṃ dhammaṃ paṭicca cittasamuṭṭhāno ca nocittasamuṭṭhāno ca dhammā uppajjanti hetupaccayā… hetuyā nava.

    ૨૮. નચિત્તસહભું ધમ્મં પટિચ્ચ ચિત્તસહભૂ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નચિત્તસહભું ધમ્મં પટિચ્ચ નોચિત્તસહભૂ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નચિત્તસહભું ધમ્મં પટિચ્ચ ચિત્તસહભૂ ચ નોચિત્તસહભૂ ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.

    28. Nacittasahabhuṃ dhammaṃ paṭicca cittasahabhū dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacittasahabhuṃ dhammaṃ paṭicca nocittasahabhū dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacittasahabhuṃ dhammaṃ paṭicca cittasahabhū ca nocittasahabhū ca dhammā uppajjanti hetupaccayā… hetuyā nava.

    ૨૯. નચિત્તાનુપરિવત્તિં ધમ્મં પટિચ્ચ ચિત્તાનુપરિવત્તી ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નચિત્તાનુપરિવત્તિં ધમ્મં પટિચ્ચ નોચિત્તાનુપરિવત્તી ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નચિત્તાનુપરિવત્તિં ધમ્મં પટિચ્ચ ચિત્તાનુપરિવત્તી ચ નોચિત્તાનુપરિવત્તી ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.

    29. Nacittānuparivattiṃ dhammaṃ paṭicca cittānuparivattī dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacittānuparivattiṃ dhammaṃ paṭicca nocittānuparivattī dhammo uppajjati hetupaccayā. Nacittānuparivattiṃ dhammaṃ paṭicca cittānuparivattī ca nocittānuparivattī ca dhammā uppajjanti hetupaccayā… hetuyā nava.

    ૩૦. નચિત્તસંસટ્ઠસમુટ્ઠાનં ધમ્મં પટિચ્ચ ચિત્તસંસટ્ઠસમુટ્ઠાનો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.

    30. Nacittasaṃsaṭṭhasamuṭṭhānaṃ dhammaṃ paṭicca cittasaṃsaṭṭhasamuṭṭhāno dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    ૩૧. નચિત્તસંસટ્ઠસમુટ્ઠાનસહભું ધમ્મં પટિચ્ચ ચિત્તસંસટ્ઠસમુટ્ઠાનસહભૂ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.

    31. Nacittasaṃsaṭṭhasamuṭṭhānasahabhuṃ dhammaṃ paṭicca cittasaṃsaṭṭhasamuṭṭhānasahabhū dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    ૩૨. નચિત્તસંસટ્ઠસમુટ્ઠાનાનુપરિવત્તિં ધમ્મં પટિચ્ચ ચિત્તસંસટ્ઠસમુટ્ઠાનાનુપરિવત્તી ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.

    32. Nacittasaṃsaṭṭhasamuṭṭhānānuparivattiṃ dhammaṃ paṭicca cittasaṃsaṭṭhasamuṭṭhānānuparivattī dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    ૩૩. નઅજ્ઝત્તિકં ધમ્મં પટિચ્ચ અજ્ઝત્તિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    33. Naajjhattikaṃ dhammaṃ paṭicca ajjhattiko dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    નબાહિરં ધમ્મં પટિચ્ચ બાહિરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Nabāhiraṃ dhammaṃ paṭicca bāhiro dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    નઅજ્ઝત્તિકઞ્ચ નબાહિરઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અજ્ઝત્તિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ. હેતુયા નવ.

    Naajjhattikañca nabāhirañca dhammaṃ paṭicca ajjhattiko dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi. Hetuyā nava.

    ૩૪. નઉપાદા ધમ્મં પટિચ્ચ ઉપાદા ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા પઞ્ચ.

    34. Naupādā dhammaṃ paṭicca upādā dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā pañca.

    ૩૫. નઉપાદિન્નં ધમ્મં પટિચ્ચ અનુપાદિન્નો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા પઞ્ચ.

    35. Naupādinnaṃ dhammaṃ paṭicca anupādinno dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā pañca.

    ૬૯-૭૪. ઉપાદાનગોચ્છકં

    69-74. Upādānagocchakaṃ

    ૩૬. નઉપાદાનં ધમ્મં પટિચ્ચ ઉપાદાનો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… (સંખિત્તં).

    36. Naupādānaṃ dhammaṃ paṭicca upādāno dhammo uppajjati hetupaccayā… (saṃkhittaṃ).

    ૭૫-૮૨. કિલેસગોચ્છકં

    75-82. Kilesagocchakaṃ

    ૩૭. નકિલેસં ધમ્મં પટિચ્ચ કિલેસો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… (સંખિત્તં).

    37. Nakilesaṃ dhammaṃ paṭicca kileso dhammo uppajjati hetupaccayā… (saṃkhittaṃ).

    ૮૩-૯૯. પિટ્ઠિદુકં

    83-99. Piṭṭhidukaṃ

    ૩૮. નદસ્સનેન પહાતબ્બં ધમ્મં પટિચ્ચ નદસ્સનેન પહાતબ્બો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. એકં.

    38. Nadassanena pahātabbaṃ dhammaṃ paṭicca nadassanena pahātabbo dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ.

    નનદસ્સનેન પહાતબ્બં ધમ્મં પટિચ્ચ દસ્સનેન પહાતબ્બો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નનદસ્સનેન પહાતબ્બં ધમ્મં પટિચ્ચ નદસ્સનેન પહાતબ્બો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નનદસ્સનેન પહાતબ્બં ધમ્મં પટિચ્ચ દસ્સનેન પહાતબ્બો ચ નદસ્સનેન પહાતબ્બો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. તીણિ.

    Nanadassanena pahātabbaṃ dhammaṃ paṭicca dassanena pahātabbo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nanadassanena pahātabbaṃ dhammaṃ paṭicca nadassanena pahātabbo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nanadassanena pahātabbaṃ dhammaṃ paṭicca dassanena pahātabbo ca nadassanena pahātabbo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.

    નદસ્સનેન પહાતબ્બઞ્ચ નનદસ્સનેન પહાતબ્બઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નદસ્સનેન પહાતબ્બો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. એકં. હેતુયા પઞ્ચ.

    Nadassanena pahātabbañca nanadassanena pahātabbañca dhammaṃ paṭicca nadassanena pahātabbo dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ. Hetuyā pañca.

    ૩૯. નભાવનાય પહાતબ્બં ધમ્મં પટિચ્ચ નભાવનાય પહાતબ્બો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા પઞ્ચ.

    39. Nabhāvanāya pahātabbaṃ dhammaṃ paṭicca nabhāvanāya pahātabbo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā pañca.

    ૪૦. નદસ્સનેન પહાતબ્બહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ દસ્સનેન પહાતબ્બહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.

    40. Nadassanena pahātabbahetukaṃ dhammaṃ paṭicca dassanena pahātabbahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    ૪૧. નભાવનાય પહાતબ્બહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ ભાવનાય પહાતબ્બહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.

    41. Nabhāvanāya pahātabbahetukaṃ dhammaṃ paṭicca bhāvanāya pahātabbahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    ૪૨. નસવિતક્કં ધમ્મં પટિચ્ચ સવિતક્કો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસવિતક્કં ધમ્મં પટિચ્ચ અવિતક્કો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસવિતક્કં ધમ્મં પટિચ્ચ સવિતક્કો ચ અવિતક્કો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. તીણિ.

    42. Nasavitakkaṃ dhammaṃ paṭicca savitakko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasavitakkaṃ dhammaṃ paṭicca avitakko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasavitakkaṃ dhammaṃ paṭicca savitakko ca avitakko ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.

    નઅવિતક્કં ધમ્મં પટિચ્ચ અવિતક્કો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅવિતક્કં ધમ્મં પટિચ્ચ સવિતક્કો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅવિતક્કં ધમ્મં પટિચ્ચ સવિતક્કો ચ અવિતક્કો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    Naavitakkaṃ dhammaṃ paṭicca avitakko dhammo uppajjati hetupaccayā. Naavitakkaṃ dhammaṃ paṭicca savitakko dhammo uppajjati hetupaccayā. Naavitakkaṃ dhammaṃ paṭicca savitakko ca avitakko ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નસવિતક્કઞ્ચ નઅવિતક્કઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ સવિતક્કો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસવિતક્કઞ્ચ નઅવિતક્કઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અવિતક્કો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસવિતક્કઞ્ચ નઅવિતક્કઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ સવિતક્કો ચ અવિતક્કો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩) હેતુયા નવ.

    Nasavitakkañca naavitakkañca dhammaṃ paṭicca savitakko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasavitakkañca naavitakkañca dhammaṃ paṭicca avitakko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasavitakkañca naavitakkañca dhammaṃ paṭicca savitakko ca avitakko ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3) Hetuyā nava.

    ૪૩. નસવિચારં ધમ્મં પટિચ્ચ સવિચારો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા … હેતુયા નવ.

    43. Nasavicāraṃ dhammaṃ paṭicca savicāro dhammo uppajjati hetupaccayā … hetuyā nava.

    ૪૪. નસપ્પીતિકં ધમ્મં પટિચ્ચ સપ્પીતિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.

    44. Nasappītikaṃ dhammaṃ paṭicca sappītiko dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    ૪૫. નપીતિસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ પીતિસહગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.

    45. Napītisahagataṃ dhammaṃ paṭicca pītisahagato dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    ૪૬. નસુખસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ સુખસહગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.

    46. Nasukhasahagataṃ dhammaṃ paṭicca sukhasahagato dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    ૪૭. નઉપેક્ખાસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ ઉપેક્ખાસહગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઉપેક્ખાસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ નઉપેક્ખાસહગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઉપેક્ખાસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ ઉપેક્ખાસહગતો ચ નઉપેક્ખાસહગતો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. તીણિ.

    47. Naupekkhāsahagataṃ dhammaṃ paṭicca upekkhāsahagato dhammo uppajjati hetupaccayā. Naupekkhāsahagataṃ dhammaṃ paṭicca naupekkhāsahagato dhammo uppajjati hetupaccayā. Naupekkhāsahagataṃ dhammaṃ paṭicca upekkhāsahagato ca naupekkhāsahagato ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.

    નનઉપેક્ખાસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ નઉપેક્ખાસહગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Nanaupekkhāsahagataṃ dhammaṃ paṭicca naupekkhāsahagato dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    નઉપેક્ખાસહગતઞ્ચ નનઉપેક્ખાસહગતઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ ઉપેક્ખાસહગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઉપેક્ખાસહગતઞ્ચ નનઉપેક્ખાસહગતઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નઉપેક્ખાસહગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઉપેક્ખાસહગતઞ્ચ નનઉપેક્ખાસહગતઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ ઉપેક્ખાસહગતો ચ નઉપેક્ખાસહગતો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. તીણિ. હેતુયા નવ.

    Naupekkhāsahagatañca nanaupekkhāsahagatañca dhammaṃ paṭicca upekkhāsahagato dhammo uppajjati hetupaccayā. Naupekkhāsahagatañca nanaupekkhāsahagatañca dhammaṃ paṭicca naupekkhāsahagato dhammo uppajjati hetupaccayā. Naupekkhāsahagatañca nanaupekkhāsahagatañca dhammaṃ paṭicca upekkhāsahagato ca naupekkhāsahagato ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi. Hetuyā nava.

    ૪૮. નકામાવચરં ધમ્મં પટિચ્ચ કામાવચરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નકામાવચરં ધમ્મં પટિચ્ચ નકામાવચરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નકામાવચરં ધમ્મં પટિચ્ચ કામાવચરો ચ નકામાવચરો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    48. Nakāmāvacaraṃ dhammaṃ paṭicca kāmāvacaro dhammo uppajjati hetupaccayā. Nakāmāvacaraṃ dhammaṃ paṭicca nakāmāvacaro dhammo uppajjati hetupaccayā. Nakāmāvacaraṃ dhammaṃ paṭicca kāmāvacaro ca nakāmāvacaro ca dhammā uppajjanti hetupaccayā… tīṇi.

    નનકામાવચરં ધમ્મં પટિચ્ચ નકામાવચરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Nanakāmāvacaraṃ dhammaṃ paṭicca nakāmāvacaro dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    નકામાવચરઞ્ચ નનકામાવચરઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ કામાવચરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ. હેતુયા નવ.

    Nakāmāvacarañca nanakāmāvacarañca dhammaṃ paṭicca kāmāvacaro dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi. Hetuyā nava.

    ૪૯. નરૂપાવચરં ધમ્મં પટિચ્ચ રૂપાવચરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.

    49. Narūpāvacaraṃ dhammaṃ paṭicca rūpāvacaro dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.

    ૫૦. નઅરૂપાવચરં ધમ્મં પટિચ્ચ નઅરૂપાવચરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા પઞ્ચ.

    50. Naarūpāvacaraṃ dhammaṃ paṭicca naarūpāvacaro dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā pañca.

    ૫૧. નપરિયાપન્નં ધમ્મં પટિચ્ચ પરિયાપન્નો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    51. Napariyāpannaṃ dhammaṃ paṭicca pariyāpanno dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    નઅપરિયાપન્નં ધમ્મં પટિચ્ચ પરિયાપન્નો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. એકં.

    Naapariyāpannaṃ dhammaṃ paṭicca pariyāpanno dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ.

    નપરિયાપન્નઞ્ચ નઅપરિયાપન્નઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ પરિયાપન્નો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. એકં. હેતુયા પઞ્ચ.

    Napariyāpannañca naapariyāpannañca dhammaṃ paṭicca pariyāpanno dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ. Hetuyā pañca.

    ૫૨. નનિય્યાનિકં ધમ્મં પટિચ્ચ અનિય્યાનિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. એકં.

    52. Naniyyānikaṃ dhammaṃ paṭicca aniyyāniko dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ.

    નઅનિય્યાનિકં ધમ્મં પટિચ્ચ અનિય્યાનિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Naaniyyānikaṃ dhammaṃ paṭicca aniyyāniko dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    નનિય્યાનિકઞ્ચ નઅનિય્યાનિકઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અનિય્યાનિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. એકં. હેતુયા પઞ્ચ.

    Naniyyānikañca naaniyyānikañca dhammaṃ paṭicca aniyyāniko dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ. Hetuyā pañca.

    ૫૩. નનિયતં ધમ્મં પટિચ્ચ અનિયતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. એકં.

    53. Naniyataṃ dhammaṃ paṭicca aniyato dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ.

    નઅનિયતં ધમ્મં પટિચ્ચ અનિયતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Naaniyataṃ dhammaṃ paṭicca aniyato dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    નનિયતઞ્ચ નઅનિયતઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અનિયતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. એકં. હેતુયા પઞ્ચ.

    Naniyatañca naaniyatañca dhammaṃ paṭicca aniyato dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ. Hetuyā pañca.

    ૫૪. નસઉત્તરં ધમ્મં પટિચ્ચ સઉત્તરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસઉત્તરં ધમ્મં પટિચ્ચ અનુત્તરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસઉત્તરં ધમ્મં પટિચ્ચ સઉત્તરો ચ અનુત્તરો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. તીણિ.

    54. Nasauttaraṃ dhammaṃ paṭicca sauttaro dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasauttaraṃ dhammaṃ paṭicca anuttaro dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasauttaraṃ dhammaṃ paṭicca sauttaro ca anuttaro ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.

    નઅનુત્તરં ધમ્મં પટિચ્ચ સઉત્તરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. એકં.

    Naanuttaraṃ dhammaṃ paṭicca sauttaro dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ.

    નસઉત્તરઞ્ચ નઅનુત્તરઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ સઉત્તરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા પઞ્ચ.

    Nasauttarañca naanuttarañca dhammaṃ paṭicca sauttaro dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā pañca.

    ૧૦૦. સરણદુકં

    100. Saraṇadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    ૫૫. નસરણં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. એકં.

    55. Nasaraṇaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ.

    નઅરણં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Naaraṇaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    નસરણઞ્ચ નઅરણઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. એકં. હેતુયા પઞ્ચ, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે પઞ્ચ.

    Nasaraṇañca naaraṇañca dhammaṃ paṭicca araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ. Hetuyā pañca, ārammaṇe dve…pe… avigate pañca.

    પચ્ચનીયં

    Paccanīyaṃ

    નહેતુપચ્ચયો

    Nahetupaccayo

    ૫૬. નસરણં ધમ્મં પટિચ્ચ અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નહેતુપચ્ચયા. નઅરણં ધમ્મં પટિચ્ચ સરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નહેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    56. Nasaraṇaṃ dhammaṃ paṭicca araṇo dhammo uppajjati nahetupaccayā. Naaraṇaṃ dhammaṃ paṭicca saraṇo dhammo uppajjati nahetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    નહેતુયા દ્વે, નઆરમ્મણે તીણિ…પે॰… નોવિગતે તીણિ.

    Nahetuyā dve, naārammaṇe tīṇi…pe… novigate tīṇi.

    (સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં.)

    (Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ.)

    હેતુ-આરમ્મણપચ્ચયા

    Hetu-ārammaṇapaccayā

    ૫૭. નસરણો ધમ્મો અરણસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૧)

    57. Nasaraṇo dhammo araṇassa dhammassa hetupaccayena paccayo. (1)

    નઅરણો ધમ્મો અરણસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. નઅરણો ધમ્મો સરણસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. નઅરણો ધમ્મો સરણસ્સ ચ અરણસ્સ ચ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૩)

    Naaraṇo dhammo araṇassa dhammassa hetupaccayena paccayo. Naaraṇo dhammo saraṇassa dhammassa hetupaccayena paccayo. Naaraṇo dhammo saraṇassa ca araṇassa ca dhammassa hetupaccayena paccayo. (3)

    ૫૮. નસરણો ધમ્મો સરણસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. નસરણો ધમ્મો અરણસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. દ્વે.

    58. Nasaraṇo dhammo saraṇassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Nasaraṇo dhammo araṇassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Dve.

    નઅરણો ધમ્મો અરણસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. નઅરણો ધમ્મો સરણસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. દ્વે.

    Naaraṇo dhammo araṇassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Naaraṇo dhammo saraṇassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Dve.

    ૫૯. હેતુયા ચત્તારિ, આરમ્મણે ચત્તારિ…પે॰… અવિગતે સત્ત.

    59. Hetuyā cattāri, ārammaṇe cattāri…pe… avigate satta.

    પચ્ચનીયુદ્ધારો

    Paccanīyuddhāro

    ૬૦. નસરણો ધમ્મો સરણસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો, ઉપનિસ્સયપચ્ચયેન પચ્ચયો, પુરેજાતપચ્ચયેન પચ્ચયો (સંખિત્તં).
