Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પટ્ઠાનપાળિ • Paṭṭhānapāḷi |
ધમ્મપચ્ચનીયાનુલોમે તિકદુકપટ્ઠાનં
Dhammapaccanīyānulome tikadukapaṭṭhānaṃ
૧-૧. કુસલત્તિક-હેતુદુકં
1-1. Kusalattika-hetudukaṃ
૧. નકુસલં નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નકુસલં નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૨)
1. Nakusalaṃ nahetuṃ dhammaṃ paṭicca akusalo hetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Nakusalaṃ nahetuṃ dhammaṃ paṭicca abyākato hetu dhammo uppajjati hetupaccayā. (2)
નઅકુસલં નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅકુસલં નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૨)
Naakusalaṃ nahetuṃ dhammaṃ paṭicca kusalo hetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Naakusalaṃ nahetuṃ dhammaṃ paṭicca abyākato hetu dhammo uppajjati hetupaccayā. (2)
નઅબ્યાકતં નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅબ્યાકતં નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૨)
Naabyākataṃ nahetuṃ dhammaṃ paṭicca kusalo hetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Naabyākataṃ nahetuṃ dhammaṃ paṭicca akusalo hetu dhammo uppajjati hetupaccayā. (2)
નકુસલં નહેતુઞ્ચ નઅબ્યાકતં નહેતુઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅકુસલં નહેતુઞ્ચ નઅબ્યાકતં નહેતુઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નકુસલં નહેતુઞ્ચ નઅકુસલં નહેતુઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. તીણિ. (સંખિત્તં.) હેતુયા નવ.
Nakusalaṃ nahetuñca naabyākataṃ nahetuñca dhammaṃ paṭicca akusalo hetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Naakusalaṃ nahetuñca naabyākataṃ nahetuñca dhammaṃ paṭicca kusalo hetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Nakusalaṃ nahetuñca naakusalaṃ nahetuñca dhammaṃ paṭicca abyākato hetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Tīṇi. (Saṃkhittaṃ.) Hetuyā nava.
૨. નકુસલં નનહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો નહેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નકુસલં નનહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો નહેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નકુસલં નનહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો નહેતુ ચ અબ્યાકતો નહેતુ ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. તીણિ.
2. Nakusalaṃ nanahetuṃ dhammaṃ paṭicca akusalo nahetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Nakusalaṃ nanahetuṃ dhammaṃ paṭicca abyākato nahetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Nakusalaṃ nanahetuṃ dhammaṃ paṭicca akusalo nahetu ca abyākato nahetu ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.
નઅકુસલં નનહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો નહેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅકુસલં નનહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો નહેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅકુસલં નનહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો નહેતુ ચ અબ્યાકતો નહેતુ ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. તીણિ.
Naakusalaṃ nanahetuṃ dhammaṃ paṭicca kusalo nahetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Naakusalaṃ nanahetuṃ dhammaṃ paṭicca abyākato nahetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Naakusalaṃ nanahetuṃ dhammaṃ paṭicca kusalo nahetu ca abyākato nahetu ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.
નઅબ્યાકતં નનહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો નહેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… પઞ્ચ.
Naabyākataṃ nanahetuṃ dhammaṃ paṭicca abyākato nahetu dhammo uppajjati hetupaccayā… pañca.
નકુસલં નનહેતુઞ્ચ નઅબ્યાકતં નનહેતુઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો નહેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
Nakusalaṃ nanahetuñca naabyākataṃ nanahetuñca dhammaṃ paṭicca akusalo nahetu dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
નઅકુસલં નનહેતુઞ્ચ નઅબ્યાકતં નનહેતુઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો નહેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
Naakusalaṃ nanahetuñca naabyākataṃ nanahetuñca dhammaṃ paṭicca kusalo nahetu dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
નકુસલં નનહેતુઞ્ચ નઅકુસલં નનહેતુઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો નહેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. એકં… હેતુયા અટ્ઠારસ.
Nakusalaṃ nanahetuñca naakusalaṃ nanahetuñca dhammaṃ paṭicca abyākato nahetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ… hetuyā aṭṭhārasa.
૧-૨. કુસલત્તિક-સહેતુકદુકં
1-2. Kusalattika-sahetukadukaṃ
૩. નકુસલં નસહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો સહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નકુસલં નસહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો સહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅકુસલં નસહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો સહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅબ્યાકતં નસહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો સહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નકુસલં નસહેતુકઞ્ચ નઅબ્યાકતં નસહેતુકઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો સહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નકુસલં નસહેતુકઞ્ચ નઅકુસલં નસહેતુકઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો સહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. હેતુયા છ.
3. Nakusalaṃ nasahetukaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo sahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nakusalaṃ nasahetukaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato sahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. Naakusalaṃ nasahetukaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato sahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. Naabyākataṃ nasahetukaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo sahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nakusalaṃ nasahetukañca naabyākataṃ nasahetukañca dhammaṃ paṭicca akusalo sahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nakusalaṃ nasahetukañca naakusalaṃ nasahetukañca dhammaṃ paṭicca abyākato sahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. Hetuyā cha.
૪. નકુસલં નઅહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅકુસલં નઅહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા . નઅબ્યાકતં નઅહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નકુસલં નઅહેતુકઞ્ચ નઅબ્યાકતં નઅહેતુકઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅકુસલં નઅહેતુકઞ્ચ નઅબ્યાકતં નઅહેતુકઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નકુસલં નઅહેતુકઞ્ચ નઅકુસલં નઅહેતુકઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. હેતુયા છ.
4. Nakusalaṃ naahetukaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato ahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. Naakusalaṃ naahetukaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato ahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā . Naabyākataṃ naahetukaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato ahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nakusalaṃ naahetukañca naabyākataṃ naahetukañca dhammaṃ paṭicca abyākato ahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. Naakusalaṃ naahetukañca naabyākataṃ naahetukañca dhammaṃ paṭicca abyākato ahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nakusalaṃ naahetukañca naakusalaṃ naahetukañca dhammaṃ paṭicca abyākato ahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. Hetuyā cha.
૧-૩. કુસલત્તિક-હેતુસમ્પયુત્તદુકં
1-3. Kusalattika-hetusampayuttadukaṃ
૫. નકુસલં નહેતુસમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો હેતુસમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નકુસલં નહેતુસમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો હેતુસમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅકુસલં નહેતુસમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો હેતુસમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… છ. (સહેતુકસદિસં.)
5. Nakusalaṃ nahetusampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo hetusampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. Nakusalaṃ nahetusampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato hetusampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. Naakusalaṃ nahetusampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato hetusampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā… cha. (Sahetukasadisaṃ.)
નકુસલં નહેતુવિપ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો હેતુવિપ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… છ. (અહેતુકસદિસં, સંખિત્તં.)
Nakusalaṃ nahetuvippayuttaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato hetuvippayutto dhammo uppajjati hetupaccayā… cha. (Ahetukasadisaṃ, saṃkhittaṃ.)
૧-૪-૬. કુસલત્તિક-હેતુસહેતુકાદિદુકાનિ
1-4-6. Kusalattika-hetusahetukādidukāni
૬. નકુસલં નહેતુઞ્ચેવ નઅહેતુકઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો હેતુ ચેવ સહેતુકો ચ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નકુસલં નહેતુઞ્ચેવ નઅહેતુકઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો હેતુ ચેવ સહેતુકો ચ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. દ્વે.
6. Nakusalaṃ nahetuñceva naahetukañca dhammaṃ paṭicca akusalo hetu ceva sahetuko ca dhammo uppajjati hetupaccayā. Nakusalaṃ nahetuñceva naahetukañca dhammaṃ paṭicca abyākato hetu ceva sahetuko ca dhammo uppajjati hetupaccayā. Dve.
(નઅકુસલે દ્વે, નઅબ્યાકતે દ્વે. પઠમં ગણિતકેન એકં, દુતિયં ગણિતકેન એકં, તતિયં ગણિતકેન એકં, સબ્બત્થ નવ પઞ્હા.)
(Naakusale dve, naabyākate dve. Paṭhamaṃ gaṇitakena ekaṃ, dutiyaṃ gaṇitakena ekaṃ, tatiyaṃ gaṇitakena ekaṃ, sabbattha nava pañhā.)
નકુસલં નઅહેતુકઞ્ચેવ ન ચ હેતું ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો સહેતુકો ચેવ ન ચ હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.
Nakusalaṃ naahetukañceva na ca hetuṃ dhammaṃ paṭicca akusalo sahetuko ceva na ca hetu dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.
૭. નકુસલં નહેતુઞ્ચેવ નહેતુવિપ્પયુત્તઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો હેતુ ચેવ હેતુસમ્પયુત્તો ચ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.
7. Nakusalaṃ nahetuñceva nahetuvippayuttañca dhammaṃ paṭicca akusalo hetu ceva hetusampayutto ca dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.
નકુસલં નહેતુવિપ્પયુત્તઞ્ચેવ નનહેતુઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો હેતુસમ્પયુત્તો ચેવ ન ચ હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.
Nakusalaṃ nahetuvippayuttañceva nanahetuñca dhammaṃ paṭicca akusalo hetusampayutto ceva na ca hetu dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.
૮. નકુસલં નહેતું નસહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો નહેતુ સહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.
8. Nakusalaṃ nahetuṃ nasahetukaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato nahetu sahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.
૯. નકુસલં નહેતું નઅહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો નહેતુ અહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
9. Nakusalaṃ nahetuṃ naahetukaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo nahetu ahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
નઅકુસલં નહેતું નઅહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો નહેતુ અહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)
Naakusalaṃ nahetuṃ naahetukaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato nahetu ahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)
નઅબ્યાકતં નહેતું નઅહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો નહેતુ અહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (ગણિતકેન તીણિ પઞ્હા.)… હેતુયા છ.
Naabyākataṃ nahetuṃ naahetukaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato nahetu ahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Gaṇitakena tīṇi pañhā.)… Hetuyā cha.
૧-૭-૧૩. કુસલત્તિક-ચૂળન્તરદુકાનિ
1-7-13. Kusalattika-cūḷantaradukāni
૧૦. નકુસલો નસપ્પચ્ચયો ધમ્મો કુસલસ્સ સપ્પચ્ચયસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… આરમ્મણે છ. (સઙ્ખતં સપ્પચ્ચયસદિસં.)
10. Nakusalo nasappaccayo dhammo kusalassa sappaccayassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… ārammaṇe cha. (Saṅkhataṃ sappaccayasadisaṃ.)
૧૧. નકુસલં નસનિદસ્સનં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો સનિદસ્સનો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા છ.
11. Nakusalaṃ nasanidassanaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato sanidassano dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā cha.
નકુસલો નઅનિદસ્સનો ધમ્મો કુસલસ્સ અનિદસ્સનસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. (નવ પઞ્હા કાતબ્બા).
Nakusalo naanidassano dhammo kusalassa anidassanassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. (Nava pañhā kātabbā).
૧૨. નકુસલં નસપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો સપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા છ.
12. Nakusalaṃ nasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato sappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā cha.
નકુસલં નઅપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.
Nakusalaṃ naappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato appaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.
૧૩. નકુસલં નરૂપિં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો રૂપી ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા છ.
13. Nakusalaṃ narūpiṃ dhammaṃ paṭicca abyākato rūpī dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā cha.
નકુસલં નઅરૂપિં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અરૂપી ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.
Nakusalaṃ naarūpiṃ dhammaṃ paṭicca abyākato arūpī dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.
૧૪. નકુસલં નલોકિયં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો લોકિયો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા પઞ્ચ.
14. Nakusalaṃ nalokiyaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato lokiyo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā pañca.
નકુસલં નલોકુત્તરં ધમ્મં પચ્ચયા કુસલો લોકુત્તરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નકુસલં નલોકુત્તરં ધમ્મં પચ્ચયા અબ્યાકતો લોકુત્તરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (છ પઞ્હા કાતબ્બા.)
Nakusalaṃ nalokuttaraṃ dhammaṃ paccayā kusalo lokuttaro dhammo uppajjati hetupaccayā. Nakusalaṃ nalokuttaraṃ dhammaṃ paccayā abyākato lokuttaro dhammo uppajjati hetupaccayā. (Cha pañhā kātabbā.)
૧૫. નકુસલં નકેનચિ વિઞ્ઞેય્યં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો કેનચિ વિઞ્ઞેય્યો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા અટ્ઠારસ.
15. Nakusalaṃ nakenaci viññeyyaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo kenaci viññeyyo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā aṭṭhārasa.
નકુસલં નકેનચિ નવિઞ્ઞેય્યં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો કેનચિ વિઞ્ઞેય્યો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા અટ્ઠારસ.
Nakusalaṃ nakenaci naviññeyyaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo kenaci viññeyyo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā aṭṭhārasa.
૧-૧૪. કુસલત્તિક-આસવગોચ્છકં
1-14. Kusalattika-āsavagocchakaṃ
૧૬. નકુસલં નોઆસવં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો આસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.
16. Nakusalaṃ noāsavaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo āsavo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.
નકુસલં નનોઆસવં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો નોઆસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.
Nakusalaṃ nanoāsavaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo noāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.
૧૭. નકુસલં નસાસવં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો સાસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા પઞ્ચ.
17. Nakusalaṃ nasāsavaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato sāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā pañca.
નકુસલં નઅનાસવં ધમ્મં પચ્ચયા કુસલો અનાસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (સંખિત્તં.) હેતુયા છ…પે॰… વિપાકે તીણિ…પે॰… અવિગતે છ.
Nakusalaṃ naanāsavaṃ dhammaṃ paccayā kusalo anāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. (Saṃkhittaṃ.) Hetuyā cha…pe… vipāke tīṇi…pe… avigate cha.
૧૮. નકુસલં નઆસવસમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો આસવસમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.
18. Nakusalaṃ naāsavasampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo āsavasampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.
નકુસલં નઆસવવિપ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો આસવવિપ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.
Nakusalaṃ naāsavavippayuttaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo āsavavippayutto dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.
૧૯. નકુસલં નઆસવઞ્ચેવ નઅનાસવઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો આસવો ચેવ સાસવો ચ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.
19. Nakusalaṃ naāsavañceva naanāsavañca dhammaṃ paṭicca akusalo āsavo ceva sāsavo ca dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.
નકુસલં નઅનાસવઞ્ચેવ નનો ચ આસવં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો સાસવો ચેવ નો ચ આસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.
Nakusalaṃ naanāsavañceva nano ca āsavaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo sāsavo ceva no ca āsavo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.
૨૦. નકુસલં નઆસવઞ્ચેવ નઆસવવિપ્પયુત્તઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો આસવો ચેવ આસવસમ્પયુત્તો ચ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.
20. Nakusalaṃ naāsavañceva naāsavavippayuttañca dhammaṃ paṭicca akusalo āsavo ceva āsavasampayutto ca dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.
નકુસલં નઆસવવિપ્પયુત્તઞ્ચેવ નનો ચ આસવં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો આસવસમ્પયુત્તો ચેવ નો ચ આસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.
Nakusalaṃ naāsavavippayuttañceva nano ca āsavaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo āsavasampayutto ceva no ca āsavo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.
૨૧. નકુસલં આસવવિપ્પયુત્તં નસાસવં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો આસવવિપ્પયુત્તો સાસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા પઞ્ચ.
21. Nakusalaṃ āsavavippayuttaṃ nasāsavaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato āsavavippayutto sāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā pañca.
૧-૨૦-૫૪. કુસલત્તિક-સઞ્ઞોજનાદિગોચ્છકાનિ
1-20-54. Kusalattika-saññojanādigocchakāni
૨૨. નકુસલં નોસઞ્ઞોજનં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો સઞ્ઞોજનો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા.
22. Nakusalaṃ nosaññojanaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo saññojano dhammo uppajjati hetupaccayā.
૨૩. નકુસલં નોગન્થં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો ગન્થો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા.
23. Nakusalaṃ noganthaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo gantho dhammo uppajjati hetupaccayā.
૨૪. નકુસલં નોઓઘં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો ઓઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા.
24. Nakusalaṃ nooghaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo ogho dhammo uppajjati hetupaccayā.
૨૫. નકુસલં નોયોગં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો યોગો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા.
25. Nakusalaṃ noyogaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo yogo dhammo uppajjati hetupaccayā.
૨૬. નકુસલં નોનીવરણં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો નીવરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા.
26. Nakusalaṃ nonīvaraṇaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo nīvaraṇo dhammo uppajjati hetupaccayā.
૨૭. નકુસલં નોપરામાસં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો પરામાસો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા.
27. Nakusalaṃ noparāmāsaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo parāmāso dhammo uppajjati hetupaccayā.
૧-૫૫-૯૨. કુસલત્તિક-મહન્તરદુકાનિ
1-55-92. Kusalattika-mahantaradukāni
૨૮. નકુસલં નસારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો સારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા…પે॰….
28. Nakusalaṃ nasārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato sārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā…pe….
૧-૯૩. કુસલત્તિક-કામાવચરદુકં
1-93. Kusalattika-kāmāvacaradukaṃ
૨૯. નકુસલં નકામાવચરં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો કામાવચરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા પઞ્ચ.
29. Nakusalaṃ nakāmāvacaraṃ dhammaṃ paṭicca abyākato kāmāvacaro dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā pañca.
નકુસલં નનકામાવચરં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો નકામાવચરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.
Nakusalaṃ nanakāmāvacaraṃ dhammaṃ paṭicca abyākato nakāmāvacaro dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.
૧-૯૪. કુસલત્તિક-રૂપાવચરદુકં
1-94. Kusalattika-rūpāvacaradukaṃ
૩૦. નકુસલં નરૂપાવચરં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો રૂપાવચરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.
30. Nakusalaṃ narūpāvacaraṃ dhammaṃ paṭicca abyākato rūpāvacaro dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.
નકુસલં નનરૂપાવચરં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો નરૂપાવચરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા પઞ્ચ.
Nakusalaṃ nanarūpāvacaraṃ dhammaṃ paṭicca abyākato narūpāvacaro dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā pañca.
૧-૯૫. કુસલત્તિક-અરૂપાવચરદુકં
1-95. Kusalattika-arūpāvacaradukaṃ
૩૧. નકુસલં નઅરૂપાવચરં ધમ્મં પચ્ચયા કુસલો અરૂપાવચરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા છ.
31. Nakusalaṃ naarūpāvacaraṃ dhammaṃ paccayā kusalo arūpāvacaro dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā cha.
નકુસલં નનઅરૂપાવચરં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો નઅરૂપાવચરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા પઞ્ચ.
Nakusalaṃ nanaarūpāvacaraṃ dhammaṃ paṭicca abyākato naarūpāvacaro dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā pañca.
૧-૯૬. કુસલત્તિક-પરિયાપન્નદુકં
1-96. Kusalattika-pariyāpannadukaṃ
૩૨. નકુસલં નપરિયાપન્નં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો પરિયાપન્નો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅકુસલં નપરિયાપન્નં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો પરિયાપન્નો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅબ્યાકતં નપરિયાપન્નં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો પરિયાપન્નો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા પઞ્ચ.
32. Nakusalaṃ napariyāpannaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato pariyāpanno dhammo uppajjati hetupaccayā. Naakusalaṃ napariyāpannaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato pariyāpanno dhammo uppajjati hetupaccayā. Naabyākataṃ napariyāpannaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato pariyāpanno dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā pañca.
નકુસલં નઅપરિયાપન્નં ધમ્મં પચ્ચયા કુસલો અપરિયાપન્નો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નકુસલં નઅપરિયાપન્નં ધમ્મં પચ્ચયા અબ્યાકતો અપરિયાપન્નો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. દ્વે. (અકુસલમૂલે દ્વે, દુકમૂલે દ્વે.)… હેતુયા છ.
Nakusalaṃ naapariyāpannaṃ dhammaṃ paccayā kusalo apariyāpanno dhammo uppajjati hetupaccayā. Nakusalaṃ naapariyāpannaṃ dhammaṃ paccayā abyākato apariyāpanno dhammo uppajjati hetupaccayā. Dve. (Akusalamūle dve, dukamūle dve.)… Hetuyā cha.
૧-૯૭. કુસલત્તિક-નિય્યાનિકદુકં
1-97. Kusalattika-niyyānikadukaṃ
૩૩. નકુસલં નનિય્યાનિકં ધમ્મં પચ્ચયા કુસલો નિય્યાનિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.
33. Nakusalaṃ naniyyānikaṃ dhammaṃ paccayā kusalo niyyāniko dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.
નકુસલં નઅનિય્યાનિકં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અનિય્યાનિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅબ્યાકતં નઅનિય્યાનિકં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અનિય્યાનિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅકુસલં નઅનિય્યાનિકઞ્ચ નઅબ્યાકતં નઅનિય્યાનિકઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અનિય્યાનિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. હેતુયા તીણિ.
Nakusalaṃ naaniyyānikaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato aniyyāniko dhammo uppajjati hetupaccayā. Naabyākataṃ naaniyyānikaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato aniyyāniko dhammo uppajjati hetupaccayā. Naakusalaṃ naaniyyānikañca naabyākataṃ naaniyyānikañca dhammaṃ paṭicca abyākato aniyyāniko dhammo uppajjati hetupaccayā. Hetuyā tīṇi.
૧-૯૮. કુસલત્તિક-નિયતદુકં
1-98. Kusalattika-niyatadukaṃ
૩૪. નકુસલં નનિયતં ધમ્મં પચ્ચયા કુસલો નિયતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… (અપરિયાપન્નસદિસં છ પઞ્હા).
34. Nakusalaṃ naniyataṃ dhammaṃ paccayā kusalo niyato dhammo uppajjati hetupaccayā… (apariyāpannasadisaṃ cha pañhā).
નકુસલં નઅનિયતં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અનિયતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅકુસલં નઅનિયતં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અનિયતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅબ્યાકતં નઅનિયતં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અનિયતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નકુસલં નઅનિયતઞ્ચ નઅબ્યાકતં નઅનિયતઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અનિયતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅકુસલં નઅનિયતઞ્ચ નઅબ્યાકતં નઅનિયતઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અનિયતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. હેતુયા પઞ્ચ.
Nakusalaṃ naaniyataṃ dhammaṃ paṭicca abyākato aniyato dhammo uppajjati hetupaccayā. Naakusalaṃ naaniyataṃ dhammaṃ paṭicca abyākato aniyato dhammo uppajjati hetupaccayā. Naabyākataṃ naaniyataṃ dhammaṃ paṭicca abyākato aniyato dhammo uppajjati hetupaccayā. Nakusalaṃ naaniyatañca naabyākataṃ naaniyatañca dhammaṃ paṭicca abyākato aniyato dhammo uppajjati hetupaccayā. Naakusalaṃ naaniyatañca naabyākataṃ naaniyatañca dhammaṃ paṭicca abyākato aniyato dhammo uppajjati hetupaccayā. Hetuyā pañca.
૧-૯૯. કુસલત્તિક-સઉત્તરદુકં
1-99. Kusalattika-sauttaradukaṃ
૩૫. નકુસલં નસઉત્તરં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો સઉત્તરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅકુસલં નસઉત્તરં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો સઉત્તરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅબ્યાકતં નસઉત્તરં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો સઉત્તરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅકુસલં નસઉત્તરઞ્ચ નઅબ્યાકતં નસઉત્તરઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો સઉત્તરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નકુસલં નસઉત્તરઞ્ચ નઅકુસલં નસઉત્તરઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો સઉત્તરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. હેતુયા પઞ્ચ.
35. Nakusalaṃ nasauttaraṃ dhammaṃ paṭicca abyākato sauttaro dhammo uppajjati hetupaccayā. Naakusalaṃ nasauttaraṃ dhammaṃ paṭicca abyākato sauttaro dhammo uppajjati hetupaccayā. Naabyākataṃ nasauttaraṃ dhammaṃ paṭicca abyākato sauttaro dhammo uppajjati hetupaccayā. Naakusalaṃ nasauttarañca naabyākataṃ nasauttarañca dhammaṃ paṭicca abyākato sauttaro dhammo uppajjati hetupaccayā. Nakusalaṃ nasauttarañca naakusalaṃ nasauttarañca dhammaṃ paṭicca abyākato sauttaro dhammo uppajjati hetupaccayā. Hetuyā pañca.
નકુસલં નઅનુત્તરં ધમ્મં પચ્ચયા કુસલો અનુત્તરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… (સંખિત્તં.) હેતુયા છ…પે॰… વિપાકે તીણિ…પે॰… અવિગતે છ.
Nakusalaṃ naanuttaraṃ dhammaṃ paccayā kusalo anuttaro dhammo uppajjati hetupaccayā… (saṃkhittaṃ.) Hetuyā cha…pe… vipāke tīṇi…pe… avigate cha.
૧-૧૦૦. કુસલત્તિક-સરણદુકં
1-100. Kusalattika-saraṇadukaṃ
૩૬. નકુસલં નસરણં ધમ્મં પચ્ચયા અકુસલો સરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તીણિ.
36. Nakusalaṃ nasaraṇaṃ dhammaṃ paccayā akusalo saraṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā tīṇi.
નકુસલં નઅરણં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅબ્યાકતં નઅરણં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નકુસલં નઅરણઞ્ચ નઅબ્યાકતં નઅરણઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો અરણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. હેતુયા તીણિ.
Nakusalaṃ naaraṇaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. Naabyākataṃ naaraṇaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nakusalaṃ naaraṇañca naabyākataṃ naaraṇañca dhammaṃ paṭicca abyākato araṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. Hetuyā tīṇi.
૨-૧. વેદનાત્તિક-હેતુદુકં
2-1. Vedanāttika-hetudukaṃ
૩૭. નસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. તીણિ.
37. Nasukhāya vedanāya sampayuttaṃ nahetuṃ dhammaṃ paṭicca sukhāya vedanāya sampayutto hetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasukhāya vedanāya sampayuttaṃ nahetuṃ dhammaṃ paṭicca dukkhāya vedanāya sampayutto hetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasukhāya vedanāya sampayuttaṃ nahetuṃ dhammaṃ paṭicca adukkhamasukhāya vedanāya sampayutto hetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Tīṇi.
નદુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
Nadukkhāya vedanāya sampayuttaṃ nahetuṃ dhammaṃ paṭicca dukkhāya vedanāya sampayutto hetu dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
નઅદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
Naadukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ nahetuṃ dhammaṃ paṭicca adukkhamasukhāya vedanāya sampayutto hetu dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
નસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં નહેતુઞ્ચ નઅદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં નહેતુઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ (દુતિયં ગણિતકેન તીણિ). હેતુયા એકવીસ.
Nasukhāya vedanāya sampayuttaṃ nahetuñca naadukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ nahetuñca dhammaṃ paṭicca sukhāya vedanāya sampayutto hetu dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi (dutiyaṃ gaṇitakena tīṇi). Hetuyā ekavīsa.
નસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં નનહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો નહેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… દ્વે.
Nasukhāya vedanāya sampayuttaṃ nanahetuṃ dhammaṃ paṭicca dukkhāya vedanāya sampayutto nahetu dhammo uppajjati hetupaccayā… dve.
નદુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં નનહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ… (દ્વે પઞ્હાયેવ).
Nadukkhāya vedanāya sampayuttaṃ nanahetuṃ dhammaṃ paṭicca… (dve pañhāyeva).
નઅદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં નનહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ… (દ્વેયેવ. પઠમં ગણિતકેન એકં, દુતિયં ગણિતકેન એકં, તતિયં ગણિતકેન એકં કાતબ્બં.) હેતુયા નવ.
Naadukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ nanahetuṃ dhammaṃ paṭicca… (dveyeva. Paṭhamaṃ gaṇitakena ekaṃ, dutiyaṃ gaṇitakena ekaṃ, tatiyaṃ gaṇitakena ekaṃ kātabbaṃ.) Hetuyā nava.
૩-૧. વિપાકત્તિક-હેતુદુકં
3-1. Vipākattika-hetudukaṃ
૩૮. નવિપાકં નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ વિપાકો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નવિપાકં નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ વિપાકધમ્મધમ્મો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નવિપાકં નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ નેવવિપાકનવિપાકધમ્મધમ્મો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. તીણિ.
38. Navipākaṃ nahetuṃ dhammaṃ paṭicca vipāko hetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Navipākaṃ nahetuṃ dhammaṃ paṭicca vipākadhammadhammo hetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Navipākaṃ nahetuṃ dhammaṃ paṭicca nevavipākanavipākadhammadhammo hetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Tīṇi.
નવિપાકધમ્મધમ્મં નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ વિપાકો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નવિપાકધમ્મધમ્મં નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ નેવવિપાકનવિપાકધમ્મધમ્મો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. દ્વે.
Navipākadhammadhammaṃ nahetuṃ dhammaṃ paṭicca vipāko hetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Navipākadhammadhammaṃ nahetuṃ dhammaṃ paṭicca nevavipākanavipākadhammadhammo hetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Dve.
નનેવવિપાકનવિપાકધમ્મધમ્મં નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ વિપાકો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નનેવવિપાકનવિપાકધમ્મધમ્મં નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ વિપાકધમ્મધમ્મો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. દ્વે.
Nanevavipākanavipākadhammadhammaṃ nahetuṃ dhammaṃ paṭicca vipāko hetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Nanevavipākanavipākadhammadhammaṃ nahetuṃ dhammaṃ paṭicca vipākadhammadhammo hetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Dve.
નવિપાકં નહેતુઞ્ચ નનેવવિપાકનવિપાકધમ્મધમ્મં નહેતુઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ વિપાકધમ્મધમ્મો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. એકં.
Navipākaṃ nahetuñca nanevavipākanavipākadhammadhammaṃ nahetuñca dhammaṃ paṭicca vipākadhammadhammo hetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ.
નવિપાકધમ્મધમ્મં નહેતુઞ્ચ નનેવવિપાકનવિપાકધમ્મધમ્મં નહેતુઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ વિપાકો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. એકં.
Navipākadhammadhammaṃ nahetuñca nanevavipākanavipākadhammadhammaṃ nahetuñca dhammaṃ paṭicca vipāko hetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ.
નવિપાકં નહેતુઞ્ચ નવિપાકધમ્મધમ્મં નહેતુઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ વિપાકો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નવિપાકં નહેતુઞ્ચ નવિપાકધમ્મધમ્મં નહેતુઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નેવવિપાકનવિપાકધમ્મધમ્મો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. દ્વે. (સંખિત્તં.) હેતુયા એકાદસ.
Navipākaṃ nahetuñca navipākadhammadhammaṃ nahetuñca dhammaṃ paṭicca vipāko hetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Navipākaṃ nahetuñca navipākadhammadhammaṃ nahetuñca dhammaṃ paṭicca nevavipākanavipākadhammadhammo hetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Dve. (Saṃkhittaṃ.) Hetuyā ekādasa.
નવિપાકં નનહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ વિપાકધમ્મધમ્મો નહેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા અટ્ઠારસ. (સંખિત્તં.)
Navipākaṃ nanahetuṃ dhammaṃ paṭicca vipākadhammadhammo nahetu dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā aṭṭhārasa. (Saṃkhittaṃ.)
૪-૧. ઉપાદિન્નત્તિક-હેતુદુકં
4-1. Upādinnattika-hetudukaṃ
૩૯. નઉપાદિન્નુપાદાનિયં નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ અનુપાદિન્નુપાદાનિયો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.
39. Naupādinnupādāniyaṃ nahetuṃ dhammaṃ paṭicca anupādinnupādāniyo hetu dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.
નઉપાદિન્નુપાદાનિયં નનહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ અનુપાદિન્નુપાદાનિયો નહેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા અટ્ઠારસ.
Naupādinnupādāniyaṃ nanahetuṃ dhammaṃ paṭicca anupādinnupādāniyo nahetu dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā aṭṭhārasa.
૫-૧. સંકિલિટ્ઠત્તિક-હેતુદુકં
5-1. Saṃkiliṭṭhattika-hetudukaṃ
૪૦. નસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકં નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ અસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.
40. Nasaṃkiliṭṭhasaṃkilesikaṃ nahetuṃ dhammaṃ paṭicca asaṃkiliṭṭhasaṃkilesiko hetu dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.
૬-૧૧-૧. વિતક્કાદિત્તિકાનિ-હેતુદુકં
6-11-1. Vitakkādittikāni-hetudukaṃ
૪૧. નસવિતક્કસવિચારં નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ સવિતક્કસવિચારો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા પન્નરસ.
41. Nasavitakkasavicāraṃ nahetuṃ dhammaṃ paṭicca savitakkasavicāro hetu dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā pannarasa.
૪૨. નપીતિસહગતં નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ પીતિસહગતો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા અટ્ઠવીસ.
42. Napītisahagataṃ nahetuṃ dhammaṃ paṭicca pītisahagato hetu dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā aṭṭhavīsa.
૪૩. નદસ્સનેન પહાતબ્બં નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ ભાવનાય પહાતબ્બો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.
43. Nadassanena pahātabbaṃ nahetuṃ dhammaṃ paṭicca bhāvanāya pahātabbo hetu dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.
૪૪. નદસ્સનેન પહાતબ્બહેતુકં નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ ભાવનાય પહાતબ્બહેતુકો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.
44. Nadassanena pahātabbahetukaṃ nahetuṃ dhammaṃ paṭicca bhāvanāya pahātabbahetuko hetu dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.
૪૫. નઆચયગામિં નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ અપચયગામી હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.
45. Naācayagāmiṃ nahetuṃ dhammaṃ paṭicca apacayagāmī hetu dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.
૪૬. નસેક્ખં નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ અસેક્ખો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.
46. Nasekkhaṃ nahetuṃ dhammaṃ paṭicca asekkho hetu dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.
૧૨-૧૩-૧. પરિત્તત્તિકદ્વય-હેતુદુકં
12-13-1. Parittattikadvaya-hetudukaṃ
૪૭. નપરિત્તં નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ મહગ્ગતો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા એકાદસ.
47. Naparittaṃ nahetuṃ dhammaṃ paṭicca mahaggato hetu dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā ekādasa.
૪૮. નપરિત્તારમ્મણં નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ પરિત્તારમ્મણો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તેરસ.
48. Naparittārammaṇaṃ nahetuṃ dhammaṃ paṭicca parittārammaṇo hetu dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā terasa.
૧૪-૧૭-૧. હીનાદિત્તિકાનિ-હેતુદુકં
14-17-1. Hīnādittikāni-hetudukaṃ
૪૯. નહીનં નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ મજ્ઝિમો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.
49. Nahīnaṃ nahetuṃ dhammaṃ paṭicca majjhimo hetu dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā nava.
૫૦. નમિચ્છત્તનિયતં નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ સમ્મત્તનિયતો હેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા નવ.