Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પટ્ઠાનપાળિ • Paṭṭhānapāḷi |
ધમ્મપચ્ચનીયાનુલોમે તિકપટ્ઠાનં
Dhammapaccanīyānulome tikapaṭṭhānaṃ
૧. કુસલત્તિકં
1. Kusalattikaṃ
૧-૨. પટિચ્ચવારાદિ
1-2. Paṭiccavārādi
પચ્ચયચતુક્કં
Paccayacatukkaṃ
હેતુ-આરમ્મણપચ્ચયા
Hetu-ārammaṇapaccayā
૧. નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. અકુસલં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ તયો ખન્ધા…પે॰… દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. વિપાકાબ્યાકતં કિરિયાબ્યાકતં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ તયો ખન્ધા ચિત્તસમુટ્ઠાનઞ્ચ રૂપં…પે॰… નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો ચ અબ્યાકતો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. તીણિ.
1. Nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Akusalaṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca tayo khandhā…pe… dve khandhe paṭicca dve khandhā nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. Vipākābyākataṃ kiriyābyākataṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca tayo khandhā cittasamuṭṭhānañca rūpaṃ…pe… nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo ca abyākato ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.
નઅકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો ચ અબ્યાકતો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. તીણિ.
Naakusalaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Naakusalaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. Naakusalaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo ca abyākato ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.
નઅબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા . નઅબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો ચ અબ્યાકતો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. નઅબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો ચ અબ્યાકતો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. પઞ્ચ.
Naabyākataṃ dhammaṃ paṭicca abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. Naabyākataṃ dhammaṃ paṭicca kusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Naabyākataṃ dhammaṃ paṭicca akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā . Naabyākataṃ dhammaṃ paṭicca kusalo ca abyākato ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Naabyākataṃ dhammaṃ paṭicca akusalo ca abyākato ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Pañca.
નકુસલઞ્ચ નઅબ્યાકતઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નકુસલઞ્ચ નઅબ્યાકતઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નકુસલઞ્ચ નઅબ્યાકતઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો ચ અબ્યાકતો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. તીણિ.
Nakusalañca naabyākatañca dhammaṃ paṭicca akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nakusalañca naabyākatañca dhammaṃ paṭicca abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. Nakusalañca naabyākatañca dhammaṃ paṭicca akusalo ca abyākato ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.
નઅકુસલઞ્ચ નઅબ્યાકતઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅકુસલઞ્ચ નઅબ્યાકતઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅકુસલઞ્ચ નઅબ્યાકતઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો ચ અબ્યાકતો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. તીણિ.
Naakusalañca naabyākatañca dhammaṃ paṭicca kusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Naakusalañca naabyākatañca dhammaṃ paṭicca abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. Naakusalañca naabyākatañca dhammaṃ paṭicca kusalo ca abyākato ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.
નકુસલઞ્ચ નઅકુસલઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. એકં.
Nakusalañca naakusalañca dhammaṃ paṭicca abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ.
૨. નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ આરમ્મણપચ્ચયા. નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ આરમ્મણપચ્ચયા. દ્વે.
2. Nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo dhammo uppajjati ārammaṇapaccayā. Nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato dhammo uppajjati ārammaṇapaccayā. Dve.
નઅકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ આરમ્મણપચ્ચયા. નઅકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ આરમ્મણપચ્ચયા. દ્વે.
Naakusalaṃ dhammaṃ paṭicca kusalo dhammo uppajjati ārammaṇapaccayā. Naakusalaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato dhammo uppajjati ārammaṇapaccayā. Dve.
નઅબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ આરમ્મણપચ્ચયા. નઅબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ આરમ્મણપચ્ચયા. દ્વે.
Naabyākataṃ dhammaṃ paṭicca kusalo dhammo uppajjati ārammaṇapaccayā. Naabyākataṃ dhammaṃ paṭicca akusalo dhammo uppajjati ārammaṇapaccayā. Dve.
નકુસલઞ્ચ નઅબ્યાકતઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ આરમ્મણપચ્ચયા. એકં.
Nakusalañca naabyākatañca dhammaṃ paṭicca akusalo dhammo uppajjati ārammaṇapaccayā. Ekaṃ.
નઅકુસલઞ્ચ નઅબ્યાકતઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ કુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ આરમ્મણપચ્ચયા. એકં.
Naakusalañca naabyākatañca dhammaṃ paṭicca kusalo dhammo uppajjati ārammaṇapaccayā. Ekaṃ.
નકુસલઞ્ચ નઅકુસલઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ આરમ્મણપચ્ચયા. એકં. હેતુયા અટ્ઠારસ, આરમ્મણે નવ, અધિપતિયા અટ્ઠારસ…પે॰… અવિગતે અટ્ઠારસ.
Nakusalañca naakusalañca dhammaṃ paṭicca abyākato dhammo uppajjati ārammaṇapaccayā. Ekaṃ. Hetuyā aṭṭhārasa, ārammaṇe nava, adhipatiyā aṭṭhārasa…pe… avigate aṭṭhārasa.
પચ્ચનીયં
Paccanīyaṃ
નહેતુ-નઆરમ્મણપચ્ચયા
Nahetu-naārammaṇapaccayā
૩. નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નહેતુપચ્ચયા. નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નહેતુપચ્ચયા…પે॰… નકુસલઞ્ચ નઅકુસલઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નહેતુપચ્ચયા.
3. Nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca akusalo dhammo uppajjati nahetupaccayā. Nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato dhammo uppajjati nahetupaccayā…pe… nakusalañca naakusalañca dhammaṃ paṭicca abyākato dhammo uppajjati nahetupaccayā.
૪. નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નઆરમ્મણપચ્ચયા…પે॰… નકુસલઞ્ચ નઅકુસલઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નઆરમ્મણપચ્ચયા. (સંખિત્તં.)
4. Nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca abyākato dhammo uppajjati naārammaṇapaccayā…pe… nakusalañca naakusalañca dhammaṃ paṭicca abyākato dhammo uppajjati naārammaṇapaccayā. (Saṃkhittaṃ.)
૫. નહેતુયા છ, નઆરમ્મણે છ, નઅધિપતિયા અટ્ઠારસ…પે॰… નોવિગતે છ.
5. Nahetuyā cha, naārammaṇe cha, naadhipatiyā aṭṭhārasa…pe… novigate cha.
હેતુપચ્ચયા નઆરમ્મણે છ… (સંખિત્તં).
Hetupaccayā naārammaṇe cha… (saṃkhittaṃ).
નહેતુપચ્ચયા આરમ્મણે છ… (સંખિત્તં).
Nahetupaccayā ārammaṇe cha… (saṃkhittaṃ).
(સહજાતવારો પટિચ્ચવારસદિસો).
(Sahajātavāro paṭiccavārasadiso).
૩-૬. પચ્ચયવારાદિ
3-6. Paccayavārādi
૬. નકુસલં ધમ્મં પચ્ચયા કુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નકુસલં ધમ્મં પચ્ચયા અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નકુસલં ધમ્મં પચ્ચયા અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નકુસલં ધમ્મં પચ્ચયા કુસલો ચ અબ્યાકતો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. નકુસલં ધમ્મં પચ્ચયા અકુસલો ચ અબ્યાકતો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. પઞ્ચ.
6. Nakusalaṃ dhammaṃ paccayā kusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nakusalaṃ dhammaṃ paccayā akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nakusalaṃ dhammaṃ paccayā abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. Nakusalaṃ dhammaṃ paccayā kusalo ca abyākato ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Nakusalaṃ dhammaṃ paccayā akusalo ca abyākato ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Pañca.
નઅકુસલં ધમ્મં પચ્ચયા અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… પઞ્ચ.
Naakusalaṃ dhammaṃ paccayā akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… pañca.
નઅબ્યાકતં ધમ્મં પચ્ચયા અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… પઞ્ચ.
Naabyākataṃ dhammaṃ paccayā abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā… pañca.
નકુસલઞ્ચ નઅબ્યાકતઞ્ચ ધમ્મં પચ્ચયા… તીણિ.
Nakusalañca naabyākatañca dhammaṃ paccayā… tīṇi.
નઅકુસલઞ્ચ નઅબ્યાકતઞ્ચ ધમ્મં પચ્ચયા… તીણિ. નકુસલઞ્ચ નઅકુસલઞ્ચ ધમ્મં પચ્ચયા કુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… પઞ્ચ. (સંખિત્તં.) હેતુયા છબ્બીસતિ, આરમ્મણે તેરસ…પે॰… અવિગતે છબ્બીસતિ.
Naakusalañca naabyākatañca dhammaṃ paccayā… tīṇi. Nakusalañca naakusalañca dhammaṃ paccayā kusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… pañca. (Saṃkhittaṃ.) Hetuyā chabbīsati, ārammaṇe terasa…pe… avigate chabbīsati.
સંસટ્ઠવારે હેતુયા નવ…પે॰… અવિગતે નવ. (સંખિત્તં.)
Saṃsaṭṭhavāre hetuyā nava…pe… avigate nava. (Saṃkhittaṃ.)
૭. પઞ્હાવારો
7. Pañhāvāro
૭. નકુસલો ધમ્મો અકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. નકુસલો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. નકુસલો ધમ્મો અકુસલસ્સ ચ અબ્યાકતસ્સ ચ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.
7. Nakusalo dhammo akusalassa dhammassa hetupaccayena paccayo. Nakusalo dhammo abyākatassa dhammassa hetupaccayena paccayo. Nakusalo dhammo akusalassa ca abyākatassa ca dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.
નઅકુસલો ધમ્મો કુસલસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.
Naakusalo dhammo kusalassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.
નઅબ્યાકતો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… પઞ્ચ.
Naabyākato dhammo abyākatassa dhammassa hetupaccayena paccayo… pañca.
નકુસલો ચ નઅબ્યાકતો ચ ધમ્મા અકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.
Nakusalo ca naabyākato ca dhammā akusalassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.
નઅકુસલો ચ નઅબ્યાકતો ચ ધમ્મા કુસલસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.
Naakusalo ca naabyākato ca dhammā kusalassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.
નકુસલો ચ નઅકુસલો ચ ધમ્મા અબ્યાકતસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. એકં.
Nakusalo ca naakusalo ca dhammā abyākatassa dhammassa hetupaccayena paccayo. Ekaṃ.
આરમ્મણપચ્ચયો
Ārammaṇapaccayo
૮. નકુસલો ધમ્મો કુસલસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.
8. Nakusalo dhammo kusalassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… tīṇi.
નઅકુસલો ધમ્મો અકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.
Naakusalo dhammo akusalassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… tīṇi.
નઅબ્યાકતો ધમ્મો અબ્યાકતસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.
Naabyākato dhammo abyākatassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… tīṇi.
નકુસલો ચ નઅબ્યાકતો ચ ધમ્મા કુસલસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. નકુસલો ચ નઅબ્યાકતો ચ ધમ્મા અકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. નકુસલો ચ નઅબ્યાકતો ચ ધમ્મા અબ્યાકતસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. તીણિ.
Nakusalo ca naabyākato ca dhammā kusalassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Nakusalo ca naabyākato ca dhammā akusalassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Nakusalo ca naabyākato ca dhammā abyākatassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Tīṇi.
નઅકુસલો ચ નઅબ્યાકતો ચ ધમ્મા કુસલસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. નઅકુસલો ચ નઅબ્યાકતો ચ ધમ્મા અકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. નઅકુસલો ચ નઅબ્યાકતો ચ ધમ્મા અબ્યાકતસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. તીણિ.
Naakusalo ca naabyākato ca dhammā kusalassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Naakusalo ca naabyākato ca dhammā akusalassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Naakusalo ca naabyākato ca dhammā abyākatassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Tīṇi.
નકુસલો ચ નઅકુસલો ચ ધમ્મા કુસલસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ. (સંખિત્તં.)
Nakusalo ca naakusalo ca dhammā kusalassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo… tīṇi. (Saṃkhittaṃ.)
૯. હેતુયા અટ્ઠારસ, આરમ્મણે અટ્ઠારસ, અધિપતિયા તેવીસ…પે॰… અવિગતે દ્વાવીસ. (પઞ્હાવારં વિત્થારેતબ્બં.)
9. Hetuyā aṭṭhārasa, ārammaṇe aṭṭhārasa, adhipatiyā tevīsa…pe… avigate dvāvīsa. (Pañhāvāraṃ vitthāretabbaṃ.)
૨. વેદનાત્તિકં
2. Vedanāttikaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
૧૦. નસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૩)
10. Nasukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca sukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca dukkhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca adukkhamasukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. (3)
નદુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નદુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નદુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૩)
Nadukkhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca dukkhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. Nadukkhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca sukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. Nadukkhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca adukkhamasukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. (3)
નઅદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ સુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ દુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૩) (સંખિત્તં.) હેતુયા એકવીસ, અધિપતિયા એકવીસ…પે॰… અવિગતે એકવીસ.
Naadukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca adukkhamasukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. Naadukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca sukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. Naadukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca dukkhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. (3) (Saṃkhittaṃ.) Hetuyā ekavīsa, adhipatiyā ekavīsa…pe… avigate ekavīsa.
૩. વિપાકત્તિકં
3. Vipākattikaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
૧૧. નવિપાકં ધમ્મં પટિચ્ચ વિપાકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નવિપાકં ધમ્મં પટિચ્ચ વિપાકધમ્મધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… પઞ્ચ.
11. Navipākaṃ dhammaṃ paṭicca vipāko dhammo uppajjati hetupaccayā. Navipākaṃ dhammaṃ paṭicca vipākadhammadhammo uppajjati hetupaccayā… pañca.
નવિપાકધમ્મધમ્મં પટિચ્ચ વિપાકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નવિપાકધમ્મધમ્મં પટિચ્ચ નેવવિપાકનવિપાકધમ્મધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
Navipākadhammadhammaṃ paṭicca vipāko dhammo uppajjati hetupaccayā. Navipākadhammadhammaṃ paṭicca nevavipākanavipākadhammadhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
નનેવવિપાકનવિપાકધમ્મધમ્મં પટિચ્ચ નેવવિપાકનવિપાકધમ્મધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નનેવવિપાકનવિપાકધમ્મધમ્મં પટિચ્ચ વિપાકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… પઞ્ચ. હેતુયા દ્વાવીસ.
Nanevavipākanavipākadhammadhammaṃ paṭicca nevavipākanavipākadhammadhammo uppajjati hetupaccayā. Nanevavipākanavipākadhammadhammaṃ paṭicca vipāko dhammo uppajjati hetupaccayā… pañca. Hetuyā dvāvīsa.
૪. ઉપાદિન્નત્તિકં
4. Upādinnattikaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
૧૨. નઉપાદિન્નુપાદાનિયં ધમ્મં પટિચ્ચ અનુપાદિન્નુપાદાનિયો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
12. Naupādinnupādāniyaṃ dhammaṃ paṭicca anupādinnupādāniyo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
નઅનુપાદિન્નુપાદાનિયં ધમ્મં પટિચ્ચ અનુપાદિન્નુપાદાનિયો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… પઞ્ચ.
Naanupādinnupādāniyaṃ dhammaṃ paṭicca anupādinnupādāniyo dhammo uppajjati hetupaccayā… pañca.
નઅનુપાદિન્નઅનુપાદાનિયં ધમ્મં પટિચ્ચ ઉપાદિન્નુપાદાનિયો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
Naanupādinnaanupādāniyaṃ dhammaṃ paṭicca upādinnupādāniyo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
નઉપાદિન્નુપાદાનિયઞ્ચ નઅનુપાદિન્નઅનુપાદાનિયઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અનુપાદિન્નુપાદાનિયો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. એકં.
Naupādinnupādāniyañca naanupādinnaanupādāniyañca dhammaṃ paṭicca anupādinnupādāniyo dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ.
નઅનુપાદિન્નુપાદાનિયઞ્ચ નઅનુપાદિન્નઅનુપાદાનિયઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ ઉપાદિન્નુપાદાનિયો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.
Naanupādinnupādāniyañca naanupādinnaanupādāniyañca dhammaṃ paṭicca upādinnupādāniyo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.
નઉપાદિન્નુપાદાનિયઞ્ચ નઅનુપાદિન્નુપાદાનિયઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અનુપાદિન્નઅનુપાદાનિયો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ. હેતુયા અટ્ઠારસ.
Naupādinnupādāniyañca naanupādinnupādāniyañca dhammaṃ paṭicca anupādinnaanupādāniyo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi. Hetuyā aṭṭhārasa.
૫. સંકિલિટ્ઠત્તિકં
5. Saṃkiliṭṭhattikaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
૧૩. નસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકં ધમ્મં પટિચ્ચ અસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકં ધમ્મં પટિચ્ચ અસંકિલિટ્ઠઅસંકિલેસિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકં ધમ્મં પટિચ્ચ અસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકો ચ અસંકિલિટ્ઠઅસંકિલેસિકો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. તીણિ.
13. Nasaṃkiliṭṭhasaṃkilesikaṃ dhammaṃ paṭicca asaṃkiliṭṭhasaṃkilesiko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasaṃkiliṭṭhasaṃkilesikaṃ dhammaṃ paṭicca asaṃkiliṭṭhaasaṃkilesiko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasaṃkiliṭṭhasaṃkilesikaṃ dhammaṃ paṭicca asaṃkiliṭṭhasaṃkilesiko ca asaṃkiliṭṭhaasaṃkilesiko ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.
નઅસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકં ધમ્મં પટિચ્ચ અસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… પઞ્ચ.
Naasaṃkiliṭṭhasaṃkilesikaṃ dhammaṃ paṭicca asaṃkiliṭṭhasaṃkilesiko dhammo uppajjati hetupaccayā… pañca.
નઅસંકિલિટ્ઠઅસંકિલેસિકં ધમ્મં પટિચ્ચ સંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅસંકિલિટ્ઠઅસંકિલેસિકં ધમ્મં પટિચ્ચ અસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅસંકિલિટ્ઠઅસંકિલેસિકં ધમ્મં પટિચ્ચ સંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકો ચ અસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. તીણિ. હેતુયા અટ્ઠારસ.
Naasaṃkiliṭṭhaasaṃkilesikaṃ dhammaṃ paṭicca saṃkiliṭṭhasaṃkilesiko dhammo uppajjati hetupaccayā. Naasaṃkiliṭṭhaasaṃkilesikaṃ dhammaṃ paṭicca asaṃkiliṭṭhasaṃkilesiko dhammo uppajjati hetupaccayā. Naasaṃkiliṭṭhaasaṃkilesikaṃ dhammaṃ paṭicca saṃkiliṭṭhasaṃkilesiko ca asaṃkiliṭṭhasaṃkilesiko ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi. Hetuyā aṭṭhārasa.
૬. વિતક્કત્તિકં
6. Vitakkattikaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
૧૪. નસવિતક્કસવિચારં ધમ્મં પટિચ્ચ સવિતક્કસવિચારો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસવિતક્કસવિચારં ધમ્મં પટિચ્ચ અવિતક્કવિચારમત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસવિતક્કસવિચારં ધમ્મં પટિચ્ચ અવિતક્કઅવિચારો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… સત્ત.
14. Nasavitakkasavicāraṃ dhammaṃ paṭicca savitakkasavicāro dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasavitakkasavicāraṃ dhammaṃ paṭicca avitakkavicāramatto dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasavitakkasavicāraṃ dhammaṃ paṭicca avitakkaavicāro dhammo uppajjati hetupaccayā… satta.
નઅવિતક્કવિચારમત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ અવિતક્કવિચારમત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… સત્ત.
Naavitakkavicāramattaṃ dhammaṃ paṭicca avitakkavicāramatto dhammo uppajjati hetupaccayā… satta.
નઅવિતક્કઅવિચારં ધમ્મં પટિચ્ચ અવિતક્કઅવિચારો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… સત્ત. હેતુયા એકૂનપઞ્ઞાસ.
Naavitakkaavicāraṃ dhammaṃ paṭicca avitakkaavicāro dhammo uppajjati hetupaccayā… satta. Hetuyā ekūnapaññāsa.
૭. પીતિત્તિકં
7. Pītittikaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
૧૫. નપીતિસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ પીતિસહગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… ચત્તારિ.
15. Napītisahagataṃ dhammaṃ paṭicca pītisahagato dhammo uppajjati hetupaccayā… cattāri.
નસુખસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ સુખસહગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… ચત્તારિ.
Nasukhasahagataṃ dhammaṃ paṭicca sukhasahagato dhammo uppajjati hetupaccayā… cattāri.
નઉપેક્ખાસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ ઉપેક્ખાસહગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઉપેક્ખાસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ પીતિસહગતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… ચત્તારિ. હેતુયા અટ્ઠવીસ.
Naupekkhāsahagataṃ dhammaṃ paṭicca upekkhāsahagato dhammo uppajjati hetupaccayā. Naupekkhāsahagataṃ dhammaṃ paṭicca pītisahagato dhammo uppajjati hetupaccayā… cattāri. Hetuyā aṭṭhavīsa.
૮. દસ્સનત્તિકં
8. Dassanattikaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
૧૬. નદસ્સનેન પહાતબ્બં ધમ્મં પટિચ્ચ ભાવનાય પહાતબ્બો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નદસ્સનેન પહાતબ્બં ધમ્મં પટિચ્ચ નેવદસ્સનેન નભાવનાય પહાતબ્બો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નદસ્સનેન પહાતબ્બં ધમ્મં પટિચ્ચ ભાવનાય પહાતબ્બો ચ નેવદસ્સનેન નભાવનાય પહાતબ્બો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. તીણિ.
16. Nadassanena pahātabbaṃ dhammaṃ paṭicca bhāvanāya pahātabbo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nadassanena pahātabbaṃ dhammaṃ paṭicca nevadassanena nabhāvanāya pahātabbo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nadassanena pahātabbaṃ dhammaṃ paṭicca bhāvanāya pahātabbo ca nevadassanena nabhāvanāya pahātabbo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.
નભાવનાય પહાતબ્બં ધમ્મં પટિચ્ચ દસ્સનેન પહાતબ્બો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નભાવનાય પહાતબ્બં ધમ્મં પટિચ્ચ નેવદસ્સનેન નભાવનાય પહાતબ્બો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નભાવનાય પહાતબ્બં ધમ્મં પટિચ્ચ દસ્સનેન પહાતબ્બો ચ નેવદસ્સનેન નભાવનાય પહાતબ્બો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. તીણિ.
Nabhāvanāya pahātabbaṃ dhammaṃ paṭicca dassanena pahātabbo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nabhāvanāya pahātabbaṃ dhammaṃ paṭicca nevadassanena nabhāvanāya pahātabbo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nabhāvanāya pahātabbaṃ dhammaṃ paṭicca dassanena pahātabbo ca nevadassanena nabhāvanāya pahātabbo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Tīṇi.
નેવદસ્સનેન નભાવનાય પહાતબ્બં ધમ્મં પટિચ્ચ નેવદસ્સનેન નભાવનાય પહાતબ્બો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નનેવદસ્સનેન નભાવનાય પહાતબ્બં ધમ્મં પટિચ્ચ દસ્સનેન પહાતબ્બો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… પઞ્ચ. (સંખિત્તં.) હેતુયા અટ્ઠારસ.
Nevadassanena nabhāvanāya pahātabbaṃ dhammaṃ paṭicca nevadassanena nabhāvanāya pahātabbo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nanevadassanena nabhāvanāya pahātabbaṃ dhammaṃ paṭicca dassanena pahātabbo dhammo uppajjati hetupaccayā… pañca. (Saṃkhittaṃ.) Hetuyā aṭṭhārasa.
૯. દસ્સનહેતુત્તિકં
9. Dassanahetuttikaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
૧૭. નદસ્સનેન પહાતબ્બહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ દસ્સનેન પહાતબ્બહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા છબ્બીસ.
17. Nadassanena pahātabbahetukaṃ dhammaṃ paṭicca dassanena pahātabbahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā chabbīsa.
૧૦. આચયગામિત્તિકં
10. Ācayagāmittikaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
૧૮. નઆચયગામિં ધમ્મં પટિચ્ચ અપચયગામી ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા અટ્ઠારસ.
18. Naācayagāmiṃ dhammaṃ paṭicca apacayagāmī dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā aṭṭhārasa.
૧૧. સેક્ખત્તિકં
11. Sekkhattikaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
૧૯. નસેક્ખં ધમ્મં પટિચ્ચ અસેક્ખો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા અટ્ઠારસ.
19. Nasekkhaṃ dhammaṃ paṭicca asekkho dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā aṭṭhārasa.
૧૨-૧૬. પરિત્તત્તિકાદિ
12-16. Parittattikādi
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
૨૦. નપરિત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ પરિત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા દ્વાવીસ.
20. Naparittaṃ dhammaṃ paṭicca paritto dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā dvāvīsa.
૨૧. નપરિત્તારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ પરિત્તારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા તેરસ.
21. Naparittārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca parittārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā terasa.
૨૨. નહીનં ધમ્મં પટિચ્ચ મજ્ઝિમો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા અટ્ઠારસ.
22. Nahīnaṃ dhammaṃ paṭicca majjhimo dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā aṭṭhārasa.
૨૩. નમિચ્છત્તનિયતં ધમ્મં પટિચ્ચ સમ્મત્તનિયતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા અટ્ઠારસ.
23. Namicchattaniyataṃ dhammaṃ paṭicca sammattaniyato dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā aṭṭhārasa.
૨૪. નમગ્ગારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ મગ્ગહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… હેતુયા દસ 1.
24. Namaggārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca maggahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā… hetuyā dasa 2.
૧૭. ઉપ્પન્નત્તિકં
17. Uppannattikaṃ
૭. પઞ્હાવારો
7. Pañhāvāro
૨૫. નઅનુપ્પન્નો ધમ્મો ઉપ્પન્નસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. નઉપ્પાદી ધમ્મો ઉપ્પન્નસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. નઅનુપ્પન્નો ચ નઉપ્પાદી ચ ધમ્મા ઉપ્પન્નસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. હેતુયા તીણિ.
25. Naanuppanno dhammo uppannassa dhammassa hetupaccayena paccayo. Nauppādī dhammo uppannassa dhammassa hetupaccayena paccayo. Naanuppanno ca nauppādī ca dhammā uppannassa dhammassa hetupaccayena paccayo. Hetuyā tīṇi.
૧૮-૧૯. અતીતત્તિકદ્વયં
18-19. Atītattikadvayaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
૨૬. નઅતીતો ધમ્મો પચ્ચુપ્પન્નસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. નઅનાગતો ધમ્મો પચ્ચુપ્પન્નસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. નઅતીતો ચ નઅનાગતો ચ ધમ્મા પચ્ચુપ્પન્નસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. હેતુયા તીણિ.
26. Naatīto dhammo paccuppannassa dhammassa hetupaccayena paccayo. Naanāgato dhammo paccuppannassa dhammassa hetupaccayena paccayo. Naatīto ca naanāgato ca dhammā paccuppannassa dhammassa hetupaccayena paccayo. Hetuyā tīṇi.
૨૭. નઅતીતારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ અતીતારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅતીતારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ અનાગતારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅતીતારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ પચ્ચુપ્પન્નારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. તીણિ.
27. Naatītārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca atītārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. Naatītārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca anāgatārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. Naatītārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca paccuppannārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. Tīṇi.
નઅનાગતારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ અતીતારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅનાગતારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ પચ્ચુપ્પન્નારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. દ્વે.
Naanāgatārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca atītārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. Naanāgatārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca paccuppannārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. Dve.
નપચ્ચુપ્પન્નારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ પચ્ચુપ્પન્નારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નપચ્ચુપ્પન્નારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ અતીતારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નપચ્ચુપ્પન્નારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ અનાગતારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. તીણિ. (સંખિત્તં.) હેતુયા સત્તરસ.
Napaccuppannārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca paccuppannārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. Napaccuppannārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca atītārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. Napaccuppannārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca anāgatārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā. Tīṇi. (Saṃkhittaṃ.) Hetuyā sattarasa.
૨૦-૨૧. અજ્ઝત્તત્તિકદ્વયં
20-21. Ajjhattattikadvayaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
૨૮. નઅજ્ઝત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ બહિદ્ધા ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. એકં.
28. Naajjhattaṃ dhammaṃ paṭicca bahiddhā dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ.
નબહિદ્ધા ધમ્મં પટિચ્ચ અજ્ઝત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. એકં. હેતુયા દ્વે.
Nabahiddhā dhammaṃ paṭicca ajjhatto dhammo uppajjati hetupaccayā. Ekaṃ. Hetuyā dve.
૨૯. નઅજ્ઝત્તારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ અજ્ઝત્તારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… દ્વે.
29. Naajjhattārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca ajjhattārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… dve.
નબહિદ્ધારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ બહિદ્ધારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… દ્વે.
Nabahiddhārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca bahiddhārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… dve.
નઅજ્ઝત્તારમ્મણઞ્ચ નબહિદ્ધારમ્મણઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ અજ્ઝત્તારમ્મણો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… દ્વે. હેતુયા છ.
Naajjhattārammaṇañca nabahiddhārammaṇañca dhammaṃ paṭicca ajjhattārammaṇo dhammo uppajjati hetupaccayā… dve. Hetuyā cha.
૨૨. સનિદસ્સનત્તિકં
22. Sanidassanattikaṃ
૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ
1-7. Paṭiccavārādi
૩૦. નસનિદસ્સનસપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ સનિદસ્સનસપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસનિદસ્સનસપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ અનિદસ્સનસપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસનિદસ્સનસપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ અનિદસ્સનઅપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસનિદસ્સનસપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ સનિદસ્સનસપ્પટિઘો ચ અનિદસ્સનઅપ્પટિઘો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. નસનિદસ્સનસપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ અનિદસ્સનસપ્પટિઘો ચ અનિદસ્સનઅપ્પટિઘો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. નસનિદસ્સનસપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ સનિદસ્સનસપ્પટિઘો ચ અનિદસ્સનસપ્પટિઘો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. નસનિદસ્સનસપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ સનિદસ્સનસપ્પટિઘો ચ અનિદસ્સનસપ્પટિઘો ચ અનિદસ્સનઅપ્પટિઘો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. સત્ત.
30. Nasanidassanasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca sanidassanasappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasanidassanasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca anidassanasappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasanidassanasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca anidassanaappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasanidassanasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca sanidassanasappaṭigho ca anidassanaappaṭigho ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Nasanidassanasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca anidassanasappaṭigho ca anidassanaappaṭigho ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Nasanidassanasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca sanidassanasappaṭigho ca anidassanasappaṭigho ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Nasanidassanasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca sanidassanasappaṭigho ca anidassanasappaṭigho ca anidassanaappaṭigho ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. Satta.
નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ અનિદસ્સનસપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ સનિદસ્સનસપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… સત્ત.
Naanidassanasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca anidassanasappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā. Naanidassanasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca sanidassanasappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā… satta.
નઅનિદસ્સનઅપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ અનિદસ્સનઅપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… સત્ત. હેતુયા પઞ્ચતિંસ. (પઞ્હાવારમ્પિ વિત્થારેતબ્બં.)
Naanidassanaappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca anidassanaappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā… satta. Hetuyā pañcatiṃsa. (Pañhāvārampi vitthāretabbaṃ.)
ધમ્મપચ્ચનીયાનુલોમે તિકપટ્ઠાનં નિટ્ઠિતં.
Dhammapaccanīyānulome tikapaṭṭhānaṃ niṭṭhitaṃ.
Footnotes: