Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પટ્ઠાનપાળિ • Paṭṭhānapāḷi

    ધમ્મપચ્ચનીયે દુકપટ્ઠાનં

    Dhammapaccanīye dukapaṭṭhānaṃ

    ૧. હેતુદુકં

    1. Hetudukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    . નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા – નહેતું એકં ખન્ધં પટિચ્ચ તયો ખન્ધા ચિત્તસમુટ્ઠાનઞ્ચ રૂપં…પે॰… દ્વે ખન્ધે પટિચ્ચ દ્વે ખન્ધા ચિત્તસમુટ્ઠાનઞ્ચ રૂપં; પટિસન્ધિક્ખણે…પે॰… (યાવ મહાભૂતા). નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ ન નહેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા – નહેતૂ ખન્ધે પટિચ્ચ હેતૂ; પટિસન્ધિક્ખણે…પે॰… નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ ચ ન નહેતુ ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    1. Nahetuṃ dhammaṃ paṭicca nahetu dhammo uppajjati hetupaccayā – nahetuṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca tayo khandhā cittasamuṭṭhānañca rūpaṃ…pe… dve khandhe paṭicca dve khandhā cittasamuṭṭhānañca rūpaṃ; paṭisandhikkhaṇe…pe… (yāva mahābhūtā). Nahetuṃ dhammaṃ paṭicca na nahetu dhammo uppajjati hetupaccayā – nahetū khandhe paṭicca hetū; paṭisandhikkhaṇe…pe… nahetuṃ dhammaṃ paṭicca nahetu ca na nahetu ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    ન નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ ન નહેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. ન નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. ન નહેતું ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ ચ ન નહેતુ ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    Na nahetuṃ dhammaṃ paṭicca na nahetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Na nahetuṃ dhammaṃ paṭicca nahetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Na nahetuṃ dhammaṃ paṭicca nahetu ca na nahetu ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નહેતુઞ્ચ ન નહેતુઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતુઞ્ચ ન નહેતુઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ ન નહેતુ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતુઞ્ચ ન નહેતુઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ ચ ન નહેતુ ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩) (સંખિત્તં.)

    Nahetuñca na nahetuñca dhammaṃ paṭicca nahetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuñca na nahetuñca dhammaṃ paṭicca na nahetu dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuñca na nahetuñca dhammaṃ paṭicca nahetu ca na nahetu ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3) (Saṃkhittaṃ.)

    . હેતુયા નવ, આરમ્મણે નવ…પે॰… અવિગતે નવ.

    2. Hetuyā nava, ārammaṇe nava…pe… avigate nava.

    (સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં એવં વિત્થારેતબ્બં.)

    (Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ evaṃ vitthāretabbaṃ.)

    હેતુ-આરમ્મણપચ્ચયા

    Hetu-ārammaṇapaccayā

    . ન નહેતુ ધમ્મો ન નહેતુસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. ન નહેતુ ધમ્મો નહેતુસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. ન નહેતુ ધમ્મો નહેતુસ્સ ચ ન નહેતુસ્સ ચ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૩)

    3. Na nahetu dhammo na nahetussa dhammassa hetupaccayena paccayo. Na nahetu dhammo nahetussa dhammassa hetupaccayena paccayo. Na nahetu dhammo nahetussa ca na nahetussa ca dhammassa hetupaccayena paccayo. (3)

    નહેતુ ધમ્મો નહેતુસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. નહેતુ ધમ્મો ન નહેતુસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. નહેતુ ધમ્મો નહેતુસ્સ ચ ન નહેતુસ્સ ચ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૩)

    Nahetu dhammo nahetussa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Nahetu dhammo na nahetussa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Nahetu dhammo nahetussa ca na nahetussa ca dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. (3)

    ન નહેતુ ધમ્મો ન નહેતુસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. ન નહેતુ ધમ્મો નહેતુસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. ન નહેતુ ધમ્મો નહેતુસ્સ ચ ન નહેતુસ્સ ચ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૩)

    Na nahetu dhammo na nahetussa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Na nahetu dhammo nahetussa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Na nahetu dhammo nahetussa ca na nahetussa ca dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. (3)

    નહેતુ ચ ન નહેતુ ચ ધમ્મા નહેતુસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. નહેતુ ચ ન નહેતુ ચ ધમ્મા ન નહેતુસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. નહેતુ ચ ન નહેતુ ચ ધમ્મા નહેતુસ્સ ચ ન નહેતુસ્સ ચ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૩) (સંખિત્તં.)

    Nahetu ca na nahetu ca dhammā nahetussa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Nahetu ca na nahetu ca dhammā na nahetussa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Nahetu ca na nahetu ca dhammā nahetussa ca na nahetussa ca dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. (3) (Saṃkhittaṃ.)

    . હેતુયા તીણિ, આરમ્મણે નવ…પે॰… અવિગતે નવ. (યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં, એવં વિત્થારેતબ્બં.)

    4. Hetuyā tīṇi, ārammaṇe nava…pe… avigate nava. (Yathā kusalattike pañhāvāraṃ, evaṃ vitthāretabbaṃ.)

    ૨. સહેતુકદુકં

    2. Sahetukadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    . નસહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ નસહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા – વિચિકિચ્છાસહગતં ઉદ્ધચ્ચસહગતં મોહં પટિચ્ચ ચિત્તસમુટ્ઠાનં રૂપં, એકં મહાભૂતં પટિચ્ચ તયો મહાભૂતા…પે॰… દ્વે મહાભૂતે પટિચ્ચ દ્વે મહાભૂતા, મહાભૂતે પટિચ્ચ ચિત્તસમુટ્ઠાનં રૂપં કટત્તારૂપં ઉપાદારૂપં. નસહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ નઅહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા – વિચિકિચ્છાસહગતં ઉદ્ધચ્ચસહગતં મોહં પટિચ્ચ સમ્પયુત્તકા ખન્ધા; પટિસન્ધિક્ખણે વત્થું પટિચ્ચ સહેતુકા ખન્ધા. નસહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ નસહેતુકો ચ નઅહેતુકો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    5. Nasahetukaṃ dhammaṃ paṭicca nasahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā – vicikicchāsahagataṃ uddhaccasahagataṃ mohaṃ paṭicca cittasamuṭṭhānaṃ rūpaṃ, ekaṃ mahābhūtaṃ paṭicca tayo mahābhūtā…pe… dve mahābhūte paṭicca dve mahābhūtā, mahābhūte paṭicca cittasamuṭṭhānaṃ rūpaṃ kaṭattārūpaṃ upādārūpaṃ. Nasahetukaṃ dhammaṃ paṭicca naahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā – vicikicchāsahagataṃ uddhaccasahagataṃ mohaṃ paṭicca sampayuttakā khandhā; paṭisandhikkhaṇe vatthuṃ paṭicca sahetukā khandhā. Nasahetukaṃ dhammaṃ paṭicca nasahetuko ca naahetuko ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નઅહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ નઅહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Naahetukaṃ dhammaṃ paṭicca naahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    નસહેતુકઞ્ચ નઅહેતુકઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નસહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસહેતુકઞ્ચ નઅહેતુકઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નઅહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસહેતુકઞ્ચ નઅહેતુકઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નસહેતુકો ચ નઅહેતુકો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩) (સંખિત્તં.)

    Nasahetukañca naahetukañca dhammaṃ paṭicca nasahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasahetukañca naahetukañca dhammaṃ paṭicca naahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasahetukañca naahetukañca dhammaṃ paṭicca nasahetuko ca naahetuko ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3) (Saṃkhittaṃ.)

    . હેતુયા નવ, આરમ્મણે છ…પે॰… અવિગતે નવ.

    6. Hetuyā nava, ārammaṇe cha…pe… avigate nava.

    (સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં એવં વિત્થારેતબ્બં.)

    (Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ evaṃ vitthāretabbaṃ.)

    હેતુ-આરમ્મણપચ્ચયા

    Hetu-ārammaṇapaccayā

    . નસહેતુકો ધમ્મો નસહેતુકસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. નસહેતુકો ધમ્મો નઅહેતુકસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. નસહેતુકો ધમ્મો નસહેતુકસ્સ ચ નઅહેતુકસ્સ ચ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૩)

    7. Nasahetuko dhammo nasahetukassa dhammassa hetupaccayena paccayo. Nasahetuko dhammo naahetukassa dhammassa hetupaccayena paccayo. Nasahetuko dhammo nasahetukassa ca naahetukassa ca dhammassa hetupaccayena paccayo. (3)

    નઅહેતુકો ધમ્મો નઅહેતુકસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો… તીણિ.

    Naahetuko dhammo naahetukassa dhammassa hetupaccayena paccayo… tīṇi.

    નસહેતુકો ધમ્મો નસહેતુકસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો (સંખિત્તં.)

    Nasahetuko dhammo nasahetukassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo (saṃkhittaṃ.)

    . હેતુયા છ, આરમ્મણે નવ…પે॰… અવિગતે નવ.

    8. Hetuyā cha, ārammaṇe nava…pe… avigate nava.

    (યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારં, એવં વિત્થારેતબ્બં.)

    (Yathā kusalattike pañhāvāraṃ, evaṃ vitthāretabbaṃ.)

    ૩. હેતુસમ્પયુત્તદુકં

    3. Hetusampayuttadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    . નહેતુસમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુસમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતુસમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુવિપ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતુસમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુસમ્પયુત્તો ચ નહેતુવિપ્પયુત્તો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    9. Nahetusampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca nahetusampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetusampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca nahetuvippayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetusampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca nahetusampayutto ca nahetuvippayutto ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નહેતુવિપ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુવિપ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતુવિપ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુસમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા . નહેતુવિપ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુસમ્પયુત્તો ચ નહેતુવિપ્પયુત્તો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    Nahetuvippayuttaṃ dhammaṃ paṭicca nahetuvippayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuvippayuttaṃ dhammaṃ paṭicca nahetusampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā . Nahetuvippayuttaṃ dhammaṃ paṭicca nahetusampayutto ca nahetuvippayutto ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નહેતુસમ્પયુત્તઞ્ચ નહેતુવિપ્પયુત્તઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુસમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ. (સંખિત્તં.)

    Nahetusampayuttañca nahetuvippayuttañca dhammaṃ paṭicca nahetusampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi. (Saṃkhittaṃ.)

    ૧૦. હેતુયા નવ, આરમ્મણે છ…પે॰… અવિગતે નવ. (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ વિત્થારેતબ્બં.)

    10. Hetuyā nava, ārammaṇe cha…pe… avigate nava. (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha vitthāretabbaṃ.)

    ૪. હેતુસહેતુકદુકં

    4. Hetusahetukadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    ૧૧. નહેતુઞ્ચેવ નઅહેતુકઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ ચેવ નઅહેતુકો ચ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતુઞ્ચેવ નઅહેતુકઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નઅહેતુકો ચેવ ન નહેતુ ચ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતુઞ્ચેવ નઅહેતુકઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ ચેવ નઅહેતુકો ચ નઅહેતુકો ચેવ ન નહેતુ ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    11. Nahetuñceva naahetukañca dhammaṃ paṭicca nahetu ceva naahetuko ca dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuñceva naahetukañca dhammaṃ paṭicca naahetuko ceva na nahetu ca dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuñceva naahetukañca dhammaṃ paṭicca nahetu ceva naahetuko ca naahetuko ceva na nahetu ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નઅહેતુકઞ્ચેવ ન નહેતુઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નઅહેતુકો ચેવ ન નહેતુ ચ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅહેતુકઞ્ચેવ ન નહેતુઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ ચેવ નઅહેતુકો ચ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅહેતુકઞ્ચેવ ન નહેતુઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ ચેવ નઅહેતુકો ચ નઅહેતુકો ચેવ ન નહેતુ ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    Naahetukañceva na nahetuñca dhammaṃ paṭicca naahetuko ceva na nahetu ca dhammo uppajjati hetupaccayā. Naahetukañceva na nahetuñca dhammaṃ paṭicca nahetu ceva naahetuko ca dhammo uppajjati hetupaccayā. Naahetukañceva na nahetuñca dhammaṃ paṭicca nahetu ceva naahetuko ca naahetuko ceva na nahetu ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નહેતુઞ્ચેવ નઅહેતુકઞ્ચ નઅહેતુકઞ્ચેવ ન નહેતુઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ ચેવ નઅહેતુકો ચ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ. (સંખિત્તં.)

    Nahetuñceva naahetukañca naahetukañceva na nahetuñca dhammaṃ paṭicca nahetu ceva naahetuko ca dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi. (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા નવ, આરમ્મણે નવ…પે॰… અવિગતે નવ.

    Hetuyā nava, ārammaṇe nava…pe… avigate nava.

    (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ વિત્થારો.)

    (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha vitthāro.)

    ૫. હેતુહેતુસમ્પયુત્તદુકં

    5. Hetuhetusampayuttadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    ૧૨. નહેતુઞ્ચેવ નહેતુવિપ્પયુત્તઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ ચેવ નહેતુવિપ્પયુત્તો ચ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતુઞ્ચેવ નહેતુવિપ્પયુત્તઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુવિપ્પયુત્તો ચેવ ન નહેતુ ચ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા . નહેતુઞ્ચેવ નહેતુવિપ્પયુત્તઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ ચેવ નહેતુવિપ્પયુત્તો ચ નહેતુવિપ્પયુત્તો ચેવ ન નહેતુ ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    12. Nahetuñceva nahetuvippayuttañca dhammaṃ paṭicca nahetu ceva nahetuvippayutto ca dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuñceva nahetuvippayuttañca dhammaṃ paṭicca nahetuvippayutto ceva na nahetu ca dhammo uppajjati hetupaccayā . Nahetuñceva nahetuvippayuttañca dhammaṃ paṭicca nahetu ceva nahetuvippayutto ca nahetuvippayutto ceva na nahetu ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નહેતુવિપ્પયુત્તઞ્ચેવ ન નહેતુઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુવિપ્પયુત્તો ચેવ ન નહેતુ ચ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતુવિપ્પયુત્તઞ્ચેવ ન નહેતુઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ ચેવ નહેતુવિપ્પયુત્તો ચ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતુવિપ્પયુત્તઞ્ચેવ ન નહેતુઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ ચેવ નહેતુવિપ્પયુત્તો ચ નહેતુવિપ્પયુત્તો ચેવ ન નહેતુ ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    Nahetuvippayuttañceva na nahetuñca dhammaṃ paṭicca nahetuvippayutto ceva na nahetu ca dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuvippayuttañceva na nahetuñca dhammaṃ paṭicca nahetu ceva nahetuvippayutto ca dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuvippayuttañceva na nahetuñca dhammaṃ paṭicca nahetu ceva nahetuvippayutto ca nahetuvippayutto ceva na nahetu ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નહેતુઞ્ચેવ નહેતુવિપ્પયુત્તઞ્ચ નહેતુવિપ્પયુત્તઞ્ચેવ ન નહેતુઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ ચેવ નહેતુવિપ્પયુત્તો ચ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ. (સંખિત્તં.)

    Nahetuñceva nahetuvippayuttañca nahetuvippayuttañceva na nahetuñca dhammaṃ paṭicca nahetu ceva nahetuvippayutto ca dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi. (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા નવ…પે॰… અવિગતે નવ. (સબ્બત્થ વિત્થારો.)

    Hetuyā nava…pe… avigate nava. (Sabbattha vitthāro.)

    ૬. નહેતુસહેતુકદુકં

    6. Nahetusahetukadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    ૧૩. નહેતું નસહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નસહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા – એકં મહાભૂતં પટિચ્ચ તયો મહાભૂતા…પે॰…. નહેતું નસહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા – પટિસન્ધિક્ખણે વત્થું પટિચ્ચ નહેતુસહેતુકા ખન્ધા. નહેતું નસહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નસહેતુકો ચ નહેતુ નઅહેતુકો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    13. Nahetuṃ nasahetukaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nasahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā – ekaṃ mahābhūtaṃ paṭicca tayo mahābhūtā…pe…. Nahetuṃ nasahetukaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā – paṭisandhikkhaṇe vatthuṃ paṭicca nahetusahetukā khandhā. Nahetuṃ nasahetukaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nasahetuko ca nahetu naahetuko ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નહેતું નઅહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતું નઅહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નસહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતું નઅહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નસહેતુકો ચ નહેતુ નઅહેતુકો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    Nahetuṃ naahetukaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuṃ naahetukaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nasahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuṃ naahetukaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nasahetuko ca nahetu naahetuko ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નહેતું નસહેતુકઞ્ચ નહેતું નઅહેતુકઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નસહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતું નસહેતુકઞ્ચ નહેતું નઅહેતુકઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅહેતુકો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતું નસહેતુકઞ્ચ નહેતું નઅહેતુકઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નસહેતુકો ચ નહેતુ નઅહેતુકો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩) (સંખિત્તં.)

    Nahetuṃ nasahetukañca nahetuṃ naahetukañca dhammaṃ paṭicca nahetu nasahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuṃ nasahetukañca nahetuṃ naahetukañca dhammaṃ paṭicca nahetu naahetuko dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuṃ nasahetukañca nahetuṃ naahetukañca dhammaṃ paṭicca nahetu nasahetuko ca nahetu naahetuko ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3) (Saṃkhittaṃ.)

    ૧૪. હેતુયા નવ, આરમ્મણે ચત્તારિ…પે॰… અવિગતે નવ.

    14. Hetuyā nava, ārammaṇe cattāri…pe… avigate nava.

    (સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં.)

    (Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ.)

    આરમ્મણપચ્ચયો

    Ārammaṇapaccayo

    ૧૫. નહેતુ નસહેતુકો ધમ્મો નહેતુસ્સ નસહેતુકસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. નહેતુ નસહેતુકો ધમ્મો નહેતુસ્સ નઅહેતુકસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૨)

    15. Nahetu nasahetuko dhammo nahetussa nasahetukassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Nahetu nasahetuko dhammo nahetussa naahetukassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. (2)

    નહેતુ નઅહેતુકો ધમ્મો નહેતુસ્સ નઅહેતુકસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. નહેતુ નઅહેતુકો ધમ્મો નહેતુસ્સ નસહેતુકસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૨) (સંખિત્તં.)

    Nahetu naahetuko dhammo nahetussa naahetukassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Nahetu naahetuko dhammo nahetussa nasahetukassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. (2) (Saṃkhittaṃ.)

    ૧૬. આરમ્મણે ચત્તારિ…પે॰… અવિગતે સત્ત.

    16. Ārammaṇe cattāri…pe… avigate satta.

    હેતુગોચ્છકં નિટ્ઠિતં.

    Hetugocchakaṃ niṭṭhitaṃ.

    ૭. સપ્પચ્ચયદુકં

    7. Sappaccayadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    ૧૭. નઅપ્પચ્ચયં ધમ્મં પટિચ્ચ નઅપ્પચ્ચયો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા.

    17. Naappaccayaṃ dhammaṃ paṭicca naappaccayo dhammo uppajjati hetupaccayā.

    હેતુયા એકં. (સબ્બત્થ વિત્થારો.)

    Hetuyā ekaṃ. (Sabbattha vitthāro.)

    ૧૮. નઅપ્પચ્ચયો ધમ્મો નઅપ્પચ્ચયસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો.

    18. Naappaccayo dhammo naappaccayassa dhammassa hetupaccayena paccayo.

    નસપ્પચ્ચયો ધમ્મો નઅપ્પચ્ચયસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. (સંખિત્તં.)

    Nasappaccayo dhammo naappaccayassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા એકં, આરમ્મણે દ્વે. (સબ્બત્થ વિત્થારો.)

    Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe dve. (Sabbattha vitthāro.)

    ૮. સઙ્ખતદુકં

    8. Saṅkhatadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    ૧૯. નઅસઙ્ખતં ધમ્મં પટિચ્ચ નઅસઙ્ખતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. હેતુયા એકં. (સપ્પચ્ચયદુકસદિસં.)

    19. Naasaṅkhataṃ dhammaṃ paṭicca naasaṅkhato dhammo uppajjati hetupaccayā. Hetuyā ekaṃ. (Sappaccayadukasadisaṃ.)

    ૯. સનિદસ્સનદુકં

    9. Sanidassanadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    ૨૦. નસનિદસ્સનં ધમ્મં પટિચ્ચ નસનિદસ્સનો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસનિદસ્સનં ધમ્મં પટિચ્ચ નઅનિદસ્સનો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસનિદસ્સનં ધમ્મં પટિચ્ચ નસનિદસ્સનો ચ નઅનિદસ્સનો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩) (સંખિત્તં.)

    20. Nasanidassanaṃ dhammaṃ paṭicca nasanidassano dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasanidassanaṃ dhammaṃ paṭicca naanidassano dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasanidassanaṃ dhammaṃ paṭicca nasanidassano ca naanidassano ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3) (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા તીણિ.

    Hetuyā tīṇi.

    ૧૦. સપ્પટિઘદુકં

    10. Sappaṭighadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    ૨૧. નસપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ નસપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા . નસપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ નઅપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ નસપ્પટિઘો ચ નઅપ્પટિઘો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    21. Nasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca nasappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā . Nasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca naappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca nasappaṭigho ca naappaṭigho ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નઅપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ નઅપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Naappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca naappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    નસપ્પટિઘઞ્ચ નઅપ્પટિઘઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નસપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ. (સંખિત્તં.)

    Nasappaṭighañca naappaṭighañca dhammaṃ paṭicca nasappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi. (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા નવ, આરમ્મણે એકં.

    Hetuyā nava, ārammaṇe ekaṃ.

    (સહજાતવારમ્પિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારમ્પિ પટિચ્ચવારસદિસં.)

    (Sahajātavārampi…pe… sampayuttavārampi paṭiccavārasadisaṃ.)

    ૨૨. નસપ્પટિઘો ધમ્મો નસપ્પટિઘસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. નસપ્પટિઘો ધમ્મો નઅપ્પટિઘસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. નસપ્પટિઘો ધમ્મો નસપ્પટિઘસ્સ ચ નઅપ્પટિઘસ્સ ચ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૩)

    22. Nasappaṭigho dhammo nasappaṭighassa dhammassa hetupaccayena paccayo. Nasappaṭigho dhammo naappaṭighassa dhammassa hetupaccayena paccayo. Nasappaṭigho dhammo nasappaṭighassa ca naappaṭighassa ca dhammassa hetupaccayena paccayo. (3)

    નસપ્પટિઘો ધમ્મો નસપ્પટિઘસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. નઅપ્પટિઘો ધમ્મો નસપ્પટિઘસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૨) (સંખિત્તં.)

    Nasappaṭigho dhammo nasappaṭighassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. Naappaṭigho dhammo nasappaṭighassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. (2) (Saṃkhittaṃ.)

    ૨૩. હેતુયા તીણિ, આરમ્મણે દ્વે, અધિપતિયા ચત્તારિ…પે॰… અવિગતે નવ.

    23. Hetuyā tīṇi, ārammaṇe dve, adhipatiyā cattāri…pe… avigate nava.

    ૧૧. રૂપીદુકં

    11. Rūpīdukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    ૨૪. નરૂપિં ધમ્મં પટિચ્ચ નરૂપી ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નરૂપિં ધમ્મં પટિચ્ચ નઅરૂપી ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નરૂપિં ધમ્મં પટિચ્ચ નરૂપી ચ નઅરૂપી ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    24. Narūpiṃ dhammaṃ paṭicca narūpī dhammo uppajjati hetupaccayā. Narūpiṃ dhammaṃ paṭicca naarūpī dhammo uppajjati hetupaccayā. Narūpiṃ dhammaṃ paṭicca narūpī ca naarūpī ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નઅરૂપિં ધમ્મં પટિચ્ચ નઅરૂપી ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા . નઅરૂપિં ધમ્મં પટિચ્ચ નરૂપી ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅરૂપિં ધમ્મં પટિચ્ચ નરૂપી ચ નઅરૂપી ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    Naarūpiṃ dhammaṃ paṭicca naarūpī dhammo uppajjati hetupaccayā . Naarūpiṃ dhammaṃ paṭicca narūpī dhammo uppajjati hetupaccayā. Naarūpiṃ dhammaṃ paṭicca narūpī ca naarūpī ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નરૂપિઞ્ચ નઅરૂપિઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નરૂપી ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નરૂપિઞ્ચ નઅરૂપિઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નઅરૂપી ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નરૂપિઞ્ચ નઅરૂપિઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નરૂપી ચ નઅરૂપી ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩) (સંખિત્તં.)

    Narūpiñca naarūpiñca dhammaṃ paṭicca narūpī dhammo uppajjati hetupaccayā. Narūpiñca naarūpiñca dhammaṃ paṭicca naarūpī dhammo uppajjati hetupaccayā. Narūpiñca naarūpiñca dhammaṃ paṭicca narūpī ca naarūpī ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3) (Saṃkhittaṃ.)

    ૨૫. હેતુયા નવ, આરમ્મણે તીણિ…પે॰… અવિગતે નવ.

    25. Hetuyā nava, ārammaṇe tīṇi…pe… avigate nava.

    (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ વિત્થારો.)

    (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha vitthāro.)

    ૧૨. લોકિયદુકં

    12. Lokiyadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    ૨૬. નલોકિયં ધમ્મં પટિચ્ચ નલોકિયો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નલોકિયં ધમ્મં પટિચ્ચ નલોકુત્તરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નલોકિયં ધમ્મં પટિચ્ચ નલોકિયો ચ નલોકુત્તરો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    26. Nalokiyaṃ dhammaṃ paṭicca nalokiyo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nalokiyaṃ dhammaṃ paṭicca nalokuttaro dhammo uppajjati hetupaccayā. Nalokiyaṃ dhammaṃ paṭicca nalokiyo ca nalokuttaro ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નલોકુત્તરં ધમ્મં પટિચ્ચ નલોકુત્તરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા.

    Nalokuttaraṃ dhammaṃ paṭicca nalokuttaro dhammo uppajjati hetupaccayā.

    નલોકિયઞ્ચ નલોકુત્તરઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નલોકુત્તરો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૨) (સંખિત્તં.)

    Nalokiyañca nalokuttarañca dhammaṃ paṭicca nalokuttaro dhammo uppajjati hetupaccayā. (2) (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા પઞ્ચ, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે પઞ્ચ. (સબ્બત્થ વિત્થારો.)

    Hetuyā pañca, ārammaṇe dve…pe… avigate pañca. (Sabbattha vitthāro.)

    ૧૩. કેનચિવિઞ્ઞેય્યદુકં

    13. Kenaciviññeyyadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    ૨૭. નકેનચિ વિઞ્ઞેય્યં ધમ્મં પટિચ્ચ નકેનચિ વિઞ્ઞેય્યો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નકેનચિ વિઞ્ઞેય્યં ધમ્મં પટિચ્ચ નનકેનચિ વિઞ્ઞેય્યો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નકેનચિ વિઞ્ઞેય્યં ધમ્મં પટિચ્ચ નકેનચિ વિઞ્ઞેય્યો ચ નનકેનચિ વિઞ્ઞેય્યો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    27. Nakenaci viññeyyaṃ dhammaṃ paṭicca nakenaci viññeyyo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nakenaci viññeyyaṃ dhammaṃ paṭicca nanakenaci viññeyyo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nakenaci viññeyyaṃ dhammaṃ paṭicca nakenaci viññeyyo ca nanakenaci viññeyyo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નનકેનચિ વિઞ્ઞેય્યં ધમ્મં પટિચ્ચ નનકેનચિ વિઞ્ઞેય્યો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Nanakenaci viññeyyaṃ dhammaṃ paṭicca nanakenaci viññeyyo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    નકેનચિ વિઞ્ઞેય્યઞ્ચ નનકેનચિ વિઞ્ઞેય્યઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નકેનચિ વિઞ્ઞેય્યો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ. (સંખિત્તં.)

    Nakenaci viññeyyañca nanakenaci viññeyyañca dhammaṃ paṭicca nakenaci viññeyyo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi. (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા નવ…પે॰… અવિગતે નવ. (સબ્બત્થ વિત્થારો.)

    Hetuyā nava…pe… avigate nava. (Sabbattha vitthāro.)

    ચૂળન્તરદુકં નિટ્ઠિતં.

    Cūḷantaradukaṃ niṭṭhitaṃ.

    ૧૪. આસવદુકં

    14. Āsavadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    ૨૮. નોઆસવં ધમ્મં પટિચ્ચ નોઆસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નોઆસવં ધમ્મં પટિચ્ચ નનોઆસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નોઆસવં ધમ્મં પટિચ્ચ નોઆસવો ચ નનોઆસવો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    28. Noāsavaṃ dhammaṃ paṭicca noāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. Noāsavaṃ dhammaṃ paṭicca nanoāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. Noāsavaṃ dhammaṃ paṭicca noāsavo ca nanoāsavo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નનોઆસવં ધમ્મં પટિચ્ચ નનોઆસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Nanoāsavaṃ dhammaṃ paṭicca nanoāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    નોઆસવઞ્ચ નનોઆસવઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નોઆસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નોઆસવઞ્ચ નનોઆસવઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નનોઆસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નોઆસવઞ્ચ નનોઆસવઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નોઆસવો ચ નનોઆસવો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩) (સંખિત્તં.)

    Noāsavañca nanoāsavañca dhammaṃ paṭicca noāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. Noāsavañca nanoāsavañca dhammaṃ paṭicca nanoāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. Noāsavañca nanoāsavañca dhammaṃ paṭicca noāsavo ca nanoāsavo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3) (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા નવ, આરમ્મણે નવ…પે॰… અવિગતે નવ (સબ્બત્થ વિત્થારો).

    Hetuyā nava, ārammaṇe nava…pe… avigate nava (sabbattha vitthāro).

    ૧૫. સાસવદુકં

    15. Sāsavadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    ૨૯. નસાસવં ધમ્મં પટિચ્ચ નસાસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા . નસાસવં ધમ્મં પટિચ્ચ નઅનાસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નસાસવં ધમ્મં પટિચ્ચ નસાસવો ચ નઅનાસવો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    29. Nasāsavaṃ dhammaṃ paṭicca nasāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā . Nasāsavaṃ dhammaṃ paṭicca naanāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nasāsavaṃ dhammaṃ paṭicca nasāsavo ca naanāsavo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નઅનાસવં ધમ્મં પટિચ્ચ નઅનાસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Naanāsavaṃ dhammaṃ paṭicca naanāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    નસાસવઞ્ચ નઅનાસવઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નઅનાસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Nasāsavañca naanāsavañca dhammaṃ paṭicca naanāsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા પઞ્ચ, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે પઞ્ચ (સબ્બત્થ વિત્થારો).

    Hetuyā pañca, ārammaṇe dve…pe… avigate pañca (sabbattha vitthāro).

    ૧૬. આસવસમ્પયુત્તદુકં

    16. Āsavasampayuttadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    ૩૦. નઆસવસમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ નઆસવસમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઆસવસમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ નઆસવવિપ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઆસવસમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ નઆસવસમ્પયુત્તો ચ નઆસવવિપ્પયુત્તો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    30. Naāsavasampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca naāsavasampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. Naāsavasampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca naāsavavippayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. Naāsavasampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca naāsavasampayutto ca naāsavavippayutto ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નઆસવવિપ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ નઆસવવિપ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઆસવવિપ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ નઆસવસમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઆસવવિપ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ નઆસવસમ્પયુત્તો ચ નઆસવવિપ્પયુત્તો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    Naāsavavippayuttaṃ dhammaṃ paṭicca naāsavavippayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. Naāsavavippayuttaṃ dhammaṃ paṭicca naāsavasampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. Naāsavavippayuttaṃ dhammaṃ paṭicca naāsavasampayutto ca naāsavavippayutto ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નઆસવસમ્પયુત્તઞ્ચ નઆસવવિપ્પયુત્તઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નઆસવસમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઆસવસમ્પયુત્તઞ્ચ નઆસવવિપ્પયુત્તઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નઆસવવિપ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઆસવસમ્પયુત્તઞ્ચ નઆસવવિપ્પયુત્તઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નઆસવસમ્પયુત્તો ચ નઆસવવિપ્પયુત્તો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩) (સંખિત્તં.)

    Naāsavasampayuttañca naāsavavippayuttañca dhammaṃ paṭicca naāsavasampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. Naāsavasampayuttañca naāsavavippayuttañca dhammaṃ paṭicca naāsavavippayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. Naāsavasampayuttañca naāsavavippayuttañca dhammaṃ paṭicca naāsavasampayutto ca naāsavavippayutto ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3) (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા નવ, આરમ્મણે છ…પે॰… અવિગતે નવ. (સબ્બત્થ વિત્થારો.)

    Hetuyā nava, ārammaṇe cha…pe… avigate nava. (Sabbattha vitthāro.)

    ૧૭. આસવસાસવદુકં

    17. Āsavasāsavadukaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    ૩૧. નઆસવઞ્ચેવ નઅનાસવઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નઆસવો ચેવ નઅનાસવો ચ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઆસવઞ્ચેવ નઅનાસવઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નઅનાસવો ચેવ નનો ચ આસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઆસવઞ્ચેવ નઅનાસવઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નોઆસવો ચેવ નઅનાસવો ચ નઅનાસવો ચેવ નનો ચ આસવો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    31. Naāsavañceva naanāsavañca dhammaṃ paṭicca naāsavo ceva naanāsavo ca dhammo uppajjati hetupaccayā. Naāsavañceva naanāsavañca dhammaṃ paṭicca naanāsavo ceva nano ca āsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. Naāsavañceva naanāsavañca dhammaṃ paṭicca noāsavo ceva naanāsavo ca naanāsavo ceva nano ca āsavo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નઅનાસવઞ્ચેવ નનો ચ આસવં ધમ્મં પટિચ્ચ નઅનાસવો ચેવ નનો ચ આસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅનાસવઞ્ચેવ નનો ચ આસવં ધમ્મં પટિચ્ચ નઆસવો ચેવ નઅનાસવો ચ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઅનાસવઞ્ચેવ નનો ચ આસવં ધમ્મં પટિચ્ચ નઆસવો ચેવ નઅનાસવો ચ નઅનાસવો ચેવ નનો ચ આસવો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    Naanāsavañceva nano ca āsavaṃ dhammaṃ paṭicca naanāsavo ceva nano ca āsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. Naanāsavañceva nano ca āsavaṃ dhammaṃ paṭicca naāsavo ceva naanāsavo ca dhammo uppajjati hetupaccayā. Naanāsavañceva nano ca āsavaṃ dhammaṃ paṭicca naāsavo ceva naanāsavo ca naanāsavo ceva nano ca āsavo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નઆસવઞ્ચેવ નઅનાસવઞ્ચ નઅનાસવઞ્ચેવ નનોઆસવઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નઆસવો ચેવ નઅનાસવો ચ ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઆસવઞ્ચેવ નઅનાસવઞ્ચ નઅનાસવઞ્ચેવ નનો ચ આસવં ધમ્મં પટિચ્ચ નઅનાસવો ચેવ નનો ચ આસવો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નઆસવઞ્ચેવ નઅનાસવઞ્ચ નઅનાસવઞ્ચેવ નનોઆસવઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નઆસવો ચેવ નઅનાસવો ચ નઅનાસવો ચેવ નનો ચ આસવો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩) (સંખિત્તં.)

    Naāsavañceva naanāsavañca naanāsavañceva nanoāsavañca dhammaṃ paṭicca naāsavo ceva naanāsavo ca dhammo uppajjati hetupaccayā. Naāsavañceva naanāsavañca naanāsavañceva nano ca āsavaṃ dhammaṃ paṭicca naanāsavo ceva nano ca āsavo dhammo uppajjati hetupaccayā. Naāsavañceva naanāsavañca naanāsavañceva nanoāsavañca dhammaṃ paṭicca naāsavo ceva naanāsavo ca naanāsavo ceva nano ca āsavo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3) (Saṃkhittaṃ.)
