Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પટ્ઠાનપાળિ • Paṭṭhānapāḷi

    ધમ્મપચ્ચનીયે દુકતિકપટ્ઠાનં

    Dhammapaccanīye dukatikapaṭṭhānaṃ

    ૧-૧. હેતુદુક-કુસલત્તિકં

    1-1. Hetuduka-kusalattikaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    . નહેતું નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા – નહેતું અકુસલં અબ્યાકતં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ તયો ખન્ધા ચિત્તસમુટ્ઠાનઞ્ચ રૂપં. નહેતું નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નનહેતું નકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા – નહેતૂ અકુસલે અબ્યાકતે ખન્ધે પટિચ્ચ હેતૂ. નહેતું નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નકુસલો ચ નનહેતુ નકુસલો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    1. Nahetuṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā – nahetuṃ akusalaṃ abyākataṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca tayo khandhā cittasamuṭṭhānañca rūpaṃ. Nahetuṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca nanahetuṃ nakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā – nahetū akusale abyākate khandhe paṭicca hetū. Nahetuṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nakusalo ca nanahetu nakusalo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નનહેતું નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નનહેતુ નકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નનહેતું નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નનહેતું નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નકુસલો ચ નનહેતુ નકુસલો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    Nanahetuṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca nanahetu nakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nanahetuṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nanahetuṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nakusalo ca nanahetu nakusalo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નહેતું નકુસલઞ્ચ નનહેતું નકુસલઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતું નકુસલઞ્ચ નનહેતું નકુસલઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નનહેતુ નકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતું નકુસલઞ્ચ નનહેતું નકુસલઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નકુસલો ચ નનહેતુ નકુસલો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩) (સંખિત્તં.)

    Nahetuṃ nakusalañca nanahetuṃ nakusalañca dhammaṃ paṭicca nahetu nakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuṃ nakusalañca nanahetuṃ nakusalañca dhammaṃ paṭicca nanahetu nakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuṃ nakusalañca nanahetuṃ nakusalañca dhammaṃ paṭicca nahetu nakusalo ca nanahetu nakusalo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3) (Saṃkhittaṃ.)

    . હેતુયા નવ…પે॰… અવિગતે નવ.

    2. Hetuyā nava…pe… avigate nava.

    નહેતુયા દ્વે.

    Nahetuyā dve.

    (સહજાતવારેપિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારેપિ સબ્બત્થ વિત્થારો.)

    (Sahajātavārepi…pe… sampayuttavārepi sabbattha vitthāro.)

    હેતુ-આરમ્મણપચ્ચયા

    Hetu-ārammaṇapaccayā

    . નનહેતુ નકુસલો ધમ્મો નનહેતુસ્સ નકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. નનહેતુ નકુસલો ધમ્મો નહેતુસ્સ નકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. નનહેતુ નકુસલો ધમ્મો નહેતુસ્સ નકુસલસ્સ ચ નનહેતુસ્સ નકુસલસ્સ ચ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૩)

    3. Nanahetu nakusalo dhammo nanahetussa nakusalassa dhammassa hetupaccayena paccayo. Nanahetu nakusalo dhammo nahetussa nakusalassa dhammassa hetupaccayena paccayo. Nanahetu nakusalo dhammo nahetussa nakusalassa ca nanahetussa nakusalassa ca dhammassa hetupaccayena paccayo. (3)

    નહેતુ નકુસલો ધમ્મો નહેતુસ્સ નકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. (સંખિત્તં.)

    Nahetu nakusalo dhammo nahetussa nakusalassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. (Saṃkhittaṃ.)

    . હેતુયા તીણિ, આરમ્મણે નવ…પે॰… અવિગતે નવ. (પઞ્હાવારં એવં વિત્થારેતબ્બં).

    4. Hetuyā tīṇi, ārammaṇe nava…pe… avigate nava. (Pañhāvāraṃ evaṃ vitthāretabbaṃ).

    . નહેતું નઅકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા – નહેતું કુસલં અબ્યાકતં એકં ખન્ધં પટિચ્ચ તયો ખન્ધા ચિત્તસમુટ્ઠાનઞ્ચ રૂપં…પે॰… દ્વે ખન્ધે…પે॰… નહેતું નઅકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નનહેતુ નઅકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા – નહેતૂ કુસલે અબ્યાકતે ખન્ધે પટિચ્ચ હેતૂ. નહેતું નઅકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅકુસલો ચ નનહેતુ નઅકુસલો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    5. Nahetuṃ naakusalaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā – nahetuṃ kusalaṃ abyākataṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca tayo khandhā cittasamuṭṭhānañca rūpaṃ…pe… dve khandhe…pe… nahetuṃ naakusalaṃ dhammaṃ paṭicca nanahetu naakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā – nahetū kusale abyākate khandhe paṭicca hetū. Nahetuṃ naakusalaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naakusalo ca nanahetu naakusalo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નનહેતું નઅકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નનહેતુ નઅકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નનહેતું નઅકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નનહેતું નઅકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅકુસલો ચ નનહેતુ નઅકુસલો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    Nanahetuṃ naakusalaṃ dhammaṃ paṭicca nanahetu naakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nanahetuṃ naakusalaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nanahetuṃ naakusalaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naakusalo ca nanahetu naakusalo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નહેતું નઅકુસલઞ્ચ નનહેતું નઅકુસલઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતું નઅકુસલઞ્ચ નનહેતું નઅકુસલઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નનહેતુ નઅકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા . નહેતું નઅકુસલઞ્ચ નનહેતું નઅકુસલઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅકુસલો ચ નનહેતુ નઅકુસલો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩) (સંખિત્તં).

    Nahetuṃ naakusalañca nanahetuṃ naakusalañca dhammaṃ paṭicca nahetu naakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuṃ naakusalañca nanahetuṃ naakusalañca dhammaṃ paṭicca nanahetu naakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā . Nahetuṃ naakusalañca nanahetuṃ naakusalañca dhammaṃ paṭicca nahetu naakusalo ca nanahetu naakusalo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3) (Saṃkhittaṃ).

    હેતુયા નવ…પે॰… અવિગતે નવ. (સબ્બત્થ નવ.)

    Hetuyā nava…pe… avigate nava. (Sabbattha nava.)

    . નહેતું નઅબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા – કુસલાકુસલં નહેતું એકં ખન્ધં પટિચ્ચ તયો ખન્ધા, તયો ખન્ધે પટિચ્ચ એકો ખન્ધો. નહેતું નઅબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ નનહેતુ નઅબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતું નઅબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅબ્યાકતો ચ નનહેતુ નઅબ્યાકતો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    6. Nahetuṃ naabyākataṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naabyākato dhammo uppajjati hetupaccayā – kusalākusalaṃ nahetuṃ ekaṃ khandhaṃ paṭicca tayo khandhā, tayo khandhe paṭicca eko khandho. Nahetuṃ naabyākataṃ dhammaṃ paṭicca nanahetu naabyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuṃ naabyākataṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naabyākato ca nanahetu naabyākato ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નનહેતું નઅબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ નનહેતુ નઅબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Nanahetuṃ naabyākataṃ dhammaṃ paṭicca nanahetu naabyākato dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    નહેતું નઅબ્યાકતઞ્ચ નનહેતું નઅબ્યાકતઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતું નઅબ્યાકતઞ્ચ નનહેતું નઅબ્યાકતઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નનહેતુ નઅબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતું નઅબ્યાકતઞ્ચ નનહેતું નઅબ્યાકતઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅબ્યાકતો ચ નનહેતુ નઅબ્યાકતો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩) (સંખિત્તં.)

    Nahetuṃ naabyākatañca nanahetuṃ naabyākatañca dhammaṃ paṭicca nahetu naabyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuṃ naabyākatañca nanahetuṃ naabyākatañca dhammaṃ paṭicca nanahetu naabyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuṃ naabyākatañca nanahetuṃ naabyākatañca dhammaṃ paṭicca nahetu naabyākato ca nanahetu naabyākato ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3) (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા નવ…પે॰… અવિગતે નવ. (સબ્બત્થ નવ.)

    Hetuyā nava…pe… avigate nava. (Sabbattha nava.)

    ૧-૨ હેતુદુક-વેદનાત્તિકં

    1-2 Hetuduka-vedanāttikaṃ

    . નહેતું નસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતું નસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ નનહેતુ નસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (સંખિત્તં.)

    7. Nahetuṃ nasukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nasukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuṃ nasukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca nanahetu nasukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા નવ. (સબ્બત્થ નવ.)

    Hetuyā nava. (Sabbattha nava.)

    . નહેતું નદુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નદુક્ખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (સંખિત્તં.)

    8. Nahetuṃ nadukkhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nadukkhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા નવ. (સબ્બત્થ નવ.)

    Hetuyā nava. (Sabbattha nava.)

    . નહેતું નઅદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅદુક્ખમસુખાય વેદનાય સમ્પયુત્તો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (સંખિત્તં.)

    9. Nahetuṃ naadukkhamasukhāya vedanāya sampayuttaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naadukkhamasukhāya vedanāya sampayutto dhammo uppajjati hetupaccayā. (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા નવ. (સબ્બત્થ નવ.)

    Hetuyā nava. (Sabbattha nava.)

    ૧-૩-૯. હેતુદુક-વિપાકાદિત્તિકાનિ

    1-3-9. Hetuduka-vipākādittikāni

    ૧૦. નહેતું નવિપાકં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    10. Nahetuṃ navipākaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નવિપાકધમ્મધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ navipākadhammadhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નનેવવિપાકનવિપાકધમ્મધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ nanevavipākanavipākadhammadhammaṃ paṭicca…pe….

    ૧૧. નહેતું નઉપાદિન્નુપાદાનિયં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    11. Nahetuṃ naupādinnupādāniyaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નઅનુપાદિન્નુપાદાનિયં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ naanupādinnupādāniyaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નઅનુપાદિન્નઅનુપાદાનિયં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ naanupādinnaanupādāniyaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    ૧૨. નહેતું નસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    12. Nahetuṃ nasaṃkiliṭṭhasaṃkilesikaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નઅસંકિલિટ્ઠસંકિલેસિકં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ naasaṃkiliṭṭhasaṃkilesikaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નઅસંકિલિટ્ઠઅસંકિલેસિકં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ naasaṃkiliṭṭhaasaṃkilesikaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    ૧૩. નહેતું નસવિતક્કસવિચારં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    13. Nahetuṃ nasavitakkasavicāraṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નઅવિતક્કવિચારમત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ naavitakkavicāramattaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નઅવિતક્કઅવિચારં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ naavitakkaavicāraṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    ૧૪. નહેતું નપીતિસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    14. Nahetuṃ napītisahagataṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નસુખસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ nasukhasahagataṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નઉપેક્ખાસહગતં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ naupekkhāsahagataṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    ૧૫. નહેતું નદસ્સનેન પહાતબ્બં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    15. Nahetuṃ nadassanena pahātabbaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નભાવનાય પહાતબ્બં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ nabhāvanāya pahātabbaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નનેવદસ્સનેન નભાવનાય પહાતબ્બં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ nanevadassanena nabhāvanāya pahātabbaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    ૧૬. નહેતું નદસ્સનેન પહાતબ્બહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    16. Nahetuṃ nadassanena pahātabbahetukaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નભાવનાય પહાતબ્બહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ nabhāvanāya pahātabbahetukaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નનેવદસ્સનેન નભાવનાય પહાતબ્બહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ nanevadassanena nabhāvanāya pahātabbahetukaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    ૧-૧૦-૨૧. હેતુદુક-આચયગામાદિત્તિકાનિ

    1-10-21. Hetuduka-ācayagāmādittikāni

    ૧૭. નહેતું નઆચયગામિં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    17. Nahetuṃ naācayagāmiṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નઅપચયગામિં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ naapacayagāmiṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નનેવઆચયગામિં નાપચયગામિં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ nanevaācayagāmiṃ nāpacayagāmiṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    ૧૮. નહેતું નસેક્ખં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    18. Nahetuṃ nasekkhaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નઅસેક્ખં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ naasekkhaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નનેવસેક્ખનાસેક્ખં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ nanevasekkhanāsekkhaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    ૧૯. નહેતું નપરિત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    19. Nahetuṃ naparittaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નમહગ્ગતં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ namahaggataṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નઅપ્પમાણં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ naappamāṇaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    ૨૦. નહેતું નપરિત્તારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    20. Nahetuṃ naparittārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નમહગ્ગતારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ namahaggatārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નઅપ્પમાણારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ naappamāṇārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    ૨૧. નહેતું નહીનં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    21. Nahetuṃ nahīnaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નમજ્ઝિમં ધમ્મં પટિચ્ચ …પે॰….

    Nahetuṃ namajjhimaṃ dhammaṃ paṭicca …pe….

    નહેતું નપણીતં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ napaṇītaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    ૨૨. નહેતું નમિચ્છત્તનિયતં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    22. Nahetuṃ namicchattaniyataṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નસમ્મત્તનિયતં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ nasammattaniyataṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નઅનિયતં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ naaniyataṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    ૨૩. નહેતું નમગ્ગારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    23. Nahetuṃ namaggārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નમગ્ગહેતુકં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ namaggahetukaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નમગ્ગાધિપતિં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ namaggādhipatiṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    ૨૪. નહેતું નઅનુપ્પન્નં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    24. Nahetuṃ naanuppannaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નઉપ્પાદિં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ nauppādiṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    ૨૫. નહેતું નઅતીતં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    25. Nahetuṃ naatītaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નઅનાગતં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ naanāgataṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    ૨૬. નહેતું નઅતીતારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    26. Nahetuṃ naatītārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નઅનાગતારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ naanāgatārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નપચ્ચુપ્પન્નારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ napaccuppannārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    ૨૭. નહેતું નઅજ્ઝત્તં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    27. Nahetuṃ naajjhattaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નબહિદ્ધા ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ nabahiddhā dhammaṃ paṭicca…pe….

    ૨૮. નહેતું નઅજ્ઝત્તારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    28. Nahetuṃ naajjhattārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    નહેતું નબહિદ્ધારમ્મણં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    Nahetuṃ nabahiddhārammaṇaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    ૧-૨૨. હેતુદુક-સનિદસ્સનત્તિકં

    1-22. Hetuduka-sanidassanattikaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    ૨૯. નહેતું નસનિદસ્સનસપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નસનિદસ્સનસપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતું નસનિદસ્સનસપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ નનહેતુ નસનિદસ્સનસપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતું નસનિદસ્સનસપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નસનિદસ્સનસપ્પટિઘો ચ નનહેતુ નસનિદસ્સનસપ્પટિઘો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    29. Nahetuṃ nasanidassanasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nasanidassanasappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuṃ nasanidassanasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca nanahetu nasanidassanasappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuṃ nasanidassanasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nasanidassanasappaṭigho ca nanahetu nasanidassanasappaṭigho ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નનહેતું નસનિદસ્સનસપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ નનહેતુ નસનિદસ્સનસપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નનહેતું નસનિદસ્સનસપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નસનિદસ્સનસપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નનહેતું નસનિદસ્સનસપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નસનિદસ્સનસપ્પટિઘો ચ નનહેતુ નસનિદસ્સનસપ્પટિઘો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    Nanahetuṃ nasanidassanasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca nanahetu nasanidassanasappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā. Nanahetuṃ nasanidassanasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nasanidassanasappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā. Nanahetuṃ nasanidassanasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nasanidassanasappaṭigho ca nanahetu nasanidassanasappaṭigho ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નહેતું નસનિદસ્સનસપ્પટિઘઞ્ચ નનહેતું નસનિદસ્સનસપ્પટિઘઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નસનિદસ્સનસપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતું નસનિદસ્સનસપ્પટિઘઞ્ચ નનહેતું નસનિદસ્સનસપ્પટિઘઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નનહેતુ નસનિદસ્સનસપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતું નસનિદસ્સનસપ્પટિઘઞ્ચ નનહેતું નસનિદસ્સનસપ્પટિઘઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નસનિદસ્સનસપ્પટિઘો ચ નનહેતુ નસનિદસ્સનસપ્પટિઘો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩) (સંખિત્તં.)

    Nahetuṃ nasanidassanasappaṭighañca nanahetuṃ nasanidassanasappaṭighañca dhammaṃ paṭicca nahetu nasanidassanasappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuṃ nasanidassanasappaṭighañca nanahetuṃ nasanidassanasappaṭighañca dhammaṃ paṭicca nanahetu nasanidassanasappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuṃ nasanidassanasappaṭighañca nanahetuṃ nasanidassanasappaṭighañca dhammaṃ paṭicca nahetu nasanidassanasappaṭigho ca nanahetu nasanidassanasappaṭigho ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3) (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા નવ…પે॰… અવિગતે નવ. (સબ્બત્થ નવ.)

    Hetuyā nava…pe… avigate nava. (Sabbattha nava.)

    ૩૦. નહેતું નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતું નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ નનહેતુ નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતું નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘો ચ નનહેતુ નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    30. Nahetuṃ naanidassanasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naanidassanasappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuṃ naanidassanasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca nanahetu naanidassanasappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuṃ naanidassanasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naanidassanasappaṭigho ca nanahetu naanidassanasappaṭigho ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નનહેતું નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ નનહેતુ નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નનહેતું નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નનહેતું નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘો ચ નનહેતુ નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    Nanahetuṃ naanidassanasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca nanahetu naanidassanasappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā. Nanahetuṃ naanidassanasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naanidassanasappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā. Nanahetuṃ naanidassanasappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naanidassanasappaṭigho ca nanahetu naanidassanasappaṭigho ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નહેતું નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘઞ્ચ નનહેતું નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતું નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘઞ્ચ નનહેતું નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નનહેતુ નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતું નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘઞ્ચ નનહેતું નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘો ચ નનહેતુ નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩) (સંખિત્તં.)

    Nahetuṃ naanidassanasappaṭighañca nanahetuṃ naanidassanasappaṭighañca dhammaṃ paṭicca nahetu naanidassanasappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuṃ naanidassanasappaṭighañca nanahetuṃ naanidassanasappaṭighañca dhammaṃ paṭicca nanahetu naanidassanasappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuṃ naanidassanasappaṭighañca nanahetuṃ naanidassanasappaṭighañca dhammaṃ paṭicca nahetu naanidassanasappaṭigho ca nanahetu naanidassanasappaṭigho ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3) (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા નવ…પે॰… અવિગતે નવ. (સહજાતવારેપિ…પે॰… સમ્પયુત્તવારેપિ સબ્બત્થ વિત્થારો.)

    Hetuyā nava…pe… avigate nava. (Sahajātavārepi…pe… sampayuttavārepi sabbattha vitthāro.)

    હેતુ-આરમ્મણપચ્ચયા

    Hetu-ārammaṇapaccayā

    ૩૧. નનહેતુ નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘો ધમ્મો નનહેતુસ્સ નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. નનહેતુ નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘો ધમ્મો નહેતુસ્સ નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. નનહેતુ નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘો ધમ્મો નહેતુસ્સ નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘસ્સ ચ નનહેતુસ્સ નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘસ્સ ચ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો. (૩)

    31. Nanahetu naanidassanasappaṭigho dhammo nanahetussa naanidassanasappaṭighassa dhammassa hetupaccayena paccayo. Nanahetu naanidassanasappaṭigho dhammo nahetussa naanidassanasappaṭighassa dhammassa hetupaccayena paccayo. Nanahetu naanidassanasappaṭigho dhammo nahetussa naanidassanasappaṭighassa ca nanahetussa naanidassanasappaṭighassa ca dhammassa hetupaccayena paccayo. (3)

    નહેતુ નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘો ધમ્મો નહેતુસ્સ નઅનિદસ્સનસપ્પટિઘસ્સ ધમ્મસ્સ આરમ્મણપચ્ચયેન પચ્ચયો. (સંખિત્તં.)

    Nahetu naanidassanasappaṭigho dhammo nahetussa naanidassanasappaṭighassa dhammassa ārammaṇapaccayena paccayo. (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા તીણિ, આરમ્મણે નવ…પે॰… ઉપનિસ્સયે નવ, પુરેજાતે પચ્છાજાતે તીણિ, આસેવને નવ, કમ્મે તીણિ, વિપાકે નવ, આહારે તીણિ, ઇન્દ્રિયે નવ, ઝાને તીણિ, મગ્ગે સમ્પયુત્તે નવ, વિપ્પયુત્તે પઞ્ચ…પે॰… અવિગતે નવ. (પઞ્હાવારં એવં વિત્થારેતબ્બં.)

    Hetuyā tīṇi, ārammaṇe nava…pe… upanissaye nava, purejāte pacchājāte tīṇi, āsevane nava, kamme tīṇi, vipāke nava, āhāre tīṇi, indriye nava, jhāne tīṇi, magge sampayutte nava, vippayutte pañca…pe… avigate nava. (Pañhāvāraṃ evaṃ vitthāretabbaṃ.)

    ૩૨. નહેતું નઅનિદસ્સનઅપ્પટિઘં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅનિદસ્સનઅપ્પટિઘો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    32. Nahetuṃ naanidassanaappaṭighaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naanidassanaappaṭigho dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા એકં. (સબ્બત્થ વિત્થારો.)

    Hetuyā ekaṃ. (Sabbattha vitthāro.)

    ૨-૩-૧. સહેતુકદુકાદિ-કુસલત્તિકં

    2-3-1. Sahetukadukādi-kusalattikaṃ

    ૩૩. નસહેતુકં નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નસહેતુકો નકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા – વિચિકિચ્છાસહગતં ઉદ્ધચ્ચસહગતં મોહં પટિચ્ચ ચિત્તસમુટ્ઠાનં રૂપં, એકં મહાભૂતં પટિચ્ચ તયો મહાભૂતા…પે॰… દ્વે મહાભૂતે…પે॰… નસહેતુકં નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નઅહેતુકો નકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા – વિચિકિચ્છાસહગતં ઉદ્ધચ્ચસહગતં મોહં પટિચ્ચ સમ્પયુત્તકા ખન્ધા; પટિસન્ધિક્ખણે વત્થું પટિચ્ચ સહેતુકા ખન્ધા. નસહેતુકં નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નસહેતુકો નકુસલો ચ નઅહેતુકો નકુસલો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    33. Nasahetukaṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca nasahetuko nakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā – vicikicchāsahagataṃ uddhaccasahagataṃ mohaṃ paṭicca cittasamuṭṭhānaṃ rūpaṃ, ekaṃ mahābhūtaṃ paṭicca tayo mahābhūtā…pe… dve mahābhūte…pe… nasahetukaṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca naahetuko nakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā – vicikicchāsahagataṃ uddhaccasahagataṃ mohaṃ paṭicca sampayuttakā khandhā; paṭisandhikkhaṇe vatthuṃ paṭicca sahetukā khandhā. Nasahetukaṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca nasahetuko nakusalo ca naahetuko nakusalo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નઅહેતુકં નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નઅહેતુકો નકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Naahetukaṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca naahetuko nakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    નસહેતુકં નકુસલઞ્ચ નઅહેતુકં નકુસલઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નસહેતુકો નકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ. (સંખિત્તં.)

    Nasahetukaṃ nakusalañca naahetukaṃ nakusalañca dhammaṃ paṭicca nasahetuko nakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi. (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા નવ.

    Hetuyā nava.

    ૩૪. નસહેતુકં નઅકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નસહેતુકો નઅકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    34. Nasahetukaṃ naakusalaṃ dhammaṃ paṭicca nasahetuko naakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    નઅહેતુકં નઅકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નઅહેતુકો નઅકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Naahetukaṃ naakusalaṃ dhammaṃ paṭicca naahetuko naakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    નસહેતુકં નઅકુસલઞ્ચ નઅહેતુકં નઅકુસલઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નસહેતુકો નઅકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ. (સંખિત્તં.)

    Nasahetukaṃ naakusalañca naahetukaṃ naakusalañca dhammaṃ paṭicca nasahetuko naakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi. (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા નવ.

    Hetuyā nava.

    ૩૫. નસહેતુકં નઅબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ નઅહેતુકો નઅબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    35. Nasahetukaṃ naabyākataṃ dhammaṃ paṭicca naahetuko naabyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    નઅહેતુકં નઅબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ નઅહેતુકો નઅબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    Naahetukaṃ naabyākataṃ dhammaṃ paṭicca naahetuko naabyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    નસહેતુકં નઅબ્યાકતઞ્ચ નઅહેતુકં નઅબ્યાકતઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નઅહેતુકો નઅબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Nasahetukaṃ naabyākatañca naahetukaṃ naabyākatañca dhammaṃ paṭicca naahetuko naabyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા તીણિ.

    Hetuyā tīṇi.

    (હેતુસમ્પયુત્તદુકં સહેતુકદુકસદિસં.)

    (Hetusampayuttadukaṃ sahetukadukasadisaṃ.)

    ૪-૫-૧. હેતુસહેતુકદુકાદિ-કુસલત્તિકં

    4-5-1. Hetusahetukadukādi-kusalattikaṃ

    ૩૬. નહેતુઞ્ચેવ નઅહેતુકઞ્ચ નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ ચેવ નઅહેતુકો ચ નકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતુઞ્ચેવ નઅહેતુકઞ્ચ નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નઅહેતુકો ચેવ નન ચ હેતુ નકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નહેતુઞ્ચેવ નઅહેતુકઞ્ચ નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ ચેવ નઅહેતુકો ચ નકુસલો ચ નઅહેતુકો ચેવ નન ચ હેતુ નકુસલો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩)

    36. Nahetuñceva naahetukañca nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu ceva naahetuko ca nakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuñceva naahetukañca nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca naahetuko ceva nana ca hetu nakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nahetuñceva naahetukañca nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu ceva naahetuko ca nakusalo ca naahetuko ceva nana ca hetu nakusalo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3)

    નઅહેતુકઞ્ચેવ નન ચ હેતું નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નઅહેતુકો ચેવ નન ચ હેતુ નકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Naahetukañceva nana ca hetuṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca naahetuko ceva nana ca hetu nakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    નહેતુઞ્ચેવ નઅહેતુકઞ્ચ નકુસલઞ્ચ નઅહેતુકઞ્ચેવ નન ચ હેતું નકુસલઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ ચેવ નઅહેતુકો ચ નકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ. (સંખિત્તં.)

    Nahetuñceva naahetukañca nakusalañca naahetukañceva nana ca hetuṃ nakusalañca dhammaṃ paṭicca nahetu ceva naahetuko ca nakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi. (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા નવ.

    Hetuyā nava.

    ૩૭. નહેતુઞ્ચેવ નઅહેતુકઞ્ચ નઅકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ ચેવ નઅહેતુકો ચ નઅકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (સંખિત્તં.)

    37. Nahetuñceva naahetukañca naakusalaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu ceva naahetuko ca naakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા નવ.

    Hetuyā nava.

    ૩૮. નહેતુઞ્ચેવ નઅહેતુકઞ્ચ નઅબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ ચેવ નઅહેતુકો ચ નઅબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (સંખિત્તં.)

    38. Nahetuñceva naahetukañca naabyākataṃ dhammaṃ paṭicca nahetu ceva naahetuko ca naabyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા નવ.

    Hetuyā nava.

    (હેતુહેતુસમ્પયુત્તદુકં હેતુસહેતુકદુકસદિસં.)

    (Hetuhetusampayuttadukaṃ hetusahetukadukasadisaṃ.)

    ૬-૧. નહેતુસહેતુકદુક-કુસલત્તિકં

    6-1. Nahetusahetukaduka-kusalattikaṃ

    ૩૯. નહેતું નસહેતુકં નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નસહેતુકો નકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (સંખિત્તં.)

    39. Nahetuṃ nasahetukaṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nasahetuko nakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા નવ.

    Hetuyā nava.

    ૪૦. નહેતું નસહેતુકં નઅકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નસહેતુકો નઅકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (સંખિત્તં.)

    40. Nahetuṃ nasahetukaṃ naakusalaṃ dhammaṃ paṭicca nahetu nasahetuko naakusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. (Saṃkhittaṃ.)

    હેતુયા નવ.

    Hetuyā nava.

    ૪૧. નહેતું નઅહેતુકં નઅબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ નહેતુ નઅહેતુકો નઅબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (એકપઞ્હમેવ. એતેન ઉપાયેન કુસલાકુસલદુકં કુસલત્તિકમેવ એત્થ વટ્ટતિ.)

    41. Nahetuṃ naahetukaṃ naabyākataṃ dhammaṃ paṭicca nahetu naahetuko naabyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. (Ekapañhameva. Etena upāyena kusalākusaladukaṃ kusalattikameva ettha vaṭṭati.)

    ૭-૧૩-૧. ચૂળન્તરદુકાનિ-કુસલત્તિકં

    7-13-1. Cūḷantaradukāni-kusalattikaṃ

    ૪૨. નઅપચ્ચયં નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰…. (સબ્બત્થ એકં.) નઅસઙ્ખતં નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰….

    42. Naapaccayaṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca…pe…. (Sabbattha ekaṃ.) Naasaṅkhataṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca…pe….

    ૪૩. નસનિદસ્સનં નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ….

    43. Nasanidassanaṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca….

    ૪૪. નસપ્પટિઘં નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰… નઅપ્પટિઘં નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ….

    44. Nasappaṭighaṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca…pe… naappaṭighaṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca….

    ૪૫. નરૂપિં નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰… નઅરૂપિં નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ ….

    45. Narūpiṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca…pe… naarūpiṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca ….

    ૪૬. નલોકિયં નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰… નલોકુત્તરં નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ….

    46. Nalokiyaṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca…pe… nalokuttaraṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca….

    ૪૭. નકેનચિ વિઞ્ઞેય્યં નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰… નનકેનચિ વિઞ્ઞેય્યં નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ….

    47. Nakenaci viññeyyaṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca…pe… nanakenaci viññeyyaṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca….

    ૧૪-૧૯-૧. આસવગોચ્છક-કુસલત્તિકં

    14-19-1. Āsavagocchaka-kusalattikaṃ

    ૪૮. નઆસવં નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰… નનોઆસવં નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ….

    48. Naāsavaṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca…pe… nanoāsavaṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca….

    ૪૯. નસાસવં નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰… નઅનાસવં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ….

    49. Nasāsavaṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca…pe… naanāsavaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca….

    ૫૦. નઆસવસમ્પયુત્તં નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰… નઆસવવિપ્પયુત્તં નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ….

    50. Naāsavasampayuttaṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca…pe… naāsavavippayuttaṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca….

    ૫૧. નઆસવઞ્ચેવ નઅનાસવઞ્ચ નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰… નઅનાસવઞ્ચેવ નનો ચ આસવં નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ….

    51. Naāsavañceva naanāsavañca nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca…pe… naanāsavañceva nano ca āsavaṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca….

    ૫૨. નઆસવઞ્ચેવ નઆસવવિપ્પયુત્તઞ્ચ નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰… નઆસવવિપ્પયુત્તઞ્ચેવ નનો ચ આસવં નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ….

    52. Naāsavañceva naāsavavippayuttañca nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca…pe… naāsavavippayuttañceva nano ca āsavaṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca….

    ૫૩. આસવવિપ્પયુત્તં નસાસવં નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰… આસવવિપ્પયુત્તં નઅનાસવં નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ….

    53. Āsavavippayuttaṃ nasāsavaṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca…pe… āsavavippayuttaṃ naanāsavaṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca….

    ૨૦-૫૪-૧. છગોચ્છકાનિ-કુસલત્તિકં

    20-54-1. Chagocchakāni-kusalattikaṃ

    ૫૪. નોસઞ્ઞોજનં નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰… નનોસઞ્ઞોજનં નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ….

    54. Nosaññojanaṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca…pe… nanosaññojanaṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca….

    ૫૫. નોગન્થં નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ…પે॰… નોઓઘં…પે॰… નોયોગં…પે॰… નોનીવરણં.

    55. Noganthaṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca…pe… nooghaṃ…pe… noyogaṃ…pe… nonīvaraṇaṃ.

    નોપરામાસં નકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ….

    Noparāmāsaṃ nakusalaṃ dhammaṃ paṭicca….
