Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૨. ધમ્મપાલત્થેરગાથા

    2. Dhammapālattheragāthā

    ૨૦૩.

    203.

    ‘‘યો હવે દહરો ભિક્ખુ, યુઞ્જતિ બુદ્ધસાસને;

    ‘‘Yo have daharo bhikkhu, yuñjati buddhasāsane;

    જાગરો સ હિ સુત્તેસુ 1, અમોઘં તસ્સ જીવિતં.

    Jāgaro sa hi suttesu 2, amoghaṃ tassa jīvitaṃ.

    ૨૦૪.

    204.

    ‘‘તસ્મા સદ્ધઞ્ચ સીલઞ્ચ, પસાદં ધમ્મદસ્સનં;

    ‘‘Tasmā saddhañca sīlañca, pasādaṃ dhammadassanaṃ;

    અનુયુઞ્જેથ મેધાવી, સરં બુદ્ધાન સાસન’’ન્તિ.

    Anuyuñjetha medhāvī, saraṃ buddhāna sāsana’’nti.

    … ધમ્મપાલો થેરો….

    … Dhammapālo thero….







    Footnotes:
    1. પતિસુત્તેસુ (સી॰ ક॰)
    2. patisuttesu (sī. ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૨. ધમ્મપાલત્થેરગાથાવણ્ણના • 2. Dhammapālattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact