Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ચૂળવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Cūḷavagga-aṭṭhakathā

    ધમ્મિકાધમ્મિકપાતિમોક્ખટ્ઠપનકથા

    Dhammikādhammikapātimokkhaṭṭhapanakathā

    ૩૮૭. અમૂલિકાય સીલવિપત્તિયા પાતિમોક્ખં ઠપેતિ અકતાયાતિ તેન પુગ્ગલેન સા વિપત્તિ કતા વા હોતુ અકતા વા, પાતિમોક્ખટ્ઠપનકસ્સ સઞ્ઞાઅમૂલિકવસેન અમૂલિકા હોતિ. કતાકતાયાતિ કતઞ્ચ અકતઞ્ચ ઉભયં ગહેત્વા વુત્તં.

    387.Amūlikāyasīlavipattiyā pātimokkhaṃ ṭhapeti akatāyāti tena puggalena sā vipatti katā vā hotu akatā vā, pātimokkhaṭṭhapanakassa saññāamūlikavasena amūlikā hoti. Katākatāyāti katañca akatañca ubhayaṃ gahetvā vuttaṃ.

    ધમ્મિકં સામગ્ગિં ન ઉપેતીતિ કમ્મં કોપેતુકામતાય સઙ્ઘસ્સ કમ્મે કરીયમાને નેવ આગચ્છતિ, ન છન્દં દેતિ, સમ્મુખીભૂતોવ પટિક્કોસતિ, તેન દુક્કટં આપજ્જતિ. ઇચ્ચસ્સાપિ સાપત્તિકસ્સેવ પાતિમોક્ખં ઠપિતં હોતિ. પચ્ચાદિયતીતિ ‘‘પુન કાતબ્બં કમ્મ’’ન્તિ પચ્ચાદિયતિ, તેન ઉક્કોટનકેન પાચિત્તિયં આપજ્જતિ. ઇચ્ચસ્સાપિ સાપત્તિકસ્સેવ પાતિમોક્ખં ઠપિતં હોતિ.

    Dhammikaṃ sāmaggiṃ na upetīti kammaṃ kopetukāmatāya saṅghassa kamme karīyamāne neva āgacchati, na chandaṃ deti, sammukhībhūtova paṭikkosati, tena dukkaṭaṃ āpajjati. Iccassāpi sāpattikasseva pātimokkhaṃ ṭhapitaṃ hoti. Paccādiyatīti ‘‘puna kātabbaṃ kamma’’nti paccādiyati, tena ukkoṭanakena pācittiyaṃ āpajjati. Iccassāpi sāpattikasseva pātimokkhaṃ ṭhapitaṃ hoti.

    ધમ્મિકાધમ્મિકપાતિમોક્ખટ્ઠપનકથા નિટ્ઠિતા.

    Dhammikādhammikapātimokkhaṭṭhapanakathā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ચૂળવગ્ગપાળિ • Cūḷavaggapāḷi / ૫. ધમ્મિકાધમ્મિકપાતિમોક્ખટ્ઠપનં • 5. Dhammikādhammikapātimokkhaṭṭhapanaṃ

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ધમ્મિકાધમ્મિકપાતિમોક્ખટ્ઠપનકથાવણ્ણના • Dhammikādhammikapātimokkhaṭṭhapanakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / પાતિમોક્ખસવનારહકથાદિવણ્ણના • Pātimokkhasavanārahakathādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૫. ધમ્મિકાધમ્મિકપાતિમોક્ખટ્ઠપનકથા • 5. Dhammikādhammikapātimokkhaṭṭhapanakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact