Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૫. ધમ્મિકાધમ્મિકપાતિમોક્ખટ્ઠપનકથા

    5. Dhammikādhammikapātimokkhaṭṭhapanakathā

    ૩૮૭. તેન પુગ્ગલેનાતિ તેન ચુદિતકેન પુગ્ગલેન. સા વિપત્તીતિ સીલવિપત્તિઆદિસઙ્ખાતા સા વિપત્તિ. સઞ્ઞાઅમૂલિકવસેનાતિ ‘‘કતા’’ ઇતિ સઞ્ઞાય અમૂલિકવસેન. કતઞ્ચાતિ એકન્તેન કતઞ્ચ. અકતઞ્ચાતિ એકન્તેન અકતઞ્ચ.

    387.Tena puggalenāti tena cuditakena puggalena. Sā vipattīti sīlavipattiādisaṅkhātā sā vipatti. Saññāamūlikavasenāti ‘‘katā’’ iti saññāya amūlikavasena. Katañcāti ekantena katañca. Akatañcāti ekantena akatañca.

    કોપેતુકામતાય નેવ આગચ્છતીતિ સમ્બન્ધો. તેનાતિ અનાગમનાદિકારણેન. આપજ્જતીતિ પાતિમોક્ખટ્ઠપનકો આપજ્જતિ. ઇચ્ચસ્સાપીતિ ઇતિ એવં અસ્સ પાતિમોક્ખટ્ઠપનકસ્સાપિ . પચ્ચાદિયતીતિ પતિ આદિયતિ, ‘‘અકતં કમ્મં, પુન કાતબ્બં કમ્મ’’ન્તિઆદિના પુન આદીયતિ, પુન આરભતીતિ અત્થો.

    Kopetukāmatāya neva āgacchatīti sambandho. Tenāti anāgamanādikāraṇena. Āpajjatīti pātimokkhaṭṭhapanako āpajjati. Iccassāpīti iti evaṃ assa pātimokkhaṭṭhapanakassāpi . Paccādiyatīti pati ādiyati, ‘‘akataṃ kammaṃ, puna kātabbaṃ kamma’’ntiādinā puna ādīyati, puna ārabhatīti attho.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ચૂળવગ્ગપાળિ • Cūḷavaggapāḷi / ૫. ધમ્મિકાધમ્મિકપાતિમોક્ખટ્ઠપનં • 5. Dhammikādhammikapātimokkhaṭṭhapanaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ચૂળવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Cūḷavagga-aṭṭhakathā / ધમ્મિકાધમ્મિકપાતિમોક્ખટ્ઠપનકથા • Dhammikādhammikapātimokkhaṭṭhapanakathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ધમ્મિકાધમ્મિકપાતિમોક્ખટ્ઠપનકથાવણ્ણના • Dhammikādhammikapātimokkhaṭṭhapanakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact