Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ચૂળવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Cūḷavagga-aṭṭhakathā

    ધમ્મિકપાતિમોક્ખટ્ઠપનકથા

    Dhammikapātimokkhaṭṭhapanakathā

    ૩૮૮. યેહિ આકારેહિ યેહિ લિઙ્ગેહિ યેહિ નિમિત્તેહીતિ એત્થ મગ્ગેનમગ્ગપટિપાદનાદીસુ આકારાદિસઞ્ઞા વેદિતબ્બા. તેન દિટ્ઠેન તેન સુતેન તાય પરિસઙ્કાયાતિ એત્થ દિટ્ઠઞ્ચ સુતઞ્ચ પાળિયં આગતમેવ. સચે પન તેહિ દિટ્ઠસુતેહિ પરિસઙ્કં ઉપ્પાદેય્ય, તં સન્ધાય વુત્તં ‘‘તાય પરિસઙ્કાયા’’તિ.

    388.Yehi ākārehi yehi liṅgehi yehi nimittehīti ettha maggenamaggapaṭipādanādīsu ākārādisaññā veditabbā. Tena diṭṭhena tena sutena tāya parisaṅkāyāti ettha diṭṭhañca sutañca pāḷiyaṃ āgatameva. Sace pana tehi diṭṭhasutehi parisaṅkaṃ uppādeyya, taṃ sandhāya vuttaṃ ‘‘tāya parisaṅkāyā’’ti.

    ધમ્મિકપાતિમોક્ખટ્ઠપનકથા નિટ્ઠિતા.

    Dhammikapātimokkhaṭṭhapanakathā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ચૂળવગ્ગપાળિ • Cūḷavaggapāḷi / ૬. ધમ્મિકપાતિમોક્ખટ્ઠપનં • 6. Dhammikapātimokkhaṭṭhapanaṃ

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / પાતિમોક્ખસવનારહકથાદિવણ્ણના • Pātimokkhasavanārahakathādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૬. ધમ્મિકપાતિમોક્ખટ્ઠપનકથા • 6. Dhammikapātimokkhaṭṭhapanakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact