Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૭-૮. ધનસુત્તાદિવણ્ણના

    7-8. Dhanasuttādivaṇṇanā

    ૪૭-૪૮. સત્તમે સદ્ધાતિ મગ્ગેનાગતા સદ્ધા. સીલઞ્ચ યસ્સ કલ્યાણન્તિ કલ્યાણસીલં નામ અરિયસાવકસ્સ અરિયકન્તં સીલં વુચ્ચતિ. તત્થ કિઞ્ચાપિ અરિયસાવકસ્સ એકસીલમ્પિ અકન્તં નામ નત્થિ, ઇમસ્મિં પનત્થે ભવન્તરેપિ અપ્પહીનં પઞ્ચસીલં અધિપ્પેતં. અટ્ઠમં ઉત્તાનમેવ.

    47-48. Sattame saddhāti maggenāgatā saddhā. Sīlañca yassa kalyāṇanti kalyāṇasīlaṃ nāma ariyasāvakassa ariyakantaṃ sīlaṃ vuccati. Tattha kiñcāpi ariyasāvakassa ekasīlampi akantaṃ nāma natthi, imasmiṃ panatthe bhavantarepi appahīnaṃ pañcasīlaṃ adhippetaṃ. Aṭṭhamaṃ uttānameva.

    ધનસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dhanasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૭. ધનસુત્તં • 7. Dhanasuttaṃ
    ૮. અલબ્ભનીયઠાનસુત્તં • 8. Alabbhanīyaṭhānasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૮. અલબ્ભનીયઠાનસુત્તવણ્ણના • 8. Alabbhanīyaṭhānasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact