Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૪. ધનિયત્થેરગાથા

    4. Dhaniyattheragāthā

    ૨૨૮.

    228.

    ‘‘સુખં ચે જીવિતું ઇચ્છે, સામઞ્ઞસ્મિં અપેક્ખવા;

    ‘‘Sukhaṃ ce jīvituṃ icche, sāmaññasmiṃ apekkhavā;

    સઙ્ઘિકં નાતિમઞ્ઞેય્ય, ચીવરં પાનભોજનં.

    Saṅghikaṃ nātimaññeyya, cīvaraṃ pānabhojanaṃ.

    ૨૨૯.

    229.

    ‘‘સુખં ચે જીવિતું ઇચ્છે, સામઞ્ઞસ્મિં અપેક્ખવા;

    ‘‘Sukhaṃ ce jīvituṃ icche, sāmaññasmiṃ apekkhavā;

    અહિ મૂસિકસોબ્ભંવ, સેવેથ સયનાસનં.

    Ahi mūsikasobbhaṃva, sevetha sayanāsanaṃ.

    ૨૩૦.

    230.

    ‘‘સુખં ચે જીવિતું ઇચ્છે, સામઞ્ઞસ્મિં અપેક્ખવા;

    ‘‘Sukhaṃ ce jīvituṃ icche, sāmaññasmiṃ apekkhavā;

    ઇતરીતરેન તુસ્સેય્ય, એકધમ્મઞ્ચ ભાવયે’’તિ.

    Itarītarena tusseyya, ekadhammañca bhāvaye’’ti.

    … ધનિયો થેરો….

    … Dhaniyo thero….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૪. ધનિયત્થેરગાથાવણ્ણના • 4. Dhaniyattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact