Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā

    ૮. દુબ્બણ્ણકરણસિક્ખાપદવણ્ણના

    8. Dubbaṇṇakaraṇasikkhāpadavaṇṇanā

    ૩૬૮. અટ્ઠમે ‘‘ચમ્મકારનીલં નામ પકતિનીલ’’ન્તિ તીસુપિ ગણ્ઠિપદેસુ વુત્તં. ગણ્ઠિપદે પન ‘‘ચમ્મકારા ઉદકે તિપુમલં અયગૂથઞ્ચ પક્ખિપિત્વા ચમ્મં કાળં કરોન્તિ, તં ચમ્મકારનીલ’’ન્તિ વુત્તં. સેસમેત્થ ઉત્તાનમેવ. વુત્તપ્પકારસ્સ ચીવરસ્સ અકતકપ્પતા, અનટ્ઠચીવરાદિતા, નિવાસનં વા પારુપનં વાતિ ઇમાનિ પનેત્થ તીણિ અઙ્ગાનિ.

    368. Aṭṭhame ‘‘cammakāranīlaṃ nāma pakatinīla’’nti tīsupi gaṇṭhipadesu vuttaṃ. Gaṇṭhipade pana ‘‘cammakārā udake tipumalaṃ ayagūthañca pakkhipitvā cammaṃ kāḷaṃ karonti, taṃ cammakāranīla’’nti vuttaṃ. Sesamettha uttānameva. Vuttappakārassa cīvarassa akatakappatā, anaṭṭhacīvarāditā, nivāsanaṃ vā pārupanaṃ vāti imāni panettha tīṇi aṅgāni.

    દુબ્બણ્ણકરણસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dubbaṇṇakaraṇasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૬. સુરાપાનવગ્ગો • 6. Surāpānavaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૮. દુબ્બણ્ણકરણસિક્ખાપદવણ્ણના • 8. Dubbaṇṇakaraṇasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ૮. દુબ્બણ્ણકરણસિક્ખાપદવણ્ણના • 8. Dubbaṇṇakaraṇasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૮. દુબ્બણ્ણકરણસિક્ખાપદવણ્ણના • 8. Dubbaṇṇakaraṇasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૮. દુબ્બણ્ણકરણસિક્ખાપદં • 8. Dubbaṇṇakaraṇasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact