Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    (૨૩) ૩. દુચ્ચરિતવગ્ગો

    (23) 3. Duccaritavaggo

    ૧. દુચ્ચરિતસુત્તં

    1. Duccaritasuttaṃ

    ૨૨૧. ‘‘ચત્તારિમાનિ , ભિક્ખવે, વચીદુચ્ચરિતાનિ. કતમાનિ ચત્તારિ? મુસાવાદો, પિસુણા વાચા, ફરુસા વાચા, સમ્ફપ્પલાપો – ઇમાનિ ખો, ભિક્ખવે, ચત્તારિ વચીદુચ્ચરિતાનિ. ચત્તારિમાનિ, ભિક્ખવે, વચીસુચરિતાનિ. કતમાનિ ચત્તારિ? સચ્ચવાચા, અપિસુણા વાચા, સણ્હા વાચા, મન્તવાચા 1 – ઇમાનિ ખો, ભિક્ખવે, ચત્તારિ વચીસુચરિતાની’’તિ. પઠમં.

    221. ‘‘Cattārimāni , bhikkhave, vacīduccaritāni. Katamāni cattāri? Musāvādo, pisuṇā vācā, pharusā vācā, samphappalāpo – imāni kho, bhikkhave, cattāri vacīduccaritāni. Cattārimāni, bhikkhave, vacīsucaritāni. Katamāni cattāri? Saccavācā, apisuṇā vācā, saṇhā vācā, mantavācā 2 – imāni kho, bhikkhave, cattāri vacīsucaritānī’’ti. Paṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. મન્તા વાચા (સી॰ સ્યા॰ કં॰ પી॰)
    2. mantā vācā (sī. syā. kaṃ. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / (૨૩) ૩. દુચ્ચરિતવગ્ગવણ્ણના • (23) 3. Duccaritavaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / (૨૩) ૩. દુચ્ચરિતવગ્ગવણ્ણના • (23) 3. Duccaritavaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact