Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) |
(૨૩) ૩. દુચ્ચરિતવગ્ગવણ્ણના
(23) 3. Duccaritavaggavaṇṇanā
૨૨૧-૨૩૧. તતિયસ્સ પઠમાદીનિ ઉત્તાનત્થાનેવ. ચિન્તાકવીતિઆદીસુ વત્થુઅનુસન્ધિઉભયમેવ ચિરેન ચિન્તેત્વા કરણવસેન ચિન્તાકવિ વેદિતબ્બો. કિઞ્ચિ સુત્વા સુતેન અસ્સુતં અનુસન્ધેત્વા કરણવસેન સુતકવિ, કિઞ્ચિ અત્થં ઉપધારેત્વા તસ્સ સઙ્ખિપનવિત્થારણાદિવસેન અત્થકવિ યંકિઞ્ચિ પરેન કતં કબ્બં નાટકં વા દિસ્વા તંસદિસમેવ અઞ્ઞં અત્તનો ઠાનુપ્પત્તિકપ્પટિભાનેન કરણવસેન પટિભાનકવિ વેદિતબ્બો.
221-231. Tatiyassa paṭhamādīni uttānatthāneva. Cintākavītiādīsu vatthuanusandhiubhayameva cirena cintetvā karaṇavasena cintākavi veditabbo. Kiñci sutvā sutena assutaṃ anusandhetvā karaṇavasena sutakavi, kiñci atthaṃ upadhāretvā tassa saṅkhipanavitthāraṇādivasena atthakavi yaṃkiñci parena kataṃ kabbaṃ nāṭakaṃ vā disvā taṃsadisameva aññaṃ attano ṭhānuppattikappaṭibhānena karaṇavasena paṭibhānakavi veditabbo.
દુચ્ચરિતવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Duccaritavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
૧. દુચ્ચરિતસુત્તં • 1. Duccaritasuttaṃ
૨. દિટ્ઠિસુત્તં • 2. Diṭṭhisuttaṃ
૩. અકતઞ્ઞુતાસુત્તં • 3. Akataññutāsuttaṃ
૪. પાણાતિપાતીસુત્તં • 4. Pāṇātipātīsuttaṃ
૫. પઠમમગ્ગસુત્તં • 5. Paṭhamamaggasuttaṃ
૬. દુતિયમગ્ગસુત્તં • 6. Dutiyamaggasuttaṃ
૭. પઠમવોહારપથસુત્તં • 7. Paṭhamavohārapathasuttaṃ
૮. દુતિયવોહારપથસુત્તં • 8. Dutiyavohārapathasuttaṃ
૯. અહિરિકસુત્તં • 9. Ahirikasuttaṃ
૧૦. દુપ્પઞ્ઞસુત્તં • 10. Duppaññasuttaṃ
૧૧. કવિસુત્તં • 11. Kavisuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / (૨૩) ૩. દુચ્ચરિતવગ્ગવણ્ણના • (23) 3. Duccaritavaggavaṇṇanā