Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૮. અરહત્તવગ્ગો

    8. Arahattavaggo

    ૧-૩. દુક્ખસુત્તાદિવણ્ણના

    1-3. Dukkhasuttādivaṇṇanā

    ૭૫-૭૭. અટ્ઠમસ્સ પઠમાદીસુ નત્થિ વત્તબ્બં. તતિયે તિવિધં કુહનવત્થુન્તિ પચ્ચયપ્પટિસેવનસામન્તજપ્પનઇરિયાપથપ્પવત્તનસઙ્ખાતં તિવિધં કુહનવત્થું. ઉક્ખિપિત્વાતિ ‘‘મહાકુટુમ્બિકો મહાનાવિકો મહાદાનપતી’’તિઆદિના પગ્ગણ્હિત્વા લપનં. અવક્ખિપિત્વાતિ ‘‘કિં ઇમસ્સ જીવિતં, બીજભોજનો નામાય’’ન્તિ હીળેત્વા લપનં.

    75-77. Aṭṭhamassa paṭhamādīsu natthi vattabbaṃ. Tatiye tividhaṃ kuhanavatthunti paccayappaṭisevanasāmantajappanairiyāpathappavattanasaṅkhātaṃ tividhaṃ kuhanavatthuṃ. Ukkhipitvāti ‘‘mahākuṭumbiko mahānāviko mahādānapatī’’tiādinā paggaṇhitvā lapanaṃ. Avakkhipitvāti ‘‘kiṃ imassa jīvitaṃ, bījabhojano nāmāya’’nti hīḷetvā lapanaṃ.

    દુક્ખસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dukkhasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૧. દુક્ખસુત્તં • 1. Dukkhasuttaṃ
    ૨. અરહત્તસુત્તં • 2. Arahattasuttaṃ
    ૩. ઉત્તરિમનુસ્સધમ્મસુત્તં • 3. Uttarimanussadhammasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)
    ૧. દુક્ખસુત્તવણ્ણના • 1. Dukkhasuttavaṇṇanā
    ૨. અરહત્તસુત્તવણ્ણના • 2. Arahattasuttavaṇṇanā
    ૩. ઉત્તરિમનુસ્સધમ્મસુત્તવણ્ણના • 3. Uttarimanussadhammasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact