Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૫૦. દુમ્મેધજાતકં

    50. Dummedhajātakaṃ

    ૫૦.

    50.

    દુમ્મેધાનં સહસ્સેન, યઞ્ઞો મે ઉપયાચિતો;

    Dummedhānaṃ sahassena, yañño me upayācito;

    ઇદાનિ ખોહં યજિસ્સામિ, બહુ 1 અધમ્મિકો જનોતિ.

    Idāni khohaṃ yajissāmi, bahu 2 adhammiko janoti.

    દુમ્મેધજાતકં દસમં.

    Dummedhajātakaṃ dasamaṃ.

    અત્થકામવગ્ગો પઞ્ચમો.

    Atthakāmavaggo pañcamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    અથ મિત્તક માતુ કપોતવરો, તથા વેળૂક એળમૂગો રોહિણી;

    Atha mittaka mātu kapotavaro, tathā veḷūka eḷamūgo rohiṇī;

    કપિ વારુણિ ચેતચરા ચ પુન, તથા તારક યઞ્ઞવરેન દસાતિ.

    Kapi vāruṇi cetacarā ca puna, tathā tāraka yaññavarena dasāti.

    પઠમો પણ્ણાસકો.

    Paṭhamo paṇṇāsako.







    Footnotes:
    1. બહૂ (સી॰ પી॰), બહું (ક॰)
    2. bahū (sī. pī.), bahuṃ (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૫૦] ૧૦. દુમ્મેધજાતકવણ્ણના • [50] 10. Dummedhajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact