Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi |
૧૨૨. દુમ્મેધજાતકં
122. Dummedhajātakaṃ
૧૨૨.
122.
યસં લદ્ધાન દુમ્મેધો, અનત્થં ચરતિ અત્તનો;
Yasaṃ laddhāna dummedho, anatthaṃ carati attano;
અત્તનો ચ પરેસઞ્ચ, હિંસાય પટિપજ્જતીતિ.
Attano ca paresañca, hiṃsāya paṭipajjatīti.
દુમ્મેધજાતકં દુતિયં.
Dummedhajātakaṃ dutiyaṃ.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૨૨] ૨. દુમ્મેધજાતકવણ્ણના • [122] 2. Dummedhajātakavaṇṇanā