Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૧૦. (દુતિય)-દેવસભત્થેરગાથા

    10. (Dutiya)-devasabhattheragāthā

    ૧૦૦.

    100.

    ‘‘સમ્મપ્પધાનસમ્પન્નો, સતિપટ્ઠાનગોચરો;

    ‘‘Sammappadhānasampanno, satipaṭṭhānagocaro;

    વિમુત્તિકુસુમસઞ્છન્નો, પરિનિબ્બિસ્સત્યનાસવો’’તિ.

    Vimuttikusumasañchanno, parinibbissatyanāsavo’’ti.

    … દેવસભો થેરો….

    … Devasabho thero….

    વગ્ગો દસમો નિટ્ઠિતો.

    Vaggo dasamo niṭṭhito.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    પરિપુણ્ણકો ચ વિજયો, એરકો મેત્તજી મુનિ;

    Paripuṇṇako ca vijayo, erako mettajī muni;

    ચક્ખુપાલો ખણ્ડસુમનો, તિસ્સો ચ અભયો તથા;

    Cakkhupālo khaṇḍasumano, tisso ca abhayo tathā;

    ઉત્તિયો ચ મહાપઞ્ઞો, થેરો દેવસભોપિ ચાતિ.

    Uttiyo ca mahāpañño, thero devasabhopi cāti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૧૦. (દુતિય) દેવસભત્થેરગાથાવણ્ણના • 10. (Dutiya) devasabhattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact