Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૯. દુતિયઅભબ્બટ્ઠાનસુત્તં

    9. Dutiyaabhabbaṭṭhānasuttaṃ

    ૯૩. ‘‘છયિમાનિ, ભિક્ખવે, અભબ્બટ્ઠાનાનિ. કતમાનિ છ? અભબ્બો દિટ્ઠિસમ્પન્નો પુગ્ગલો કઞ્ચિ 1 સઙ્ખારં નિચ્ચતો ઉપગન્તું, અભબ્બો દિટ્ઠિસમ્પન્નો પુગ્ગલો કઞ્ચિ સઙ્ખારં સુખતો ઉપગન્તું, અભબ્બો દિટ્ઠિસમ્પન્નો પુગ્ગલો કઞ્ચિ ધમ્મં અત્તતો ઉપગન્તું, અભબ્બો દિટ્ઠિસમ્પન્નો પુગ્ગલો આનન્તરિયં કમ્મં 2 કાતું, અભબ્બો દિટ્ઠિસમ્પન્નો પુગ્ગલો કોતૂહલમઙ્ગલેન સુદ્ધિં પચ્ચાગન્તું , અભબ્બો દિટ્ઠિસમ્પન્નો પુગ્ગલો ઇતો બહિદ્ધા દક્ખિણેય્યં ગવેસિતું. ઇમાનિ ખો, ભિક્ખવે, છ અભબ્બટ્ઠાનાની’’તિ. નવમં.

    93. ‘‘Chayimāni, bhikkhave, abhabbaṭṭhānāni. Katamāni cha? Abhabbo diṭṭhisampanno puggalo kañci 3 saṅkhāraṃ niccato upagantuṃ, abhabbo diṭṭhisampanno puggalo kañci saṅkhāraṃ sukhato upagantuṃ, abhabbo diṭṭhisampanno puggalo kañci dhammaṃ attato upagantuṃ, abhabbo diṭṭhisampanno puggalo ānantariyaṃ kammaṃ 4 kātuṃ, abhabbo diṭṭhisampanno puggalo kotūhalamaṅgalena suddhiṃ paccāgantuṃ , abhabbo diṭṭhisampanno puggalo ito bahiddhā dakkhiṇeyyaṃ gavesituṃ. Imāni kho, bhikkhave, cha abhabbaṭṭhānānī’’ti. Navamaṃ.







    Footnotes:
    1. કિઞ્ચિ (ક॰) વિભ॰ ૮૦૯; મ॰ નિ॰ ૩.૧૨૭
    2. આનન્તરિયકમ્મં (સી॰), અનન્તરિયકમ્મં (સ્યા॰ પી॰) અ॰ નિ॰ ૪.૧૬૨ પસ્સિતબ્બં
    3. kiñci (ka.) vibha. 809; ma. ni. 3.127
    4. ānantariyakammaṃ (sī.), anantariyakammaṃ (syā. pī.) a. ni. 4.162 passitabbaṃ



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૮-૧૧. અભબ્બટ્ઠાનસુત્તચતુક્કવણ્ણના • 8-11. Abhabbaṭṭhānasuttacatukkavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૨-૧૧. આવરણસુત્તાદિવણ્ણના • 2-11. Āvaraṇasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact