Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૨. દુતિયઆહુનેય્યસુત્તવણ્ણના

    2. Dutiyaāhuneyyasuttavaṇṇanā

    ૨-૪. દુતિયે અનેકવિહિતં ઇદ્ધિવિધન્તિઆદીનિ વિસુદ્ધિમગ્ગે વુત્તાનેવ. આસવાનં ખયા અનાસવન્તિ આસવાનં ખયેન અનાસવં, ન ચક્ખુવિઞ્ઞાણાદીનં વિય અભાવેનાતિ. ઇમસ્મિં સુત્તે ખીણાસવસ્સ અભિઞ્ઞા પટિપાટિયા કથિતા. તતિયચતુત્થેસુ ખીણાસવો કથિતો.

    2-4. Dutiye anekavihitaṃ iddhividhantiādīni visuddhimagge vuttāneva. Āsavānaṃ khayā anāsavanti āsavānaṃ khayena anāsavaṃ, na cakkhuviññāṇādīnaṃ viya abhāvenāti. Imasmiṃ sutte khīṇāsavassa abhiññā paṭipāṭiyā kathitā. Tatiyacatutthesu khīṇāsavo kathito.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૨. દુતિયઆહુનેય્યસુત્તં • 2. Dutiyaāhuneyyasuttaṃ
    ૩. ઇન્દ્રિયસુત્તં • 3. Indriyasuttaṃ
    ૪. બલસુત્તં • 4. Balasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૨-૭. દુતિયઆહુનેય્યસુત્તાદિવણ્ણના • 2-7. Dutiyaāhuneyyasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact