Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૮. દુતિયઅનુરુદ્ધસુત્તવણ્ણના

    8. Dutiyaanuruddhasuttavaṇṇanā

    ૧૩૧. અટ્ઠમે ઇદં તે માનસ્મિન્તિ અયં તે નવવિધેન વડ્ઢિતમાનોતિ અત્થો. ઇદં તે ઉદ્ધચ્ચસ્મિન્તિ ઇદં તવ ઉદ્ધચ્ચં ચિત્તસ્સ ઉદ્ધતભાવો. ઇદં તે કુક્કુચ્ચસ્મિન્તિ ઇદં તવ કુક્કુચ્ચં.

    131. Aṭṭhame idaṃ te mānasminti ayaṃ te navavidhena vaḍḍhitamānoti attho. Idaṃ te uddhaccasminti idaṃ tava uddhaccaṃ cittassa uddhatabhāvo. Idaṃte kukkuccasminti idaṃ tava kukkuccaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૮. દુતિયઅનુરુદ્ધસુત્તં • 8. Dutiyaanuruddhasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૮. દુતિયઅનુરુદ્ધસુત્તવણ્ણના • 8. Dutiyaanuruddhasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact