Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૮. દુતિયઅનુરુદ્ધસુત્તવણ્ણના

    8. Dutiyaanuruddhasuttavaṇṇanā

    ૧૩૧. અટ્ઠમે ઇદં તે માનસ્મિન્તિ એત્થ માનસ્મિન્તિ પચ્ચત્તે ભુમ્મવચનં. ઇદન્તિ ચ લિઙ્ગવિપલ્લાસેન નપુંસકનિદ્દેસો કતોતિ આહ ‘‘અયં તે નવવિધેન વડ્ઢિતમાનો’’તિ. સેસેસુપિ એસેવ નયો.

    131. Aṭṭhame idaṃ te mānasminti ettha mānasminti paccatte bhummavacanaṃ. Idanti ca liṅgavipallāsena napuṃsakaniddeso katoti āha ‘‘ayaṃ te navavidhena vaḍḍhitamāno’’ti. Sesesupi eseva nayo.

    દુતિયઅનુરુદ્ધસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dutiyaanuruddhasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૮. દુતિયઅનુરુદ્ધસુત્તં • 8. Dutiyaanuruddhasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૮. દુતિયઅનુરુદ્ધસુત્તવણ્ણના • 8. Dutiyaanuruddhasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact