Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૮. દુતિયબન્ધનસુત્તં

    8. Dutiyabandhanasuttaṃ

    ૧૮. ‘‘અટ્ઠહિ, ભિક્ખવે, આકારેહિ પુરિસો ઇત્થિં બન્ધતિ. કતમેહિ અટ્ઠહિ? રુણ્ણેન, ભિક્ખવે, પુરિસો ઇત્થિં બન્ધતિ; હસિતેન, ભિક્ખવે, પુરિસો ઇત્થિં બન્ધતિ; ભણિતેન, ભિક્ખવે, પુરિસો ઇત્થિં બન્ધતિ; આકપ્પેન, ભિક્ખવે, પુરિસો ઇત્થિં બન્ધતિ; વનભઙ્ગેન, ભિક્ખવે, પુરિસો ઇત્થિં બન્ધતિ; ગન્ધેન, ભિક્ખવે, પુરિસો ઇત્થિં બન્ધતિ; રસેન, ભિક્ખવે , પુરિસો ઇત્થિં બન્ધતિ; ફસ્સેન, ભિક્ખવે, પુરિસો ઇત્થિં બન્ધતિ. ઇમેહિ ખો, ભિક્ખવે, અટ્ઠહાકારેહિ પુરિસો ઇત્થિં બન્ધતિ. તે, ભિક્ખવે, સત્તા સુબદ્ધા, યે ફસ્સેન બદ્ધા’’તિ. અટ્ઠમં.

    18. ‘‘Aṭṭhahi, bhikkhave, ākārehi puriso itthiṃ bandhati. Katamehi aṭṭhahi? Ruṇṇena, bhikkhave, puriso itthiṃ bandhati; hasitena, bhikkhave, puriso itthiṃ bandhati; bhaṇitena, bhikkhave, puriso itthiṃ bandhati; ākappena, bhikkhave, puriso itthiṃ bandhati; vanabhaṅgena, bhikkhave, puriso itthiṃ bandhati; gandhena, bhikkhave, puriso itthiṃ bandhati; rasena, bhikkhave , puriso itthiṃ bandhati; phassena, bhikkhave, puriso itthiṃ bandhati. Imehi kho, bhikkhave, aṭṭhahākārehi puriso itthiṃ bandhati. Te, bhikkhave, sattā subaddhā, ye phassena baddhā’’ti. Aṭṭhamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૭-૮. બન્ધનસુત્તદ્વયવણ્ણના • 7-8. Bandhanasuttadvayavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૫-૮. મલસુત્તાદિવણ્ણના • 5-8. Malasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact