Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૨. દુતિયચક્કાનુવત્તનસુત્તવણ્ણના

    2. Dutiyacakkānuvattanasuttavaṇṇanā

    ૧૩૨. દુતિયે પિતરા પવત્તિતં ચક્કન્તિ ચક્કવત્તિમ્હિ પબ્બજિતે વા કાલકતે વા ચક્કરતનં સત્તાહમત્તં ઠત્વા અન્તરધાયતિ, કથમેસ તં અનુપ્પવત્તેતિ નામ? પિતુ પવેણિયં ઠત્વા ચક્કવત્તિવત્તં પૂરેત્વા ચક્કવત્તિરજ્જં કારેન્તોપિ પિતરા પવત્તિતમેવ અનુપ્પવત્તેતિ નામ.

    132. Dutiye pitarā pavattitaṃ cakkanti cakkavattimhi pabbajite vā kālakate vā cakkaratanaṃ sattāhamattaṃ ṭhatvā antaradhāyati, kathamesa taṃ anuppavatteti nāma? Pitu paveṇiyaṃ ṭhatvā cakkavattivattaṃ pūretvā cakkavattirajjaṃ kārentopi pitarā pavattitameva anuppavatteti nāma.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૨. દુતિયચક્કાનુવત્તનસુત્તં • 2. Dutiyacakkānuvattanasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૨. દુતિયચક્કાનુવત્તનસુત્તવણ્ણના • 2. Dutiyacakkānuvattanasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact