Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૨. દુતિયચેતોવિમુત્તિફલસુત્તવણ્ણના

    2. Dutiyacetovimuttiphalasuttavaṇṇanā

    ૭૨. દુતિયે અનિચ્ચસઞ્ઞાતિ ખન્ધપઞ્ચકં હુત્વા અભાવાકારેન અનિચ્ચન્તિ ઉપ્પજ્જનકસઞ્ઞા. અનિચ્ચે દુક્ખસઞ્ઞાતિ યદનિચ્ચં, તં પટિપીળનાકારેન દુક્ખન્તિ ઉપ્પજ્જનકસઞ્ઞા. દુક્ખે અનત્તસઞ્ઞાતિ યં દુક્ખં, તં અવસવત્તનાકારેન અનત્તાતિ ઉપ્પજ્જનકસઞ્ઞા. સેસં હેટ્ઠા વુત્તનયમેવ. ઇમેસુ પન દ્વીસુપિ સુત્તેસુ વિપસ્સનાફલં નામ કથિતન્તિ.

    72. Dutiye aniccasaññāti khandhapañcakaṃ hutvā abhāvākārena aniccanti uppajjanakasaññā. Anicce dukkhasaññāti yadaniccaṃ, taṃ paṭipīḷanākārena dukkhanti uppajjanakasaññā. Dukkhe anattasaññāti yaṃ dukkhaṃ, taṃ avasavattanākārena anattāti uppajjanakasaññā. Sesaṃ heṭṭhā vuttanayameva. Imesu pana dvīsupi suttesu vipassanāphalaṃ nāma kathitanti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૨. દુતિયચેતોવિમુત્તિફલસુત્તં • 2. Dutiyacetovimuttiphalasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૨. પઠમચેતોવિમુત્તિફલસુત્તાદિવણ્ણના • 1-2. Paṭhamacetovimuttiphalasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact