Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ધમ્મસઙ્ગણી-મૂલટીકા • Dhammasaṅgaṇī-mūlaṭīkā

    દુતિયચિત્તાદિવણ્ણના

    Dutiyacittādivaṇṇanā

    ૧૪૬. સપ્પયોગેનાતિ લીનસ્સ ચિત્તસ્સ ઉસ્સાહનપયોગસહિતેન. સઉપાયેનાતિ કુસલસ્સ કરણાકરણેસુ આદીનવાનિસંસપચ્ચવેક્ખણં પરેહિ ઉસ્સાહનન્તિ એવમાદિઉપાયસહિતેન.

    146. Sappayogenāti līnassa cittassa ussāhanapayogasahitena. Saupāyenāti kusalassa karaṇākaraṇesu ādīnavānisaṃsapaccavekkhaṇaṃ parehi ussāhananti evamādiupāyasahitena.

    ૧૫૬-૧૫૯. મહાઅટ્ઠકથાયં અનુઞ્ઞાતા નાતિસમાહિતાય ભાવનાયાતિ યેવાપનકેહિપિ નિબ્બિસેસતં દસ્સેતિ.

    156-159. Mahāaṭṭhakathāyaṃ anuññātā nātisamāhitāya bhāvanāyāti yevāpanakehipi nibbisesataṃ dasseti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / ધમ્મસઙ્ગણીપાળિ • Dhammasaṅgaṇīpāḷi / કામાવચરકુસલં • Kāmāvacarakusalaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / ધમ્મસઙ્ગણિ-અટ્ઠકથા • Dhammasaṅgaṇi-aṭṭhakathā
    દુતિયચિત્તં • Dutiyacittaṃ
    છટ્ઠચિત્તાદિ • Chaṭṭhacittādi

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / ધમ્મસઙ્ગણી-અનુટીકા • Dhammasaṅgaṇī-anuṭīkā / સુઞ્ઞતવારાદિવણ્ણના • Suññatavārādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact