Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) |
૭-૧૦. દુતિયકાલસુત્તાદિવણ્ણના
7-10. Dutiyakālasuttādivaṇṇanā
૧૪૭-૧૫૦. સત્તમે પરમત્થતો અવિજ્જમાનસભાવસ્સ કાલસ્સ ભાવનાદિયોગો ન સમ્ભવતીતિ આહ ‘‘કાલાતિ તસ્મિં તસ્મિં કાલે ધમ્મસ્સવનાદિવસેન પવત્તાનં કુસલધમ્માનં એતં અધિવચન’’ન્તિ. કાલસહચરિતા હિ કુસલા ધમ્મા ઇધ કાલ-સદ્દેન ગહિતા અપરસ્સ અસમ્ભવતો. અટ્ઠમાદીનિ ઉત્તાનત્થાનેવ.
147-150. Sattame paramatthato avijjamānasabhāvassa kālassa bhāvanādiyogo na sambhavatīti āha ‘‘kālāti tasmiṃ tasmiṃ kāle dhammassavanādivasena pavattānaṃ kusaladhammānaṃ etaṃ adhivacana’’nti. Kālasahacaritā hi kusalā dhammā idha kāla-saddena gahitā aparassa asambhavato. Aṭṭhamādīni uttānatthāneva.
દુતિયકાલસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Dutiyakālasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.
આભાવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Ābhāvaggavaṇṇanā niṭṭhitā.
તતિયપણ્ણાસકં નિટ્ઠિતં.
Tatiyapaṇṇāsakaṃ niṭṭhitaṃ.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
૭. દુતિયકાલસુત્તં • 7. Dutiyakālasuttaṃ
૮. દુચ્ચરિતસુત્તં • 8. Duccaritasuttaṃ
૯. સુચરિતસુત્તં • 9. Sucaritasuttaṃ
૧૦. સારસુત્તં • 10. Sārasuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)
૭. દુતિયકાલસુત્તવણ્ણના • 7. Dutiyakālasuttavaṇṇanā
૯-૧૦. સુચરિતસુત્તાદિવણ્ણના • 9-10. Sucaritasuttādivaṇṇanā