Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૧૦. દુતિયમરણસ્સતિસુત્તવણ્ણના

    10. Dutiyamaraṇassatisuttavaṇṇanā

    ૨૦. દસમે પતિગતાયાતિ પટિપન્નાય. ઇતિ પટિસઞ્ચિક્ખતીતિ એવં પચ્ચવેક્ખતિ. સો મમસ્સ અન્તરાયોતિ એત્થ તિવિધો અન્તરાયો જીવિતન્તરાયો, સમણધમ્મન્તરાયો, પુથુજ્જનકાલકિરિયં કરોન્તસ્સ સગ્ગન્તરાયો ચેવ મગ્ગન્તરાયો ચાતિ. તં સબ્બમ્પિ સન્ધાયેવમાહ. બ્યાપજ્જેય્યાતિ અજિણ્ણકાદિવસેન વિપજ્જેય્ય. અધિમત્તોતિ બલવા. છન્દોતિ કત્તુકમ્યતાછન્દો. વાયામોતિ પયોગવીરિયં. ઉસ્સાહોતિ ઉસ્સાપનવીરિયં. ઉસ્સોળ્હીતિ સમ્પાદનવીરિયં. અપ્પટિવાનીતિ અનુક્કણ્ઠના અપ્પટિસઙ્ઘરણા. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનત્થમેવાતિ.

    20. Dasame patigatāyāti paṭipannāya. Iti paṭisañcikkhatīti evaṃ paccavekkhati. So mamassa antarāyoti ettha tividho antarāyo jīvitantarāyo, samaṇadhammantarāyo, puthujjanakālakiriyaṃ karontassa saggantarāyo ceva maggantarāyo cāti. Taṃ sabbampi sandhāyevamāha. Byāpajjeyyāti ajiṇṇakādivasena vipajjeyya. Adhimattoti balavā. Chandoti kattukamyatāchando. Vāyāmoti payogavīriyaṃ. Ussāhoti ussāpanavīriyaṃ. Ussoḷhīti sampādanavīriyaṃ. Appaṭivānīti anukkaṇṭhanā appaṭisaṅgharaṇā. Sesaṃ sabbattha uttānatthamevāti.

    સારણીયવગ્ગો દુતિયો.

    Sāraṇīyavaggo dutiyo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧૦. દુતિયમરણસ્સતિસુત્તં • 10. Dutiyamaraṇassatisuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧૦. દુતિયમરણસ્સતિસુત્તવણ્ણના • 10. Dutiyamaraṇassatisuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact