Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૬. દુતિયમિત્તસુત્તં

    6. Dutiyamittasuttaṃ

    ૩૭. ‘‘સત્તહિ , ભિક્ખવે, ધમ્મેહિ સમન્નાગતો ભિક્ખુ મિત્તો સેવિતબ્બો ભજિતબ્બો પયિરુપાસિતબ્બો અપિ પનુજ્જમાનેનપિ 1. કતમેહિ સત્તહિ? પિયો ચ હોતિ મનાપો ચ ગરુ ચ ભાવનીયો ચ વત્તા ચ વચનક્ખમો ચ ગમ્ભીરઞ્ચ કથં કત્તા હોતિ, નો ચ અટ્ઠાને નિયોજેતિ . ઇમેહિ ખો, ભિક્ખવે, સત્તહિ ધમ્મેહિ સમન્નાગતો ભિક્ખુ મિત્તો સેવિતબ્બો ભજિતબ્બો પયિરુપાસિતબ્બો અપિ પનુજ્જમાનેનપી’’તિ.

    37. ‘‘Sattahi , bhikkhave, dhammehi samannāgato bhikkhu mitto sevitabbo bhajitabbo payirupāsitabbo api panujjamānenapi 2. Katamehi sattahi? Piyo ca hoti manāpo ca garu ca bhāvanīyo ca vattā ca vacanakkhamo ca gambhīrañca kathaṃ kattā hoti, no ca aṭṭhāne niyojeti . Imehi kho, bhikkhave, sattahi dhammehi samannāgato bhikkhu mitto sevitabbo bhajitabbo payirupāsitabbo api panujjamānenapī’’ti.

    ‘‘પિયો ગરુ ભાવનીયો, વત્તા ચ વચનક્ખમો;

    ‘‘Piyo garu bhāvanīyo, vattā ca vacanakkhamo;

    ગમ્ભીરઞ્ચ કથં કત્તા, નો ચટ્ઠાને નિયોજકો 3.

    Gambhīrañca kathaṃ kattā, no caṭṭhāne niyojako 4.

    ‘‘યમ્હિ એતાનિ ઠાનાનિ, સંવિજ્જન્તીધ પુગ્ગલે;

    ‘‘Yamhi etāni ṭhānāni, saṃvijjantīdha puggale;

    સો મિત્તો મિત્તકામેન, અત્થકામાનુકમ્પતો;

    So mitto mittakāmena, atthakāmānukampato;

    અપિ નાસિયમાનેન, ભજિતબ્બો તથાવિધો’’તિ. છટ્ઠં;

    Api nāsiyamānena, bhajitabbo tathāvidho’’ti. chaṭṭhaṃ;







    Footnotes:
    1. પણુજ્જમાનેનપિ (સી॰)
    2. paṇujjamānenapi (sī.)
    3. નિયોજયે (સી॰ સ્યા॰)
    4. niyojaye (sī. syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૬. દુતિયમિત્તસુત્તવણ્ણના • 6. Dutiyamittasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૬-૧૧. દુતિયમિત્તસુત્તાદિવણ્ણના • 6-11. Dutiyamittasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact