Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૧૦. દુતિયનિદાનસુત્તવણ્ણના

    10. Dutiyanidānasuttavaṇṇanā

    ૧૧૩. દસમે વિવટ્ટગામિકમ્માનન્તિ વિવટ્ટૂપનિસ્સયકમ્માનં. તદભિનિવત્તેતીતિ એત્થ તં-સદ્દેન પચ્ચામસનસ્સ વિપાકસ્સ પરામાસોતિ આહ ‘‘તં અભિનિવત્તેતી’’તિ, તં વિપાકં અભિભવિત્વા નિવત્તેતીતિ અત્થો. ઇદાનિ ન કેવલં વિપાકસ્સેવ પરામાસો તં-સદ્દેન, અથ ખો છન્દરાગટ્ઠાનિયાનં ધમ્માનં તબ્બિપાકસ્સ ચ પરામાસો દટ્ઠબ્બોતિ આહ ‘‘યદા વા તેના’’તિઆદિ. તે ચેવ ધમ્મેતિ તે છન્દરાગટ્ઠાનિયે ધમ્મે. નિબ્બિજ્ઝિત્વા પસ્સતીતિ કિલેસે નિબ્બિજ્ઝિત્વા વિભૂતં પાકટં કત્વા પસ્સતીતિ.

    113. Dasame vivaṭṭagāmikammānanti vivaṭṭūpanissayakammānaṃ. Tadabhinivattetīti ettha taṃ-saddena paccāmasanassa vipākassa parāmāsoti āha ‘‘taṃ abhinivattetī’’ti, taṃ vipākaṃ abhibhavitvā nivattetīti attho. Idāni na kevalaṃ vipākasseva parāmāso taṃ-saddena, atha kho chandarāgaṭṭhāniyānaṃ dhammānaṃ tabbipākassa ca parāmāso daṭṭhabboti āha ‘‘yadā vā tenā’’tiādi. Te ceva dhammeti te chandarāgaṭṭhāniye dhamme. Nibbijjhitvā passatīti kilese nibbijjhitvā vibhūtaṃ pākaṭaṃ katvā passatīti.

    દુતિયનિદાનસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dutiyanidānasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.

    સમ્બોધવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Sambodhavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧૦. દુતિયનિદાનસુત્તં • 10. Dutiyanidānasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૧૦. દુતિયનિદાનસુત્તવણ્ણના • 10. Dutiyanidānasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact